AK Parti Şehir Buluşmaları 2023 Bilecik programı gerçekleştirildi. Program kapsamında Bilecik’e gelerek teşkilat üyeleriyle buluşan MYK Üyesi Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, 2023 seçimleri öncesinde de gündeme dair açıklamalarda bulundu.

 Konak Kafe Restoran’da gerçekleşen etkinliğe AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Leyla Şahin Usta, MKYK üyeleri Davut Coşkun Siviloğlu ve Mehmet Ali Zengin, İl Koordinatörü Necati Karagöz, Bursa Milletvekilleri Osman Mesten, Refik Özen ve Vildan Yılmaz Gürel, Balıkesir Milletvekilleri Yavuz Subaşı ve Mustafa Can Bey, Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, İl Başkanı Serkan Yıldırım, belediye başkanları, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ergün, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Gölpazarı Belediye Başkanı Hayri Suer, İnhisar Belediye Başkanı Mehmet Kepez, Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yılmaz ve STK temsilcileri ile partililer katıldı.

Burada yaptığı konuşmada 2023 seçimlerinin önemine vurgu yapan ve AK Parti teşkilatı olarak daha çok çalışmak gerektiğini belirten Usta, muhalefeti de başörtüsü teklifi ve 6’lı masa üzerinden sert bir dille  eleştirdi.

Usta, burada yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“ “Şehir buluşmaları 2023 programımız yaklaşık 81 il programıyla birlikte başlatıldı. 70 kadar ilimizde de tamamlamış bulunmaktayız. Hem merkez hem de diğer 7 ilçemizle beraber bugün Bilecik’teki bütün mahallelerde, ilçelerdeki çalışmalarla birlikte MKYK Üyelerimizle, Milletvekillerimizle birlikte bugün Bilecik’te saha çalışmalarımızı daha yoğun bir şekilde hep birlikte ele alacağız. Saha çalışmalarımız aslında bizim için dur durak bilmeyen sürekli Milletvekilleri açısından Meclisin kapalı olduğu dönemlerde ve sahada olduğumuz oldukça memnun olduğumuz  bir dönemdeyiz.

“BİZ HİZMET SİYASETİ, ESER SİYASETİ DEDİK”

 Bizim için önemli olan milletimize hizmet etmektir.

20 yıllık iktidarımızdayız. 3 Kasımda  AK Parti’nin 20 yıllık sene-i devriyesi çeşitli program ve etkinliklerle kutlandı. AK Parti’nin kaderini milletin kaderiyle birleştirdiği bu sayede 20 yıllık icraatlarımızla işimizin insana hizmet olduğunu tekrar hatırlatmak istiyoruz. Biz hizmet siyaseti, eser siyaseti dedik. Bunu anlamayanlar elbette ki anlamayacaklardır. Eser siyaseti, hizmet siyaseti dediğimizde yaptığımız yollar, hastaneler, tüneller, köprüler, sosyal projeler, sosyal devlet anlayışı bunların hepsinin temel bir prensibinin olduğunu unutmamız gerekiyor.

“BURASI ŞEYH EDEBALİ’NİN MEKANI”

Burası Osmanlı’nın kuruluş yeri. Burası Ertuğrulgazi’nin yeri. Burası Şeyh Edebali’nin yeri, burası aslında hepimizin aklına, kulağına küpe olmuş devletin nasıl yönetilmesi hak ve adaletin nasıl tesis edilmesi gereken öğütlerin verildiği Şeyh Edebali’nin, Ertuğrulgazi’nin bunu hayata geçirdiği mekânlardayız. Bu mekânların bizlere kattığı değerleri sürekli korumalıyız ve yaşatmalıyız. Sadece isim olarak aklımızda kalmamalılar. Onlar Osmanlı’yı kurarken neyi hedeflediyse insanı hizmeti nasıl öncelik olarak hayata geçirdilerse biz de aynı anlayışla onlardan edindiğimiz kültürümüzle, değerlerimizle aynı anlayışla çalışarak bu ülkeye hizmet etmeye çalışıyoruz.

“YORULMAK YOK, AYNI AŞKLA VE ŞEVKLE DEVAM EDECEĞİZ”

AK Parti’de eski yeni yok. Bugün burada görevde olabiliriz veya olmayabiliriz. Bu hiç sorun değil. Önemli olan aşk ile gönülden koşarak bu dava için çalışmaktır. Eskisi yenisi olmaksızın bu ülke için ne yapabilirim diye çalışan, teşkilatlarımıza emek veren, çalışmalarımıza bugüne kadar destek vermiş bütün teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyoruz. Ama yorulmak yok aynı aşkla ve şevkle devam edeceğiz. Sizlerle bugün burada olmaktan biz de büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bilecik’e ilk ziyaretimiz olacak. Ama tabi ki Bilecik’in tarihi, önemi hepimizin çok iyi bildiği, çok kıymetli bir şehrimiz. Sizlerin bu ülkeye kattığınız değerle beraber gerek üretimde gerek sanayide ülkemize kattığınız  değerle beraber AK Parti’de siyasetimize verdiğiniz katkılarınızla beraber daha da güçlenmesini istiyoruz.

“KAPISINI ÇALMADIĞIMIZ KİMSE KALMAMALI BİLECİK’TE”

Bilecik için en iyisi neyse onu yapmanın çabası içindeyiz. O yüzden önümüzdeki süreçte çok daha fazla çalışmalıyız. Kapı kapı dolaşmalıyız. Elini sıkmadığımız kimse kalmamalı. Kapısını çalmadığımız kimse kalmamalı Bilecik’te. Biz siyaseti bu şekilde yaptık. Çok şükür bizden öğrendi diğerleri de onlar da şimdi bizim gibi sahada çalışmaya başladılar. Bu, doğru bir siyaset yaptığımızın en canlı örneğidir ama biz sahalarda her zaman var olduğumuz gibi şimdi çok daha güçlü, çok daha kuvvetli ve vatandaşımızın yanında olduğumuzu hissettirecek düzeyde çok daha yoğun bir çalışma içinde olacağız.

“ADAYINI BELİRLEYEMEMİŞ, KENDİ İÇİNDEKİ KAVGAYI BİTİREMEMİŞ BİR 6’LI MASA VAR”

 Sadece söylemiyoruz biz 20 yıldır yaptıklarımızın üzerine daha fazlasını eklemek için Türkiye Yüzyılı diyerek iddiamızı ortaya koyuyoruz. Karşımızda bizim iddiamıza cevap verecek bir muhalefet yok. Biz bugün Cumhur ittifakı olarak elhamdülillah başarılarımıza başarı katmanın, projelerimize proje katmanın ve üretmenin onurunu ve gurunu yaşıyoruz. Karşımızda ise sadece bir 6’lı masa kurmuş bu masanın etrafında oturup adayını belirleyememiş, kendi içlerindeki kavgalarını bitirememiş ve bunun neticesinde milletin önüne bir proje koyamamış, ne yapacaklarını henüz belirleyememiş kendi prensiplerini ve ilkelerini hiçe sayarak sadece o masanın etrafında oturmanın zulmünü yaşayan 6’lı bir ekip görüyoruz.

“BAŞÖRTÜSÜ TEKLİFİ İLE GÜNDEM OLUŞTURMA ÇABASINDALAR”

Bu ülkede başörtüsüne bir bez parçası diyen insanlarla bu ülkede bedel ödeyen insanların bütün değerlini yitirerek aynı asmada oturmasını ben hayretle izliyorum. Şimdi Kılıçdaroğlu çıktı başörtüsü ile ilgili kanun teklifi veriyoruz dedi. Verdikleri teklifin başörtüsü sorunu olmayan bir ülkede yeniden bir gündem oluşturma çabası olduğunun farkındayız. Bu işe helalleşme diye başladılar. Neyin helalleşmesi önce bunu kendileri farkına varmaları gerekiyor. Bu ülkenin insanlarını önce sağcı solcu diye ayırmaya çalıştılar. Türk-Kürt diye ayırmaya çalıştılar, alevi-sünni diye bölmeye çalıştılar. Başörtülü başı açık diye bölmeye çalıştılar. Her türlü yolu denediler ama başaramadılar. Şimdi yeniden AK Parti iktidarında çözülmüş olan bir meseleyi sanki gündemde hala sorun varmış gibi biz çözeceğiz edasıyla bir yasa teklifi getirmeye çalıştılar. Maalesef kendi çaresizliklerini ve bu konudaki samimiyetsizliklerini ortaya koydular. Bunun üzerine Cumhurbaşkanımız çıktı dedi ki bu ülkede bir kanun düzenlemeye ihtiyaç yok, bu ülkede dini inançların, inancından dolayı başörtüsü takan insanların, iktidarımız döneminde kazanılan değerlerin güvence altına alınmasını istiyorsanız buyurun gelin anayasa değişikliği yapalım dedi.

“CHP'NİN SAMİMİYETSİZLİĞİ ORTAYA ÇIKTI”

Bu işin güvencesi ancak Anayasa değişikliği ile olur dedik. Geçtiğimiz hafta heyetler ziyaretler yapıldı karşılıklı görüşler sunuldu ve CHP'nin samimiyetsizliği ortaya çıktı. Biz yokuz dediler. Tabi işin içine biz ailenin de korunmasını koyduk. Bu önemli neden derseniz; dünyada artan bir İslam düşmanlığı var, İslam karşıtlığı var. Dünyada artan aileyi yok etme projeleri var. Bir takım lobi faaliyetleriyle kadın erkek cinsiyetleriyle yeni cinsiyetlerin oluşturma çabaları var. Biz de buna karşı dedik ki Anayasa'da ailemizi güvence altına almak için. Biz de dedik ki buyurun gelin aileyi güvence altına alacak bir Anayasa değişikliğine de bunu ekleyelim.

“BU ÜLKENİN BÖYLE BİR SORUNU YOK”

Tüm Türkiye'de ve dünya kamuoyuna örnek olacak bir değişikliğe örnek olacak bir olaya imza atalım dedik. Gördüğünüz gibi samimiyetsizlikle bu işten yan çizdiler. Bunu böyle olacağını elbetteki biliyoruz. Çok eski bir tarihten bahsetmiyoruz. 18-20 yıl öncesinin Türkiyesi'nden bahsediyoruz. Daha bir yıl önce eski dönem bakanlık yapmış bir CHP'linin çıkıp ''Bir başörtülü hakim bana nasıl adaletli davranacak, endişe içindeyim'' diyecek kadar hala içindeki bu öfkeyi ve nefreti bitiremediklerini görüyoruz. Bu ülkenin böyle bir sorunu yok.

“BİZİM GİDİP AMERİKA'DAN İNGİLTERE'DEN PARA İSTEMEMİZE GEREK YOK”

Türkiye'nin tamamen sivil, demokratik ve özgürlükçü bir anlayışla kendi sivil Anayasası'nı yapabilme gücüne sahip bir Türkiye olması gerekiyor. Daralan ekonomilere rağmen büyümeye devam ediyoruz. 2023 yılında çok daha güçlü bir ülke haline getirmeye hazırız. Bizim gidip Amerika'dan İngiltere'den para istememize gerek yok. Bunu Kılıçdaroğlu'nun da iyi anlaması gerekiyor. Gidip oralarda dolaşarak Türkiye'nin itibarını düşürmeye çalışmasın. Tam tersine kendi itibarını düşürerek ülkeye dönmüştür.

“UYUŞTURUCU PAZARINI KAPATMAYA ÇALIŞTIĞIMIZ İÇİN SESİ ANA MUHALEFET PARTİSİ LİDERİNDEN DUYUYORUZ”

Bir kaç gün önce bizim cari açığımızın uyuşturucu satışıyla kapatılmaya çalışıldığını iddia etti Ana Muhalefet lideri Kılıçdaroğlu. Böyle bir acziyet olabilir mi? Böyle bir anlayış olabilir mi? İktidara geldiğimiz günden bu yana yaptığımız mücadeleyle biz bu ülkedeki uyuşturucunun bitirilmesi için büyük bir mücadelenin içine girdik. Tüm terör örgütlerinin tüm geçim kaynağı maalesef bu uyuşturucudur. İşte onların pazarını kapatmaya çalıştığımız için sesi Ana Muhalefet Partisi liderinden duyuyoruz. Çok acı ve çok yazık. Birilerinin talimatlarıyla yurt dışından gelen talimatlarla bilemiyoruz o altılı masaya gelen talimatlarla bunları konuşuyor. Bunu milletimizin takdirine bırakıyoruz. Biz bu ülke için üretmeye hizmet etmeye devam edeceğiz.”

Programın ardından toplu fotoğraf çekimi yapıldı. Daha sonra Valiliğe giderek Vali Kemal Kızılkaya’yı makamında ziyaret eden heyet, esnaf ziyareti yaparak talep ve görüşleri dinledi.

Editör: TE Bilişim