Sağlık Bakanı Fahrettin Koca günlük vaka tablosuna Türkiye aşı haritasının da eklendiğini de belirtirken, buna göre; Bilecik yurt genelinde en çok aşılama yapılan 9’uncu il oldu.

Ülke çapında Covid-19’a yönelik aşılama seferberliği sürerken, vaka sayılarında da her geçen gün düşüş olduğu gözleniyor.

Sağlık Bakanlığı her hafta paylaştığı 100 bin kişi bazında görülen vaka sayısı haritasına aşılama tablosunu da ekledi.

Türkiye'deki 52 milyon 607 bin 735 doz aşıyla nüfusun yüzde 57,81'i aşılandı. Bunların 35 milyon 883 bin 598'i ilk doz aşıyı olurken, 15 milyon 659 bin 611 kişi iki doz aşıyı da yaptırdı. 1 milyon 64 bin 526 kişinin de 3'üncü doz aşıyı yaptırdığı açıklandı.

Türkiye genelinde en çok aşılama yapılan illerdeyse Muğla yüzde 79,2 ile birinci oldu. Onu Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Eskişehir, Amasya, Aydın, Bilecik ve İzmir takip etti. En az aşılanan il ise yüzde 26,7 ile Siirt oldu. Siirt'i Bitlis, Şanlıurfa, Mardin, Muş, Diyarbakır, Şırnak, Batman, Ağrı ve Bingöl izledi.

Bundan sonra vaka sayıları ve aşı programının seyrinin yeni bir ekrandan izleneceğini belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Daha önce paylaştığımız tüm detayları ise haftalık raporlar halinde yayınlamaya devam edeceğiz. İller aşı olmada yarışacak" notunu paylaştı.

Editör: TE Bilişim