Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ordumuzun Afrin harekatında göstermekte olduğu başarı hepimizin gururudur. Afrin harekatında ordumuzun başarılı olması ve bu harekatın mümkün olan en az zaiyatla sonuçlanması biz Atatürkçülerin temel arzusudur.

Ülkemiz çıkarlarına yönelik olarak terörist gruplarla her yerde ve her zaman mücadele edilmesi gerektiği inancındayız. Mevcut siyasi iradenin Esad rejimi ile ülkemiz çıkarlarına yönelik işbirliği içinde olması da bu doğrultuda büyük önem taşımaktadır. Emperyalist politikaların başarılı olmaması için sınırlarımızda konuşlanan teröristlerin ortadan kaldırılması ve Esad rejimi ile işbirliği, Türkiye Cumhuriyeti’nin bu aşamadaki önceliğidir.

ABD’nin Orta Doğuda emperyalist çıkarlarına ve politikalarına karşı uyanık olmalıyız. Afrin harekatı bir kez daha ABD’nin gerçek yüzünü ortaya koymuştur.

Afrin harekatının başarısından kuşku duymuyoruz ancak mevcut siyasi irade dış politikada yalpalamadan Afrin harekatı için uluslararası platformda doğru adımları atabilmelidir.

PKK/YPG gibi terör örgütlerinin ABD tarafından silahlandırılıyor olması BM Sözleşmesi’nin 51. Maddesi kapsamında Afrin harekatını “mecburi” kılmaktadır.

Mevcut siyasi irade, Afrin harekatının uluslararası alandaki meşruiyetini sorgulatmamak için Suriye rejimi ile iletişim kanallarını açık tutmalıdır. Türkiye’nin meşru müdafaa hakkını uluslararası alanda iyi anlatmalıyız.

Suriye’nin toprak bütünlüğünü her platformda vurgulamamız büyük önem taşımaktadır.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti toplantıya çağırmalıdır. Çünkü BM’ye üye olan ülkemizin terörizm ile mücadelesi söz konusudur.

Kahraman ordumuzun başarısı ve gayreti, mevcut siyasi iradenin doğru politikaları ile güçlendirilmelidir.”

Editör: TE Bilişim