Bilecik’in merkez Bahçelievler Mahallesinde sona eren neolitik kazıda ortaya çıkan 9 bin yıl öncesine ait bir hayvan figürünün üzerinde objeyi yapan ustanın parmak izine rastlandı.

Bilecik’in bilinen tarihini 4000 yıl geriye taşıyan ve günümüzden 9000 yıl öncesine kadar uzanan yerleşkedeki kazılar sona ererken bölgede bulunan tarihi yapılar üzerindeki bilimsel araştırmalar devam ediyor.

Kazı çalışmalarında bulunan 9000 bin yıl öncesine ait olduğu tespit edilen bir hayvan figürü üzerinde objeyi yapan ustanın parmak izine rastlanırken, bu bulgu Bilecik’te heyecan yarattı.

Batı Anadolu'nun en eski insan izi olduğu düşünülen hayvan figürünün üzerindeki parmak izinin yakında Bilecik Arkeoloji Müzesi’nde Müzesi'nde sergileneceği öğrenildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan,heyecan uyandıran parmak izine ilişkin yaptığı açıklamada, “Kazı çalışmaları sonlanan Bilecik Bahçelievler Neolitik yerleşmesinde bulunan 9000 yıllık hayvan figürleri kendisini yapan ustanın parmak izini barındırıyor. Batı Anadolu'nun en eski insan izi, yakında Bilecik Arkeoloji Müzesi'nde sergilenecek.” dedi.

Editör: TE Bilişim