AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda açılan Bilecik Engelsiz Yarınlar Derneği ve Bilecik Sınav Eğitim Kurumları’nın stantlarını gezdi.

AK Parti Milletvekili Selim Yağcı’nın annesinin cenaze töreni için Bilecik’e gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Engelliler Haftası için kurulan ve engelli vatandaşlar için satışların gerçekleştiği stantlardan alışveriş yaptı.

Başkan Yardımcısı Dağ, görme engelli vatandaşların duygularını anlamak için kurulan parkura gözleri bantlı bir şekilde çıkarak parkuru tamamladı.

Parkuru tamamlayan Dağ, “bizlerde potansiyel engelli adaylarıyız. Onlara hayatı kolaylaştırmamız gerekiyor. Öncelikle sosyal ve toplumsal hayata katılımlarını sağlamamız lazım. Halk Eğitim Merkezleri ve zaman zaman belediyelerimizin çalışmalarıyla toplumsal hayata katılımlarını sağlamaya gayret ediyoruz. Bir yandan da onların yaşadıklarını gençlerimizin farkındalık olarak görmesinde fayda var. Gelecek nesiller açısından bu çok kıymetli bir davranış. Ailelerinin, sürekli onlara bakmak durumunda oldukları için zaman zaman hava almasını sağlayan ve gelecek endişesi olmayacakları çözümler üretmemiz gerekiyor. Bunların hepsini bugüne kadar hayata geçirmeye gayret ettik. Bundan sonrada hayata geçirmeye gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 “EN BÜYÜK SIKINTIMIZ ERİŞİLEBİLİRLİK”

Bilecik Engelsiz Yarınlar Derneği ve ayrıca Bilecik Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı olan Aslıhan Volkan ise, engelli vatandaşların yaşadıkları en büyük sorunun erişilebilirlik olduğunu vurguladı.

Volkan, şöyle konuştu: “En büyük sıkıntımız tabi ki de erişilebilirlik sorunu. Kaldırımlar, yollar bunun dışında sosyal medya kullanımı erişilebilir değil. Bununla birlikte eğitimde sıkıntılar yaşıyoruz, sporda sıkıntılar yaşıyoruz, mekanlara erişimde sıkıntılar yaşıyoruz. Özellikle dediğim gibi sosyal alana katılım konusunda sıkıntı yaşıyoruz. En basitinden bir arkadaşımızın çocuğu doğduğunda bedensel engelliysek ve arkadaşımızın oturduğu apartmanda asansör yoksa bizim bir hayırlı olsuna gitmemiz bile mümkün değil.”

“BUGÜN BENİM İÇİN BİR DÖNÜM NOKTASI OLDU”

Engelli vatandaşların hayat içerisinde yaşadıkları zorlukları görmek amacıyla oluşturulan parkurlarda farklı bir deneyim yaşayan Yeşilay Bilecik Şube Başkanı Muzaffer Tekelioğlu da şöyle konuştu:

“Bugün benim için bir dönem noktası oldu aslında. Demek ki onlara bizim daha elimizi uzatmamız lazım. Bunu tüm kurum ve kuruluşlarımızın yapması önemli. Engellilerin engellerini azaltmak ve yok etmek için neler yapılması gerekiyorsa güzel çalışmalara el atılması gerekiyor. İnşallah bunları da sağlarlar, bizim sesimizi duyarlar, engellilerimizin seslerini duyarlar, onların elinden tutarlar.”

Diğer yandan etkinlikte konuşan Kent Konseyi Başkanı Seyfi Özgen, Kent Konseyi bünyesinde oluşturulan Engelli Meclisi hakkında bilgiler verirken, 18. Dönem Milletvekili Tayfur Ün ise, engelli vatandaşların hayata katılmaları noktasında daha fazla ve farklı adımların atılması gerektiğini aktardı.

Editör: TE Bilişim