Bilecik Küçük Sanayi Sitesi artık tepkilere neden olmaya başladı. Küçük Sanayi Sitesi’ndeki tamirci yetmezliği Bilecik’li vatandaşların çevre illere yönlenmesine neden olmaya devam ediyor.

Sanayideki tamirci sayısının azlığı ve bazı alanlarda olmayan tamirci dükkanlarından ve yapılan tamirlerden vatandaşların memnun kalmamasından dolayı mağdur oldukları iddia edilirken, çevre illere tamir için giden vatandaşlar yüklü miktarda ek masraf çıktığını belirttiler.

Koca sanayide Motorcu da, Turbocu da yok

Arabaları arızalanan vatandaşlar, Bilecik Küçük Sanayi Sitesi’nde motor tamiratı yaptırabilecek usta bulmakta zorlandıklarını ve arızalanan turbolarını yaptıracak ustanın dahi olmadığını aktardılar. Turbo tamiri için en yakın Eskişehir, Adapazarı ve Bursa’ya yönlendirildiklerini belirten vatandaşlar buralara giderek hem yakıt masrafı, hem de zamandan zarar ettiklerini dile getirdiler.

Her yer hurdacı dolmuş

Küçük Sanayi Sitesi adı üzerinde sanayi ve tamirat yeri olması gerekirken birçok hurdacı dükkanın yer almasının yanısıra bir de ne yapıldığı belli olmayan ruhsatsız olduğu iddia edilen bazı dükkanların da bulunduğunu belirten vatandaşlar, bu konuda sitemlerini dile getirdiler.

Başkan ve Yönetimden çözüm bekleniyor

Vatandaşlar bu konuda Site Başkanı ve Yönetiminin çözüm bulması konusunda girişimler beklediklerini dile getirirken daha önce yapılan basın ile biraraya gelinen toplantıda bu konuların gündeme gelmesine rağmen halen bir çözüm bulunmaması da Başkan ve Yönetimin eleştirilmesine neden oluyor.

Araç sahibi vatandaşlar Başkan ve Yönetimden bu konulara çözüm bulunması kapsamında daha gayretli olmaları ve Küçük Sanayi Sitesi’nde kiraya verilen dükkanlarda daha seçici olunması konusunda dikkat edilmesini istiyorlar.

Editör: TE Bilişim