Bilecik’te 7 şüphelinin tutuklandığı mermer fabrikasından 5,5 milyon liralık soygunla bağlantılı olduğu tespit edilen 4 şüpheli İstanbul ve Bursa’da polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. 

Bilecik’in Söğüt ilçesinde faaliyet gösteren mermer fabrikasına geçen 3 Temmuz'da mutfak bölümünden giren şüpheliler fabrika sahibinin odasındaki kasadan 5 milyon liralık altın ve 500 bin lira çalıp kaçtı. Bilecik Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, şüphelilerin yakalanması için başlattığı soruşturma kapsamında Bilecik, Bursa, Sakarya ve İstanbul'da yaklaşık 97 saatlik güvenlik kamerası görüntüsünü inceleyerek 7 şüpheli tespit etti. Kimlikleri belirlenen şüpheliler polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alınırken, ifadelerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Soruşturmasını sürdüren Bilecik Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, soygunla bağlantılı olduğu tespit edilen şüpheliler İ.Y., C.Y., Ü.Y. ve E.Y.’yi takibe aldı. Bir süre izlenen şüphelilerden 2’si Bursa’da diğer 2’si ise İstanbul’da yakalanarak gözaltına alındı. Bilecik’te geçirildikleri sağlık kontrolünün ardından ifadeleri alınan birbirine akraba 4 şüpheli Söğüt Adliyesi’ne sevk edildi. Gözaltına alınan şüphelilerden İ.Y. tutuklanarak cezavine gönderildi. Soruşturma sürüyor.

Öte yandan soruşturma kapsamında daha önce O.G.A., B.T., V.Ç., E.C., D.A. K.A. ve T.A. tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Editör: TE Bilişim