Bilecik Belediyesi’ndeki odasında rüşvet aldığı iddiasıyla suçüstü yakalan ve tutuklanarak cezaevine gönderilen belediye iştiraklerinden Kayı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Erdağı, adli kontrol şartı ile tahliye olurken yurt dışı yasağı kondu.

Bilecik’te devam eden bir AVM inşaatının belediyedeki işlemlerini takip etmek için 200 bin dolar aldığı iddiasıyla suçüstü yakalanan ve 20 Ocak 2022 tarihinde çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilen KAYI A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Erdağı, gözden geçirme kapsamında tahliye edildi.  Adli kontrol şartı ile tahliye edilen ve yurt dışı yasağı konuldu.

Diğer yandan, Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı, Selçuk Erdağı’nın tahliyesine ilişkin karara itiraz ettiği ve itirazın değerlendirileceği öğrenildi.

– OLAY

Bilecik Belediyesi iştiraklerinden Kayı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı olan Selçuk Erdağı’nın,  bir iş adamından rüşvet istediğinin tespit edilmesi üzerine, 19 Ocak’ta İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince operasyon düzenlenmişti.

Suçüstü yakalanan şüpheli, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında 25 Şubat’ta İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılan Şahin, CHP Yüksek Disiplin Kurulu tarafından 14 Haziran’da partiden ihraç edilmişti. Şimdi gözler savcılık tarafından tahliye itiraza çevrildi.

Editör: TE Bilişim