Aralık ayı itibariyle uygulamaya sokulan sokağa çıkma kısıtlaması ile birlikte Bilecik’te Covid-19 vaka sayılarında ciddi bir oranda düşüş yaşandığı sayısal verilere yansıdı.

EKİM AYINDA VAKALARDA PATLAMA YAŞANMIŞTI

Özellikle Ekim ayı içerisinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamaları ile birlikte Bilecik’te Covid-19 vaka sayılarında adeta patlama yaşandığı ve pozitif vakaların yüzde 50 oranında artış gösterdiği öğrenilmişti.

HASTANE DOLULUK ORANI YÜZDE YÜZE ULAŞMIŞTI

Bu doğrultuda Bilecik Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kapasitesinin pandemi bölümünün yüzde yüzünün dolduğu ve yine eski Devlet Hastanesi’nin bulunduğu binadaki karantinaya tabi tutulan Covid-19’lu hasta sayısında da ciddi bir doluluk oranına ulaştığı öğrenilmişti.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI ETKİSİNİ GÖSTERDİ

Aralık ayının başından itibaren tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de hafta içleri akşam saat 21.00 ile saat 05.00 arasında ve yine hafta sonları gün boyu olmak üzere uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması sonuçlarını vermeye başladı. Bilecik’teki Covid-19 hasta sayısında ciddi bir oranda düşüş yaşandığı öğrenildi.

HASTA SAYISI YÜZDE 25’LERE KADAR DÜŞTÜ

Özellikle Bilecik Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde pandemi bölümünün yüzde yüzü doluyken bu oranların sokağa çıkma kısıtlaması sonrasında yüzde 25’lere kadar düştüğü gelen bilgiler arasında yerini aldı. Hastanede yatmakta olan Koronalı hasta sayısının 100 kişiden 20 kişiye düştüğü öğrenildi.

ESKİ HASTANE KAPATILDI

Diğer yandan eski devlet hastanesinde Covid-19 hastalığından yatan kimsenin kalmadığı ve binanın buna paralel olarak kapatıldığı öğrenildi.

SON 3 GÜNDE 7 ÖLÜM

Yine Koronavirüsten hayatını kaybeden sayısında da düşüşün olduğu ve ilimizde son 3 günde salgın sebebiyle 7 ölümün yaşandığı belirtilirken, Bilecik’te sokağa çıkma kısıtlaması etkisini gösterdi ve sayısal verilere bu şekilde yansımış oldu.

RAHATLADIK AMA GEVŞEMEK YOK

Son veriler ışığında Bilecik ilinin genelinde Covid-19’lu hasta sayısında azalma görülürken başta sağlık çalışanları olmak üzere uzamanlar vatandaşlara maske,mesafe ve hijiyen konusundaki uyarılarını yineledi.

Editör: TE Bilişim