Birlik Başkanı Mustafa Yaman’dan, Başkan Semih Şahin’e belgelerle zehir zemberek cevap
“Adamlığın kitabını yazar eline veririm”
“İnsanların yüzüne baka baka yalan söyleyemezsin”
“Sana eşkıyanın kim olduğunu göstereceğim”

Bilecik Belediyeler Birliği Başkanı Mustafa Yaman, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in kendisine yönelik ithamlarına belgelerle yanıt verdi.
    Zehir zemberek açıklamalarda bulunan Birlik Başkanı Mustafa Yaman, “senden adamlık dersi öğrenecek değiliz, adamlığın kitabını yazar senin eline veririm. Sen Bilecik Belediye Başkanısın, insanların yüzüne baka baka yalan söyleyemezsin. Sana eşkıyanın kim olduğunu göreceğim, hukukta hesaplaşacağız” derken, “750 oy alan Başkanın karşısına neden aday çıkamadın?” diye sordu.
    “Tanımıyorum” dediği taşeron firma yetkilileri ile Başkan Semih Şahin’in resimlerini basın ile paylaşan Mustafa Yaman, “madem bu firmayı tanımıyordun 5 aydan beri neden para ödedin, şimdi ne değişti de paralarını ödemiyorsun, bununda arkasını araştıracağım” dedi. “Başkan Yardımcıları ile senin aranda köprü olan malum kişi 15 defa bu firma yetkilileri ile görüştü mü?, Neymiş, AK Partili Belediyeleri satın alırmış, sen önce kendi borçlarını öde” çağrısında da bulundu.
    Bilecik Belediyeler Birliği ve aynı zamanda Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, geçtiğimiz günlerde kendisi hakkında Bilecik kent merkezindeki çöplerin toplanmaması sonrasında ağır sözler sarfeden Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’e cevap verirken, elindeki belgeleri konuşturdu.
    “BİR ŞEYLERİ TEKRAR İZAH ETME ZORUNLULUĞU HİSSEDİYORUZ”
    Başkan Yaman, Başkan Semih Şahin’in kendisine yönelik eleştirilerine tek tek belgelerle cevap verirken, gündem yaratacak açıklamalarında şunları söyledi:

Sizlerinde bildiği gibi 17 Haziran 2021 Perşembe günü saat 17:00’de başlayıp, yine 19 Haziran Cuma günü saat 13:00’te biten Bilecik’te çöp toplama ile ilgili aksaklıkların ne olduğu ile ilgili bugün sizlere bilgilendireceğiz. Öncelikle bu BİOSUN konusu her gündeme geldiğinde bir şeyleri tekrar izah etme zorunluluğu hissediyoruz. Neydi  BİOSUN, 29 yıllığına yap-işlet devret modeliyle Bilecik Belediyeler Birliği ile BİOSUN firmasının anlaşarak devreye aldığı katı atık bertaraf tesisi. İlk görüşmelerde Bilecik Belediyesi,  Bozüyük Belediyesi, Osmaneli Belediyesi, Söğüt Belediyesi, Pazaryeri ve Gölpazarı Belediyesi bu sözleşmeye, teknik şartnameye imza atarak bu işe girmişler, daha sonra Vezirhan ve Bayırköy  Belediyeleri  bizim dönemimizde bu toplama taşımaları bertaraf işleriyle ilgili birliği 6 üyesi ile birlikte 8 üye olarak bu BİOSUN’la ilgili toplama, taşıma ve bertaraf işlemine devam etti.

       “BU BİZİM İÇİN BİR ŞANS”

      Biz Birlik Başkanı olduktan sonra 2019 Nisan’ında yine 17 Aralık 2019’da da bertaraf işlemleri başladı. Yani toplama taşıma işlemleri yapılıyordu, bertaraf işlemleri de 2019’un Aralık ayında başladı. Daha sonra BİOSUN’un, belediyelerimizin ödeme sıkıntıları ve kendi iç meselelerinden dolayı çöp toplama taşıma işlerinde aksamalar oluşmaya başladı. Bunda da Belediyeler Birliği olarak özellikle Belediye Başkanlarımız  malum pandemi  dönemi ‘başkanım bu işler böyle gitmiyor biz belediyeler birliği olarak yani toplama taşıma kontrolünü elimize alalım’ diye bize serzenişte bulundular. Bununla ilgili ilk toplantımızı 13 Mayıs 2020’de il genel meclis salonumuzda saygı değer valimiz başkanlığında 14 sene belediyeler birliği yapmış Selim beyin katılımıyla, yine çevre müdürümüzün katılımıyla, tüm belediye başkanlarımızın katılımıyla bir de BİOSUN  yetkililerinin katılımıyla bir toplantı yaptık. Dedik ki, bu toplantı da ne yapabiliriz? Yani bu tesis gerçekten Türkiye’nin en önemli tesislerinden bir tanesi. Bunu il dışına gittiğimizde, Akıllı Belediyeler Toplantısı’nda da gördük ki bu bizim için bir şans. Bu tesisimizle ilgili devamını sağlamak için çöplerimizin daha iyi toplanması için bir toplantı yaptık sayın Valimizin de katılımıyla, orada bazı kararlar aldık. Bu işlerin daha iyi yürümesi ile ilgili neler yapılabilir diye.Yetkililerden de bilgi aldık. BİOSUN’un sorunlarını dinledik. Kendi sorunlarımızı dinledik. Bu bizim ilk toplantımızdı. Bu toplantı da şunu da yaptık, Bilecik siyasetinde sizlerde biliyorsunuz,  bizler 13 senedir yıllardan beri siyaset yapıyoruz. Hiçbir siyasi oluşumda, hiçbir siyasi rekabette, hiçbir siyasi tartışmada adımız geçmedi. O süreçte Bilecik Belediyesi’nin bizden özellikle bir talebi olmuştu, ‘Başkanım şu 14 seneyi bir araştıralım eskiden belediyeler birliği kurulduğundan beri neler olmuş’ diye. Bunu Bilecik Belediye Başkanımız rica etmişti. Bizde kendi önerdikleri uluslararası bir firma Bilecik’le de bağlantısı olan Hüseyin Şensoy abimizin de içinde bulunduğu, uluslararası denetim firmasına belediyeler birliğini araştırdık, bu zamana kadar ne yapılmış dedik, bunlarla ilgili bir çalışma yapıldı. 

      “BUNU BİZE TALEP EDEN BİLECİK BELEDİYESİYDİ”

      Üstüne basa basa söylüyorum bunu bize talep eden Bilecik Belediyesiydi, bizde  o talebi yerine getirdik. Daha sonra o çalışmalarda şu ortaya çıktı, bu toplama taşıma ve bertaraf işleminin toplamında firma yetkilileri birçok bilgiyi verdi bize ama en önce dedikleri şuydu bu işi siz 508 liradan  yani toplama taşıma bertaraf işini 508 liradan aşağı bir rakama yaptıramazsınız. Daha sonra tesiste arkadaşlar görüştü firmada buna yakın bir rakam istedi bizden yani toplama taşıma işlemi 500 liranın altında bir rakam olmuyor diye söyledi. Daha sonra belediyeler birliğinden biz yetki aldık. Arkadaşlar ısrarla bu işin bu şekilde sürdürülemeyeceğini, belediyeler birliği olarak “başkansan bu işe el at” diye söylediler.11.05.2020 tarihinde tekrar göreve geldiğimde tüm belediye başkanlarımızın katılımıyla ve oy birliği ile Bayırköy Belediye Başkanı aynı zamanda yürüttüğümüz Belediyeler Birliği Başkanı olarak tüm belediye başkanlarımız bize bu konuyla ilgili görüşmeler yapmamızı toplama ve bertaraf bedelleriyle ilgili, taşıma bedelleriyle ilgili  görüşmeler yapmamızla ilgili birlik başkanı olarak bana  yetki verdi. Bizde birlik müdürümüz sayın Burhan Sağlık’la birlikte uzun görüşmeler sürdürdük tabi bu toplantı Ağustos ayındaydı.

       “BELEDİYE BAŞKANLARI O DÖNEM BİZLERE TEŞEKKÜR ETTİ”

      Aralık ayına kadar bu toplantılar sürdü. Son olarak da 21.12.2020 tarihinde BİOSUN’la yaptığımız en son toplantıda bertaraf bedelini 79 lira olarak, topla taşımayı da ayın 23’ün yaptığımız toplantıda ton başı 250 lira olarak kararlaştırdık. Bunu da meclise getirdik, şimdi basın açıklaması yapan arkadaş o toplantıda ne oy kullanmış diye baktığımızda 79 lirayla ilgili 79’a evet demiş. Tüm belediye başkanlarımız birer tane meclis üyesi arkadaşımız, genel meclis üyelerimiz bunların tamamı hatta Bilecik  Belediye Başkanımız orada çıkmış bize şunu söyledi, ‘başkanım çok teşekkür ediyoruz 79 lira çok  iyi bir rakam , eski sendikacı olduğunuz belli oldu.’ Tüm başkanlarımız ile birlikte özellikle söz alarak kendisi de bu teşekkürü bize iletti. Çünkü ikisi toplam yaklaşık  329 lira  gibi bir rakam ediyor. 508 liradan 329 liraya düşünce sağolsun belediye başkanları o dönem bizlere teşekkür etti ve bizde bunu 30’unda yaptığımız toplantıda arkadaşlara bilgi olarak söyledik. 05.04.2021’de de yaptığımı toplantıda da meclisimizin onayına sunduk. Orada farklı bir şey oldu. 79 liraya evet dedi Bilecik Belediye Başkanımız sayın Semih Şahin ama 250 liraya çekimser oldu. Red demedi şer koymadı. Hiçbir şey yapmadı.  Dedi ki “evet bu böyle 79 doğru,  250 liraya ben çekimser oy kullanmak istiyorum” dedi. 

       “BURADA BELGELERİ VAR”

       Sebebiyle ilgili de bir şey söylemedi, bizde Meclis kararımıza bunu o şekilde yazdık. Şimdi işler düzgün gidiyor, arkadaşlarda yaptıkları çalışmalarda her hafta bizim belediyedeki arkadaşlarımız, Birlikteki arkadaşlarımız sürekli aynı şeyi soruyorlar ‘işler nasıl gidiyor, bir aksaklık var mı, her hangi bir terslik var mı?’ diye bunları  sorduklarında her toplantı da her  görüşmede aksaklık olmadığını, varsa ufak tefek aksaklıkları raporlar halinde kendimize alarak en son Pazaryeri Belediyemizde olmuştu bir sıkıntı onu da belediye başkanıyla bizzat biz görüştük ve onu da çözüme kavuşturduk. Bu memnuniyet oranı Bilecik merkezde de çok iyi, Bozüyük’te de iyi, diğer ilçelerimizde de iyi. Tüm belediye başkanlarımızda tüm yetkililerle dönem dönem görüşüyoruz. Bunu haftada bazen iki defa bazen üç defa yaptığımız oluyor. Burayla ilgili hiçbir sıkıntı yoktu. Yani bedellerle ilgili sıkıntı yoktu, diğer konuyla ilgili sıkıntı yoktu ve bunu yaparken de biz işte belediye başkanı arkadaşımız diyelim yine biz onun seviyesine inmeden  konuşalım bunları. Belediye Başkanımız diyor ki ‘ya böyle böyle.’  Biz bunları yaparken valiliğin olurunu aldık. Burada belgeleri var size de gösterebiliriz. Diğerleriyle ilgili bunların size fotoğraflarını verelim, imtiyaz sözleşmesini bunun resimlerini size gösterebiliriz. Yine bununa ilgili Valiliğimizin yazısı, çevre müdürlüğünün yazısı var, hepsinin olurlarını aldık. Şimdi diyor ki ‘alt yükleniciden benim haberim yoktu, ben o adamları tanımıyorum.’ Bilecik Belediyeler Birliği’nin toplantısında tanımadığım dediği arkadaşı Aralık 2020’de yaptığımız toplantıda alt yüklenicinin yüklenici olarak devam etmesine kendisi evet oyu verdi, Aralık ayı Meclis toplantısında. 

“BEN BU ADAMLARI TANIMIYORUM’ DİYOR

       İşin garip tarafı ben çok üzülüyorum ve Bilecik kamuoyundan da bu konuda helallik istiyorum. Yani bu seviyede görüşmek Mustafa Yaman’a yakışmayacak yine de biz kendimiz edebiyle, terbiyesiyle aile görgümüzle cevap vermek istiyoruz. ‘Ben bu adamları tanımıyorum’ diyor. Hepiniz gördünüz. Yan taraftaki Semih Şahin, bir taraftaki ben, öteki taraftaki BİOSUN’daki referansı işleten arkadaş Muammer kardeşimiz. Bunlarla ilgili çok fotoğraf var bizde. Geldi en son kurban kestik beraber bu Nisan ayında. Orada işçileri topladık. Hadi kendine yalan söylüyor de, bu kadar işçiyi nasıl inkar ediyorsun?  Bu fotoğraflardan hariç, bu arkadaşları kendisi 3 defa çağırdı. 3 defa kendisi birebir çağırdı toplama taşıma yapan referans sahibi arkadaşı. Arkadaşa dedi ki ‘siz ayrı durun biz sizinle ayrı çalışalım.’15 defada onun ikinci bir adamı var İstanbul’dan transfer ettiği, o kişi Belediye Başkan Yardımcılarının önünde gelip başkanla arasında ne vazifesi yaptığı bilinmeyen arkadaş, en az 15 defada bunları teyit ettik. En az 15 defa da bu görüştü kendisiyle, yani 15 defa senin ikinci adamın görüşmüş, 3 defa sen görüşmüşsün.

       “ÜSTAD SEN BİLECİK BELEDİYE BAŞKANISIN”

       Bu kadar insanın önünde tutmuşsun sen kurban  kesmişsin bu adamla, tanımıyorum diyor. Ben şunu söylemek istiyorum Semih Bey’e, üstad sen Bilecik Belediye Başkanısın insanların gözünün içine baka baka  yalan söyleyemezsin. Yani biz bunda şundan şüphelendik, ya bu adam içtiğine, yediğine  dikkat etmiyor böyle  bir sıkıntısı var. Bilecik sahipsiz değil, Bilecik değneksiz memleket değil. Belgeler burada ‘evet’ demişsin, 79’a teşekkür etmişsin. Tanımadım dediğin adamla kurban kesip 3 defa makam odanda baş başa görüşmüşsün. 15 defa senin iki numaralı adam, her işlerine bakan arkadaş baş başa görüşmüş bu arkadaşla. E şimdi tanımıyor, belgeler burada, Meclis kararları da burada her şey burada, burada yalan söylemekte hedefin ne?

       “BELGELERİ BURADA”

       Çöp katı atık bedelleriyle ilgili şöyle bir durum var, biz’ bu atıkları 11 belediye, Türkiye’deki tüm belediyeler, topladıkları bedellerin tamamını Belediyeler Birliği’ne ödemek zorundalar. Katı atık bedeli olarak sizden para alıyorlar Bilecik vatandaşlarından, bizde alıyoruz Bayırköy’den, ödemek zorundalar, ödemeleri lazım. Neymiş ki biz 2019’da buraya geldiğimiz de 207 lira ton başı para almışız, yani bugün 329 liraya tekabül eden paradan bahsediyoruz. Ton başına aldığımız rakam bu 2019 yılında, Semih bey bunlara lütfen cevap versin, ne yapmış bu parayı? 2009’da 8.8 liraymış Bilecik’te katı atık bedeli, belgeleri burada.

       2020 yılında Bilecik Belediyesi’nin vatandaştan aldığı rakam 22 liraya çıkmış. Yine 2021 yılında biz tarife bedelinin toplama ve taşıma olarak 250 lira yapmışız, 79 lira bunun üzerine koyalım hiç önemli değil, Bilecik Belediyesi rakamı 34 liraya çıkartmış. Arkadaşların bize verdiği oranla hesaplamışlar bizim Müdürümüz bunu, bizim artış oranımız 2019’dan bu yana yüzde 58,93, arkadaşın yaptığı artış oranı yüzde 286,36. Nerde bu para? Senden önceki Belediye Başkanları yapmış bunu bu paraya. Aynı oranda madem biz zam yaptık, aynı oranda zam yapman lazım senin de. Yaptığın zam yüzde 286,36, bizim artış oranımız yüzde 58. Biraz insaf! Alıyorsan bu parayı, madem bu hizmetten dolayı bize de teşekkür ettin, getireceksin bu parayı teslim edeceksin. Sen vatandaştan bunu başka yere kullanmak için değil, senin çöpünü alıyorum, senin sokağını temizliyorum diye aldığın para. Su faturalarıyla ilgili de sen kapalı okullardan para aldın pandemi süresince, gelip niye Belediyeler Birliği’ne parasını ödemiyorsun? Niye gidip referans firmasına parasını ödemiyorsun? Herkes ödüyor bunu. Ödemediğinden bahsettiği belediyeler var, onlardan da bahsedeceğim size. Şimdi tutmuş ben diyor Bilecik’in parasını pulunu, hakkını, hukukunu kimseye yedirmem diyor, adam gibi iş yapın diyor. Adam gibi adamlar yönetiyor şu anda Bilecik Belediyeler Birliği’ni.

“BU ARKADAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZANNEDERSEM YAPAMIYOR”

Bakın bu arkadaş Belediye Başkanlığı zannedersem yapamıyor yada yaptırmıyorlar. O ikinci adam mı yönetiyor, daha başkaları mı yönetiyor bilmiyoruz ama bundan dolayı Bilecik’in yıllardan beri evladı olarak burada doğmuş burada büyümüş, inşallah Rabbim nasip ederse burada defin edilmeyi isteyen, dua eden bir arkadaşınızım ben, 2,5 sene önce geldiğimde farklı niyetlerle geldim buraya, şunu yapacağız, bunu yapacağız, şöyle yapacağız diye ama daha konulara hakim değilim. Bakın biraz önce söyledim. Biz Aralık ayında fiyatları belirledik arkadaşlar. Niçin belirledik bunu, 8 tane belediye için belirledik. Neydi tam fiyatımız, 79 lira. Neydi toplama taşıma fiyatımız, 250 lira. Daha sonra, birliğin amcının ne olduğunu bilmeyen arkadaş, bununla ilgili yorum yapıyor. Diyor ki ben Yenipazar’la, Dodurga’yla aynı parayı vermek zorunda değilim, Bilecik’in hakkını yedirmem.

“GÜNAYDIN SEMİH BEY GÜNAYDIN!”

Günaydın Semih Bey günaydın. Biz bu fiyatları daha önce belirledik, bu arkadaşlar daha sonra bizim pazarlık gücümüzle, hani bana teşekkür ettiydin ya sen, birlik toplantısında, başkanım şöyle pazarlık yapmışsın teşekkür ederim diye, yine aynı adam, aynı birlik başkanı adam gibi sözleşme yaptım. İnhisar da bizim. Dodurga’da bizim, Yenipazar’da bizim. Üzerine bir tık ilerledik, geçen Sayın valimiz geldi, köylerin de çöplerini topluyoruz şimdi. Yani eskiden vahşi alana atılan, he onu da yapmaya başlamış, onunla ilgili tespitlerimizi de yaptık. Yetki Bilecik Belediyeler Birliği’nde arkadaşlar. Bilecik Belediyeler Birliği toplar bunu. Bununla ilgili 45 aylık kendimiz, biz özel protokolle aldık bu işi üzerimize. Tutup şimdi, bu saatten sonra kendi adamlarının çöplerini ayrıyeten toplamanın alemi yok. Herkes işini yapacak. Semih bey de işini yapacak, biz de işimizi yapacağız. Bununla ilgili dediğim gibi biz Bilecik halkının hakkını falan yedirmiyoruz. Yenipazar, Dodurga, İnhisar ve köylerdeki fiyat, eski fiyat, yani bizim anlaştığımız fiyat aynı, hiçbir değişiklik yok ama diğer belediyelerin fiyatları önceden belirlenmiş, aynı fiyata devam ediyoruz. Bilecik halkının kayba uğraması gibi birşey yok. Şimdi anlatıyor, bazen memnun değilmiş de falan filan. Geç onları kardeşim, belgeler burada. Biz bu işi daha dün öğrenmedik. Yani bu konularla ilgili biraz dikkatli ol ya. Belediye çalışana özellikle Kerem Bey, çevreden sorumlu zannedersem, Bozüyük Belediyesinde Özge hanım, yine Söğüt Belediyesinde Seyfullah Sever Bey, Osmaneli Belediyesi’nde Sabri Bey, Asiye Hanım, Pazaryeri Belediyesi’nde Gölpazarı’nda Kemal Bey, Hicran Hanım Yenipazar Belediyesi’nde, İnhisar’da Seyfettin, Bayırköy Belediyemizde Burak Bey, Vezirhan Belediyemizde Burak Bey ve Dodurga Belediyemizde İbrahim Karataş Beyle şimdi ne oldu? Niye memnun değilsin şimdi? Temizlik işleri memnun, herkes memnun yani şimdi sıkıntı ne? Hee sıkıntı şu; para meselesi, değerli arkadaşlar biz ister miyiz Bilecik halkını üzmek? Dalavere diyor, esas dalavereci sensin kardeşim. Bankalarda param var diyor, eyvallah bankalarda paran varmış, niye ödemiyorsun? O paranın nerden geldiğini biz iyi biliyoruz.

“O PARANIN NERDEN GELDİĞİNİ BİZ İYİ BİLİYORUZ”

Aldığın borçları da biliyoruz, biraz sonra açıklayacağız. 2019’da 7 milyon borçlanma yetkisi istiyor, 2020’de, 10 milyon istemişsin bir de sizin de bildiğiniz gibi çarşı merkezinde yapılan iş merkezinden 16 milyon para almışsın. Kendin mi getirdin bu parayı, Şişli’den gelirken mi getirdin bu parayı? Yaptığı işler belli arkadaşlar, sizler de biliyorsunuz. Dört tane büst döşemekle, Atatürk Parkı’nı yaptım demekle bu iş böyle olmaz. Size ne dedi? Beni ikinci yılımızda görün dedi, Şişli’de hiçbirşey öğretmemişler bu arkadaşa. İnsan biraz belediyecilik öğrenir, hadi bilmiyorsun bunu öğrenmedin, küçükken bu dersi vermemişler, mübarek bir ailenin çocuğusun sen. Senin babanı aileni herkes sever, insan üslubuna dikkat etmez mi?

“SENİN AİLENİ HERKES SEVER, İNSAN ÜSLUBUNA DİKKAT ETMEZ Mİ?”

İkinci yılda beni seyredin dedi, yine birşey yok. 4 ay büst döşedin, hadi 5 lira harcadın, daha ne harcadıysan bilemem, başka ne yaptın ama gelsin bize sorsun, ya Başkanım ne yapabiliriz de, borcum yok diyor. Bugün itibariyle BİOSUN katı atık, eski firmaya, eski borçları 373 bin 130 lira. Borcum yok diyor, sütten çıkmış ak kaşık. Bunlar ne o zaman? Yine referans firması, toplama taşıma işlerini yapan firma var ya, üç defa yanına gelip, 15 defa 2 numarasıyla sohbet ettiği adam. Bu adama da rakamı 653 bin 295 lira. Net rakam. Bunun içinde 4 tane köye itiraz ediyor, niye itiraz ettiğini anlamış değilim. Yargıda devam ediyor görüşmei valiliğimizle, tamam dedik, bloke et dedik. Beklet o parayı yatırma, 801 bin lira civarında rakam. Onu da çıkarsanız 550 bin lira şu anda referansa borcu var. Artı Belediyeler Birliğine de borcu var bu adamın, e uçan kuşa borcun var bankalarda param var diyorsun, napıcan bunu faize mi yatırdın, ne yaptın?

“UÇAN KUŞA BORCUN VAR, BANKALARDA PARAM VAR DİYORSUN”

“PAŞA PAŞA GETİRİP BUNLARI ÖDEYECEKSİN”

Bu parayı vatandaştan alıyorsun Sayın Semih Şahin, paşa paşa getirip bunları ödeyeceksin. Bunun başka yolu yok. Vatandaşın sana bu parayı ödüyor. Bilecik halkı sana bu parayı ödüyor. Bu paraların toplamı 1 milyon 193 bin liraya tekabül ediyor. Hee diğer Belediyelerden siyaset yapıyor diyor. Teşekkür ettiği Belediye Başkanına, siyaset yaptığı belediyelerden 900 küsür bin lira alacağı var, referans firmasının toplam. 653 bin lirası onun, diğer 235 bin lirası da kalan 10 tane belediyenin arkadaşlar. Kim siyaset yapıyor? Bir de tanımıyorum diyor, ben buraya para ödemem diyor, arkadaşlar burada biliyorlar, 5 aydan beri bu firmaya para ödüyor, hani yedirmezdin milletin hakkını, hani bilmediğin adamlara da para da ödemiyordun sen, e niye ödedin 5 aydan beri, madem bu kadar biliyordun? Son 1 ayda 2 ayda ne oldu? Ne değişti?  Bizde ne değişti, memnuniyet oranın mı düştü? Hayır, işte belgelerle açıkladık. Çok memnundun, her şeyden memnunsan, vatandaştan parayı alıyorsan, gelip ödeyeceksin kardeşim bunu. Bu memleket değneksiz değil. Gerçi sana Şişli’de bunu öğretmemiş olabilirler.

“SANA ŞİŞLİ’DE BUNU ÖĞRETMEMİŞ OLABİLİRLER, BİZ BUNUN EĞİTİMİNİ VERİRİZ SANA”

Biz bunun eğitimini veririz sana. Hani belediyeciliği öğretmemişlerdir, başka dallarda yetiştirmişlerdir seni, belediyecilik hizmet sektörü. Bilmiyorsan gel sor, arkadaşlar ben 3 tane iş yaptım başka birşey yapamıyorum de, bilmiyorum de, biz sana yardımcı olalım. Bak burada çok tecrübeli arkadaşlar var, biz seni göndeririz Dodurga’ya, hani o uzak dediğin, bilmediğin, 2. Adamın bile bilmediği Dodurga’ya göndeririz, bir dönemde bir belediye başkanı, bizi 750 oy almakla yargılayan Belediye Başkanı arkadaşa sesleniyorum, bunları iyi dinlesin, o Bilecik değil. Bizi diğerleriyle karıştırmasın. Biz efendiliğimizi koruruz, ama yeri geldiğinde de cevabımızı veririz.

2. adam dediğim, İstanbul’dan trasfer ettiği ismini bile zikretmek istemediğim arkadaş. Herkes biliyor bunu Belediye Başkan yardımcılarıyla  Belediye Başkanının arasında yetkisinin ne olduğunu bilmediğimiz bir arkadaş, o. Gitsin, bir dönemde Dodurga’da kültür merkezi yaptı bu adam, bak 2000-2500 kişilik belediyelerde neler oluyor? Git, randevu almaya utanıyorsan ben sana randevu alırım ordan. Selim Başkanım Dodurga’da neler yaptın bu 1 yılda, bir dönemde neler becerdin diye bir sor, ayıp değil ya. Bilmiyorsan bile öğreneceksin. Gelecek Pazar evde, Zekiye hanım’a soracaksın, Zekiye Hanım, bu gölet etrafında birşeyler yapıyorsun sen, Pazaryeri’nin içinde bişeyler yapıyorsun, ne yaptın diye bir sor. Onu bilmiyorsan git Gölpazarı’na, bakın Pazar günü seyrettik bir tv kanalında, Gölpazarı’nın anatomiyle ilgili, Belediye Başkanı bizzat kendisi, tanıtımına yardımcı olmak için mücadele ediyor. Git Gölpazarı’na tanıtım nasıl yapılır de. İlin tanıtımı Valiyle kavga etmekle, ilin Milletvekiliyle kavga etmekle, ilin Emniyet Müdürüyle kavga etmekle, ilin gençlik ve spor müdürüyle kavga etmekle, meclisindeki arkadaşlara hakaret etmekle belediye başkanı olunmaz arkadaşlar. Herkes kendine çeki düzen verecek. Anlamadıysan git Yenipazar’a orada da çok çalışan belediye başkanımız var. Git vatandaş için fırın nasıl yapılır onu öğren. Bilemiyorsan meydana tuvalet nasıl yapılıyor, İlhan öğretir ona. Gitsin ben ona yardımcı olacağım bu konuda. Utanıyor belli yada bilmiyor, yada başka işlere zaman ayırmaktan hizmete zaman ayıramıyor.

“YA UTANIYOR, YA DA BİLMİYOR, YA DA BAŞKA İŞLERE ZAMAN AYIRMAKTAN HİZMETE ZAMAN AYIRAMIYOR”

Gel Osmaneli belediye başkanımız neler yapıyor bir gör, Sakarya kıyısında gezdirelim biz seni hizmet nasıl olur gör. Yok kumpas kurmuşlar, yok çete kurmuşlar, bilmem ne bırak sen bu adamların neler yaptığına bak. Belgeleri burada sana ayrıcalık mı yapmışız biz, hiçbirşey yapmamışız. Elimizden geleni yapmışız. Hee bizim belediyelerden utandı,  bu arada Vezirhan Belediye başkanımız, devletin okulunu onardı arkadaşlar. Ha bizden utandı diyor ya işte Cumhur ittifakı şöyle yapıyor böyle yapıyor, git Bozüyük’e Mehmet Talat Bakkalcıoğlu Belediye Başkanımızla bir görüş, çarşı projesi diye bir proje yapıyor adam, biz bile merak ettik gittik baktık. Mehmet abi de onun yaşı büyük hepimizden, Mehmet abi ben bu işleri bilmiyorum,  Bilecik’te de birşey yapamadım,  4 tane büst döşedim bir de mevcut parka birşeyler yaptım, ben bu belediyecilikten anlamıyorum abi, 2,5 sene sonra da ben Şişli’ye geri döneceğim, giderken biraz tecrübe sahibi eder misin diye bir ricada bulun. Biz seni kapıdan hiç boş çevirdik mi. Bişey dedin yok dedik mi. Bunları üzülerek söylüyorum, biz belediye başkanımızın, Bilecik’teki belediye başkanının dolu dolu başka işlerle anılmasını istiyoruz.

“HİÇ Mİ KAFAN ÇALIŞMIYOR SENİN?”

Gelmiş bizimle ilgili yorum yapıyor. Diyor ki 750 kişi, ya utan be kardeşim, burada sosyal demokratlıktan bahsedersin sen. O 750 dediğin oy kutsal oydur burada. Bu seçimlerde madem sen demokrat adamsın, demokratlığı savunuyorsun, ya hiç mi kafan çalışmıyor senin, geldiğin İstanbul’un nüfusu kaç? 16 milyon en az, Ankara’nın nüfusu kaç, 5 milyon, İzmir’in nüfusu yine ona yakın 4 milyon,  Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı kim arkadaşlar Fatma Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı, bu demokrasidir. Senin en çok savunman gereken yerde sen hakaret etmeye çalışıyorsun. Sana edebiyatı da öğreteceğiz onu da söyleyeyim. Gitmeden bunların hepsini öğreteceğim. Böyle bir şey yok. Yine Marmara Belediyeler Birliği İstanbul ve çevresinde olan Marmara da olan belediyeler birliği bizim eski valimiz Tahir Büyükakın birlik başkanı. Yine tarihi kentler başkanı Türkiye’de tarih birçok yerde var. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız da Tarihi kentler birliği başkanı. Yani sen hiç mi gazete okumuyorsun kardeşim.

“BOŞ TENEKE”

Anladık seni tamam işi bilmiyorsun bu belli oldu, 2,5 senede 2. sene seyredin beni ya seyrettik de boş teneke hiçbirşey yok ortalıkta. Bilecik halkı sahipsiz değil arkadaşlar bunun üstüne basa basa söylüyorum. Belki bizden önceki mülki amirler diğerleri cevap vermek istemediler ama Bilecik artık kavgayla anılmak istemiyor. Televizyona çıkalım hizmet edelim, Bilecik belediye başkanımız şunu yaptı diyelim ama sürekli kaos, sürekli dedikodu. 1.500 kişilik öğrenci yurdu yapılacak kendisine gittik özellikle rica ettik. Dedik başkan bey hatalar olabilir senin başka niyetlerin olabilir, Bilecik’in buna ihtiyacı var diye biz söyledik. Tüm belediye başkanlarımız, 2.5 sene olacak yaklaşık, birbirleriyle ilgili hiçbirşey duymadınız, bu arkadaş hariç. Biz pandemi döneminde özellikle kendisini aradık, Bilecik Belediyesi bir beyanat verdi siz de yayınladınız, pandemi dolayısıyla işlerimiz aksayacağından dolayı, halkımızdan özür dileriz, kendisine sorun 2 defa aradım, sayın başkanım bizim Belediyeler Birliğimizn Bilecik Belediyesi’nde eksik görülen ne varsa onları tamamlamaya hazır olduğumu bilmenizi istiyorum dedim. Teşekkür etti kendisi Başkan yardımcısı arkadaşımız da teşekkür etti, şimdi ne oldu? Ödeyeceksin parasını yapacak adam işini bu kadar basit. Şimdi çıkmış oraya hangi masadan nereden geldiği belli olmayan yanlış bir üslupla gelip bize cevap veriyor. İlk önce bir haddini bilecen sen abuk subuk kelimeler, ben söylemekte inanın bunu kendime yediremiyorum. İl başkanı konuşur, CHP İl Başkanımız konuşur kimse engelleyemez, diğer il başkanlarımız konuşur, bunlar siyasidir, bunlar siyasi arenada kendileri ile ilgili birşeyleri ifade etmek için konuşurlar ama sen konuşamazsın kardeşim.

“SEN KONUŞAMAZSIN KARDEŞİM”

Sen car car car konuşamazsın. Sen harıl harıl hizmet edeceksin. Çıkmış benim il başkanıma dil uzatıyor. Hiç kusura bakmasın burası Şişli değil, Burası Bilecik. Burası Bilecik’i seven insanlar topluluğu. Öyle boş keseden atmak yok. Sallayıp duruyor. Biraz önce sordunuz tekrar söyleyeyim ben. Hep engelliyorlar bu arkadaşı nedense neresinden tutuyorlar onu da anlamadım ben. Nasıl engelliyorlar, yahu istemişsin, yetkiyi almışsın. Biz burada nelerle uğraşıyoruz, bizim boş vaktimiz yok ama dediğim gibi eğitim almak istiyorsa, hatasını anladıysa, yardımcı olmak istiyorsa gelsin bizim belediyelerimize biz biraz önce bahsettiğimiz hizmetlerle ilgili arkadaşlara Semih Beye zaman ayırmalarını rica ederiz. Bu adam 2,5 sene önce boş geldi, dönerken bari dolu gitsin bir şeyler öğretmezsek bizim de ayıbımız olur.  ‘Bilecik’te hiç kimse yok muydu belediyeciliği öğretecek bu adama da boş geri göndermişler’ derler. Burası Osmanlı toprağı, ata toprağı biz eğitim vereceğiz ama anlayana, anladığı şekilde vereceğiz. Ben gerçekten çok üzüldüm ifadelerinde zalim diyor, sen Mustafa Yaman’ın kim olduğunu biliyor musun? Biz yıllardan beri yaptık bu işi 17 yıllık sendikacılığımız var bize kimse zalim diyemedi. Eşkıyalar diyor, eşkıyanın kim olduğunu göreceğiz. Adamsan, elinde belgeler varsa bu eşkiyalığı ispatlayacaksın o eşkıya kim onu göreceğiz yasal yollardan da konuşacağız bu konuyu. Kendisi, ‘belediyeleri satın alırım’ diyor geldiğinde biz bu adamı TOKİ tarafında bir villada belediyenin parasıyla kirada diye andık. Sen bunu devletin parasıyla yapmayacaksın ‘alırım’ diyor çünkü devletin parasıyla demiyor kendim alırım diyor 2,5 senede sen dokuz tane belediyeyi satın alacak bu parayı nasıl buldun? Ne kadar acizlik, ne kadar edepsizlik. Bunların hepsi belirli oylarla seçilmiş belediye başkanlarımız insan utanır bunları söylemeye. Yediğine içtiğine dikkat etmeli illa etrafında bunu seven insanlar vardır bir doktora götürsünler yediği, içtiği bir şey dokunuyor bu adama. Yapmayın arkadaşlar hizmet edelim biz burada. ‘Seviyoruz seni Mustafa Yaman’ diyordun,  gel sana Birlik Başkanı olarak Bayırköy’de Kaleiçi’nde havuz nasıl yapılır, kapalı açık düğün salonları nasıl yapılır öğreteyim ben sana. Bilmemek ayıp değil, görmemişsin çünkü bilmiyorsun hizmetin ne olduğunu. Yeni Aqua Park yaptık biz, bunun içine Bilecik’ten vatandaşlar buraya yüzmeye geliyor. Yap bir hizmet biz oraya gelelim yüzmeye, vaktimizi geçirmeye. Sentetik yüzeyli stad yaptık biz buraya, o Atatürk parkımıza 45 milyar para harcamış sallıyor mühendis, bak gerçek mühendisler burada işte. Siyasallaştırmak istemiyorum işi gel öğretelim biz sana görev projemiz devam ediyor kapalı spor salonu yaptık biz, su kanal çalışması yaptık daha yeni. Ona öğreteceğim bir iş var, akıllı su saatlerini Türkiye’de ücretsiz evlere takan ilk belediyeyiz biz. Gel sana eğitimini vereyim, öğreteyim ben sana nasıl takılıyor, nasıl yapılıyor. 700, 750 kişinin oyunu almış adamsan biraz eğitimini alsın, kendini biraz yetiştir. Yarın öbürgün bakarsın İstanbul’da bir kapı daha bulursun ama oralarda bunları öğrenmen lazım senin. Ne yaptın sen geldiğinden beri, küçümsediğin Belediye ne yapıyor bugün Bayırköyspor olarak Bal Ligi’nde oynuyoruz, senin takımın nerede, niye destek vermedin takımına? Yan yana maç seyrettin tokatladık geldik seni orada. Bayırköyspor şampiyon oldu, televizyonda spor programı seyrederken Bilecik yazmamasına sen hiç utanmıyor musun? Ben üzülüyorum, Bilecik niye yazmıyor Osmanlı İmparatorluğu’nun kurulduğu devlette bir tane futbol takımının adı 3. ligde yazılmaz mı?

Bunu da biz yapıyoruz 750 kişiden oy alan belediye başkanı yapıyor bunları. Bırakın ben yapayım adam gibi yapayım diyor, yap ama aday olman lazım, piyango bileti almadan sana çıkmaz bu. Nisan’da ikinci seçimimizi yaptık, 20 tane belediye başkanı ve meclis üyesinin oyuyla tek aday olarak seçimi kazandım. Madem adamdın, bu işleri yapacaktın, niye yapamadın, yüreğin mi yetmedi? Biz oradaydık, adayız diye çıktık ikinci dönem. Sen niye çıkamadın oraya? Adayım de. İnsan utanır sen il belediye başkanısın bir, iki, üç, dört tane oy al ne kadar alırsan al ama adayım de hiç mi yüreğin yok? Bir de adamlıktan bahsediyor,  kitabını yazıp eline veririz. Böyle bir şey yok yine söylüyorum burası Bilecik, Osmanlı toprağı burada hiç kimseye sağa sola laf sallattırmayız biz. İlin valisi edebinden sesini çıkarmıyor olabilir, ilin milletvekili, ilin emniyet müdürü onu yapıyor olabilir ama biz yapmayız. Siyasiysen siyasiliğimizi de yaparız ama bu zamana kadar biz ne basında, ne başka yerde hiç kimsenin hiçbir şekilde kalbini kıracak bir harekette bulunmadık, kavga ettiğimizde oldu ama ayarında. Ne bu eşkiya, zalim lafları hiç mi utanmıyor musun,  çoluğun çocuğun, ailen yok mu hiç senin.

İki üç günden beri telefonlarımız kilitlendi. Ya başkanım ne olur diye. Herkesi bıktırmış. İşini yap sen meclisteki adama ‘çeneni kapat’ sen kimsin ya. Biz burada meclis toplantısı yapıyoruz. Bizde de var CHP’li 4 tane arkadaş, ilçeden gelen arkadaşlarımız oldu. Bunlarda toplantımıza katıldılar. Orada edepli toplantı nasıl yapılır, söz nasıl verilir. Gel meclis toplantısına sana izah edelim durumu. Anladık yani belediyeciliği bilmiyorsun. Gel öğren bilmemek ayıp değil. Bunlarla ilgili Bilecik kamuoyu rahatsız. Bizler rahatsızız. Belediye başkanları arkadaşlarımız çok üzüldüler. Yayına katılmak istediler ben olmaz dedim. Bu birliği ilgilendiren bir konu ilerde başka her hangi bir açıklama gerekirse gelirler. Herkes işinde gücünde. Bakın bugün il milletvekilimiz randevu aldı. Herkes TOKİ'de 4 buçukta biz kimlerle uğraşıyoruz, neyle uğraşıyoruz. Gelmiş orayı boşaltın burayı boşaltın bilmem ne yapın. Biraz önce BİOSUN'un yetkilileri burada çöpünüz var diyor. Çöp toplanıyor işte ödemediğin paran var burada işte senin. Bu paşa paşa ödeyeceksin. Vatandaş sana ödüyor bunu. Firma gidiyor. Dediğim gibi tanımıyorum etmiyorum dediği arkadaşlar var ya birlikte oturduğu bunlar rica ediyorlar diyorlar ki ödemeler açıldı, ne olur ödeyin. Çünkü firmanın da yaklaşık olarak zararıyla ilgili bir şey var. Bu zarar nerden kaynaklanıyor; malumunuz pandemi dönemi vatandaş çöp çıkarmıyor. Restoranlar kapalı yaklaşık 600 bin lira civarında bir kaybı var. Rica ediyor zaten kaybedeceğimiz kaybettik, ne olur ödeyin diyor. 100 lira para ödüyor. E kardeşim senin borcun o kadar değil, 4 tane  durdurmuş, 17 sinde yazdığımız yazıda şunu söyledik:

Sayın Bilecik Belediyesi 4 yerle ilgili bunları bloke et, bize gönderme ama diğer borçlarını öde. En yetkili gidiyor; ya işte vereceğiz, ödeyeceğiz. Ondan sonraki adamı gidiyor yine aynı terhane öde paran var. Ama 5 ay sonra ne olduğunu anlamadık. Onu öğreneceğiz. İlerde yargı gerektirecek şeylerle ilgili görüşmelerimizi biz yapıyoruz. Biz sebep bulamadık. Bulan varsa söylesin. Bilecik Belediyesi bununla ilgili borcunu neden ödemediğini izah etsin. İşte birliğe borcu 166 bin lira. Saadet zinciri 4 harfli bir örgüt vardı. Onun çok kullandığı bir kelime. Nerden öğrendi bilmiyorum. O zinciri bozsun. Madem adammış bak. Hatta biz zalimmişiz, eşkıyaymışız.

İspatlamazsa adam değil. Bak adam gibi öğreteceğim diyor ya ispatlamazsa adam değil. Pandemide değişen bir şey yok 45 aylık yaptık bu sözleşmeyi. Kendisi evet dedi bana. Kendisi rica etti. Şimdi ne oldu? 5 ay ödedi, sonra ben o adamı tanımıyorum, bilmediğim yere Bilecik’in hakkını yedirtmem.. E 5 ay ödemişsin sen.

Eyvallah şu olabilir ödenekler düşüyor başkanım şu kadarını ödesek falan diye dediğim gibi kalan belediyelerde 235 bin lira gibi bir rakam 10 belediyenin. Ama tek başına bu kadar borç yaparsa olmaz. 2019 da göreve geldiğinde yanlış söylemiyorsam 900 bin lira Bilecik Belediyesi’nin borcu kalmış, önceki dönemde. Bu sözleşme yaptığımız 21 Aralık’tan sonra oluşan borçlar bunlar. Bahsettiğimiz 653 bin lira. Hadi bunun 80 bin lirasını köyler diye ödeme dedik biz beklet dedik biz gırtlağına sarılmadık kimsenin ama bunu çıkardığımızda 550 bin lira gibi 5 aylık borcu kalıyor. Yani ödeyecek bunu. Firma zarar ediyor. Pazarlık yaparken 7 ile 10 gün arasında ödeyelim diye görüştük. Sözleşmeyi bu şekilde yaptık. Yetkilileri tekrardan çağıracağız buraya aralarında ne var öğreneceğiz. Varsa da gereğini yaparız.

Tanımadığım dediği firma yok zaten. Muhatap olduğumuz firmayı çok iyi tanıyor, 3 defa kendisi davet etti. Biz öyle ahbap- çavuş ilişkilerini, birileri gibi bilmeyiz. Bu BİOSUN’un alt taşeronuydu referans. Biz  bunlarla yaptık sözleşmeyi ayrı adamla yapmadık sebebi neydi düzenli toplanmıyordu. İl sağlığının bununla ilgili sıkıntıları vardı. Kontrolü kendimize aldık. Değişen bir şey yok. Senin araştır dediğin firmanın bana verdiği rakam 508 lira kendi dediği 329 lira yaptırıyor.

Öncelikle vatandaşa hizmet ön planda. Bu konu bizi üzdü. O tiye alıyor o işi de. Biz Bilecik’te dertlenen insanlarız. 2 buçuk sene başka yerlerden gelip de 2 buçuk sene sonra başka yere gidecek adam değiliz. Firma bizi aradı. Gidin görüşün dedi. Defalarca görüştük başkanla. Bu hastalık diğer belediyelere sıçrayacak ben yakıtımı alamıyorum dedi. Devreye arkadaşlarımızı soktuk. Cumartesi günü saat 1’de dedik başlatalım. Açıklamasında diyor işte ben yargıya vermeseydim de kamyonlar gelmeseydi de. Bırak kardeşim biz saat bir de işlemi başlatmasak, araya girmesek Bilecik halkının huzurunu düşünmesek, 2 buçukta toplantı yapabilecek miydin, neden yapmadın o zaman, ilk akşam yapsaydın toplantıyı.

Tabi saat 1’de birlik devreye giriyor. Taşın altına elini soktu ağam oradan sallıyor. Zarar eden bir firma çöp toplamadaki tonajın inşallah Temmuz’dan sonra restoranlar açıldıktan sonra normal yere gelir. Biz 2019 değerlerine göre yaptık bu sözleşmeyi dedik ki pandemi düzelecek, çok uçurmayalım, çıkmıyor çöp. Adam zarar ediyor. E sen para veremedikten sonra ne olacak önceki dönemlerde oldu.

"BİZ DE GİDECEĞİZ YARGIYA"

Açıklama yaparken biraz dikkat edeceksin. Ne yedim ne yutum diye düşüneceksin. Ben yargıya güvenmiyorum dedi. Bak yargıyı öğrettik adama. Gerekli eğitimi aldı bizden. Şimdi gideceksin yargıya ne hakkın varsa savunacaksın. Hani yargıya güvenmiyordun? Ne oldu? Biz de gideceğiz yargıya. Bu eşkıya, zalim, belediyeleri satın alacakmış..

20 Nisan’da yaptığımız seçimde adam gibi karşımıza aday çıksaydı. Kime bırakacağız. Sen aday olamamışsın daha. Biri gelsin ben bu işi daha iyi yaparım desin biz bu işi ona bırakalım. Ama buna değil. Neden? 5 Nisan’da yaptığımız meclis toplantısında  seçimi yaptık. Toplantının bir esnasında dışarı çıktı. Oylamaya katılmamış. Ama oradaki 20 arkadaşımız  oy verdi.  Bu işe niyeti olan 750 oy alan 2 bin 500 nüfuslu beldeye, belediyeye bırakmıyorum diyen adam orada bekler. Elini kaldırır bekler. İstifa edelim de kimin için edeceğiz. İstifaya davet etmek için bir şey yapman lazım senin ben de aday olmuştum demen lazım. 2’nciye vereceğiz de 2. yok. Belediyenin kendi araçlarıyla çöp toplaması hukuka aykırıdır. Çok hatırlı gönüllü arkadaşların önlerinden çöp topluyor. Toplayamaz. Yasal değil. Zaten bir ceza yedi çevreden daha önce hafriyatlarla ilgili.  Bununla ilgili çevre müdürlüğüne bilgi verdik.

Bozüyük’e de aynı firma topluyor. Haftada 3 kere arıyoruz biz belediyeleri. Sıkıntı olduğu yerde müdahale ediyoruz.

Şunu sorgulamamız lazım bankalarda paralarım var diyor şimdi cebinizde paranız varken borcunuzu ödemezseniz size ne gözle bakarlar? Var mı bununla ilgili formülü olan Semih Şahin’e versin. Param var diyorsun, paranın nereden geldiğini biliyoruz biz. Sen çarşı merkezinde 16 milyara yer satıyorsun. Düne kadar niye konuşmuyordun param var diye. Milletvekilimiz yapsın binayı sen sat, at parasını bankada dursun. Paran varsa borcunu ödeyeceksin.  Bir de bu para sizden katı atık bedeli olarak alınan para. Parayı halktan alacaksın teslim edeceksin, iş yaptırdığın adama, bu senin ayıbın benim değil.

10 tane belediyenin borcu 100 küsur lira senin borcun 600 bin lira gibi bir rakam. Katı atıkla ilgili topladıkları paralar hiçbir yerde kullanılamaz. Kanun, manun diyorsun da bilmiyorsun bu işi gel eğitim verelim, biraz yetiştirelim seni. Boş geldin boş gideceksin. Bize bir sürü laf söyleyecek İstanbul’da ki insanlar. Derneklerden aradılar bizi çok üzülmüşler. ‘Başkanım nasıl bir üslup ya’ inşallah düzeltir kendini. Aynı sertlikte, aynı üslupta cevap alır. Eşkıyaymış zalimmiş  ispatlayacak. Kumpas kuruyorlarmış ,ayrımcılık yapıyorlarmış, önünü kesiyorlarmış. Bu parayı sen nereden aldın o zaman, Şişli’den mi getirdin sen bu parayı? Devlet sana vermiş.

Çevre bakanımız geldi benim yanımda sana ne dedi yap projeni 20 milyonda vereceğim 6 milyonda vereceğim dedi. Neden onları söylemiyorsun çıkıp basına. İkinci senede görecektik hiçbir şey yok. Bilecik halkı bizi bağışlasın bu şekilde Mustafa Yaman’ı hiç görmediler. Bizim siyasetle abuk subuk işlerle işimiz olmaz. Biz bu şekilde geldik 3 dönem. Küçümsüyorsan ilk önce bunları yapacaksın. İl başkanlığına şuna buna laf yetiştirmeyi bırak.  Adam yapacak siyasetini. Onların görevi siyaset yapmak bizim görevimiz hizmet. Seni mi dinleyeceğiz biz. Ben siyasete girmedim hiç bu zamana kadar. Türk bayrağını da hiç çıkarmadım. Burası bizim vatanımız. Vatandaş soracak benim çocuğum torunum  burada gezerken bu havuzu deden yaptı diyecek. Bu stadı deden yaptı diyecek, bu kapalı spor salonunu deden yaptı diyecek, ya sana ne diyecek?

Tamam biz 750 kişinin oyunu aldık, sen o kadar insanın oyunu aldın yaptığın hizmet nerede?

Siyasiler savunsun seni. Git il başkanından rica et. Hakkını orda ara, iller bankasından sana 49 milyon para gelmiş.

‘Beni engellediler’ engellemedik yürü işine bak. Şurada kaldı 2 buçuk senen. Belediye başkanları hizmet için gelir. Hizmet için seçilir lütfen bundan sonra da Bilecik belediyesini, Bilecik Belediye Başkanını aynı edeple aynı üslupla anmak istiyoruz. Pandemi de çok üzüldük telefon ettik. Sen gel şimdi sana şefkat eli uzatan, iki defa toplantıyı terk etti gıkımız çıkmadı. Yazamazmıydık biz de basına çıkıp bu zalim toplantıyı terk etti, diye ama biz hizmetlerimizle anılıyoruz.

Editör: TE Bilişim