Yeşilay’ın bu yıl 6. kez düzenlediği Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması için başvurular başladı. “Bağımlılıklardan Özgürleşmek” temasıyla düzenlenen yarışmaya bu yıl ilk kez “16 Yaş Altı Kategorisi” de eklendi. Her yıl büyük ilgiyle karşılanan yarışma, bu yıl gençlere de başvuru fırsatı sunuyor.

Yarışmanın jüri üyeleri arasında Karikatürist Varol Yaşaroğlu da bulunuyor. Dünyadan ve Türkiye’den profesyonel ve amatör tüm karikatüristlerin katılımına açık yarışmanın başvuruları 31 Ocak 2022 tarihine kadar cartooncontest.yesilay.org.tr adresinden yapılabiliyor.

Gençlerin bağımlılıklardan uzak, sağlıklı bir yaşam sürmeleri için Yeşilay’ın onlarla sürekli ve birbirinden farklı içerikte projeler, çalışmalar yaptıklarını belirten Yeşilay Bilecik Şube Başkanı Muzaffer Tekelioğlu şunları ifade etti:

“Yeşilay olarak bağımlılıklarla mücadelede sanatın etkisinden yararlanmaya büyük önem veriyoruz. Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması da bağımlılığı dünyanın farklı yerlerinden amatör ve profesyonel isimlerin gözünden gündeme getiriyor. Farkındalık açısından anlamlı ve değerli bu yarışmaya ilimizden de daha fazla katılım olmasını, çizgilerine güvenen hemşerilerimizin bakış açılarını görmeyi gönülden arzu ediyoruz. Bu kapsamda karikatüre ilgi duyan herkesi ‘Bağımlılıklardan Özgürleşmek’ ana temasına sahip alkol, tütün, madde, kumar, teknoloji bağımlılıklarına odaklan eserleriyle yarışmaya katılmaya davet ediyoruz.”

Yarışmaya “16 Yaş Altı Kategorisi” eklendi

Bugüne kadar eserlerin tek bir kategoride değerlendirildiği yarışmaya bu yıl 16 Yaş Altı Kategorisi de eklendi. Yeşilay için gençlerin büyük önem taşıdığını ve yarışmanın özellikle gençleri de odağına almasının ilgiyi artıracağını belirten Tekelioğlu, “Çocuk ve gençlerin yaratıcı bakış açılarını her zaman hayranlıkla izliyoruz. Bu yarışmaya da hayal gücü yüksek, çok yaratıcı eserlerle başvuracaklarına inanıyor; ilimizden çocuk ve gençlerin de başarılı sonuçlar elde etmesini umuyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim