15 Temmuz anma programında “bu anıt altında resim çektirenlerden zamanı gelince hesap soracağız” deyip inkar eden, ardından AK Partili Belediye Meclis üyesi Çetin Kaya’ya “elin Sinop’lusu” deyip inkar eden, FETÖ’nün ünlü yemeği Maklube’yi iftarda davet üzerine gittiği ve tanımadığını söylediği bir ailenin ikramı diye yediğini belirten fakat daha sonra hem aileyi tanıdığı ve Maklube’yi özel kendi isteği ile yaptırılarak yendiği ortaya çıkan Ahmet Gürses, yeni bir iddia ile gündeme geldi.

İmar Komisyonu’nda AK Parti ve MHP’li Belediye Meclis üyelerinin de bulunduğu ortamda AK Parti Meclis üyesi Muhammed Karadayı, Ahmet Gürses’in “eğer Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu olursa Recep Tayyip Erdoğan’a oy veririm” dediğini iddia etti.

AK Partili Belediye Meclis üyesi Muhammed Karadayı’nın gündeme getirdiği bu konuşmaya MHP Belediye Meclis üyesi Hamdi Salt’ın da tanık olduğu, bu konuşmayla ilgili AK Parti Meclis üyesi Muhammed Karadayı’nın en son gerçekleşen Temmuz Meclis toplantısında Gürses’e atıfta bulunduğu görüldü. 

Temmuz ayı Belediye Meclis toplantısının son oturumunda ilaçlama firması tarafından tahsis edilen ve Başkan Yardımcılarının kullandıkları makam arabalarının HGS ve ücretli geçişlerden geçmesi ayrıca bu paraların firma tarafından Belediye’den tahsis edilmek istenmesinin gündeme gelmesi ile AK Parti Meclis üyesi Muhammed Karadayı ile İYİ Partili Meclis üyesi Ahmet Gürses arasında sert atışma ve söz düellosu geçti.

Karşılıklı birbirlerine siyasi atıflarda bulunan ikilinin siyaset ve lüks tartışmasına ilişkin aralarında yaşanan konuşmalar farklı yöne giderken, değişik bir iddiayı da gündeme getirdi.

AK Parti Belediye Meclis üyesi Muhammed Karadayı, İYİ Partili Ahmet Gürses’in “eğer Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu olursa Recep Tayyip Erdoğan’a oy veririm” sözleri ile ilgili yaşanan karşılıklı söz düellosunda, İYİ Partili Meclis üyesi Ahmet Gürses, “geçtiğimiz Pazar günü ilimize helikopter ile davetsiz bir misafir indi.

Cumhurbaşkanı helikopteri olunca herkes koşa koşa çoğu yüzünü yıkamadan karşıladı. Bir baktılar Cumhurbaşkanının helikopterinden kim indi? AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım indi. Ne olmuş? Pilotu rahatsızlanmış, acil iniş yapmış. İyi de  Cumhurbaşkanının helikopterinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım’ın ne işi var? Bir tane daha helikopter çağırdılar. Gelen helikopter askeri helikopter. Bilecik’ten Bursa’ya gitmek için ayrı bir helikopter, askeri helikopter çağırdılar. Burada kaç km yaptı? Sizlerin takdirine bırakıyorum”dedi.

Bunun üzerine söz alan AK Parti Meclis üyesi Muhammed Karadayı, “son olarak Ahmet bey, Millet İttifakı’nın adayı Kılıçdaroğlu olursa, Erdoğan’a oy vereceğim diyorsa hiç de kusura bakmasın” dedi.

Bu sözleri ve çıkışının nedenini sorduğumuz Muhammed Karadayı, İmar Komisyonu’nda MHP’li Meclis üyesi Hamdi Salt’ın da bulunduğu ortamda İYİ Partili Meclis üyesi Ahmet Gürses’in “millet ittifakının  Cumhurbaşkanı adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olması durumunda Cumhur ittifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a oy vereceğim” dediğini  söyledi. Bu iddiayı sorduğumuz MHP Meclis üyesi Hamdi Salt ta, Gürses’in böyle bir söylemi olduğunu doğruladı.

Şimdi Ahmet Gürses’in diğerleri gibi bu iddiayı da yalanlaması beklenirken ne gibi bir açıklama yapacağı merak ediliyor.

Ahmet Gürses’in bu çıkışının ise, Belediye Başkanı Semih Şahin’in İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılması sonucu Belediye Meclisi’nin yeniden  Başkan seçimine gittiği sırada aday olabilmek için bizzat İstanbul’a CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na kadar gidip görüşmesi fakat Kılıçdaroğlu’nun bu isteğine “Red” cevabı vermesinden dolayı olabileceği iddia ediliyor.

Diğer taraftan gözler CHP ve İYİ Parti ittifakına çevrilirken, CHP’nin kazandığı Belediye Başkanlığı’nda İYİ Parti’den Başkan Yardımcılığı verilen Ahmet Gürses’in bu çıkışı karşısında özellikle CHP ve İYİ Parti yetkililerinin ne gibi bir tavır takınacağı da merak ediliyor.

AK Parti Meclis üyesi Muhammed Karadayı ile Ahmet Gürses’in Meclis’te yaşadığı diyaloğun videosunu yarin11.com internet sitemizden izleyebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim