İçme suyu tükendiği için 4 yıldır tankerlerle her gün içme suyu taşınan Nazifpaşa ve Bahçesultan köylerine yapılan sondaj çalışmasıyla köyün su ihtiyacı karşılanacak.

Pazaryeri ilçesine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Nazifpaşa köyü Bahçesultan köylerinde yer altı suları tükendiği için Bilecik Özel İdaresi ekipleri tarafından 4 yıldır her gün tankerlerle su taşınıyordu.

Bölgede Bilecik İl Özel İdaresi tarafından gerekli Jeoloji incelemelerin tamamlandığını belirten Pazaryeri Kaymakamı Ferhat Altay, Nazifpaşa köyü yakınlarında sondaj çalışmalarının başladığını ve 2 köye yeterli su bulununcaya kadar çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Bilecik İl Özel İdaresi tarafından gerekli çalışmaların tamamlandığını aktaran Kaymakam Altay, yapılacak sondaj çalışmasının Pazaryeri Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ihalesinin gerçekleştirildiğini aktardı.

Kaymakam Altay, 4 yıldır susuzluk çeken 2 köy için yapılan çalışmalarının hayırlı olmasını dilerken desteklerinden dolayı Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya’ya teşekkür etti.

Nazifpaşa köy muhtarı İsmail Yıldız ve Bahçesultan köyü muhtarı Baki Dündar Pazaryeri Kaymakamı Ferhat Altay’a köylerinin içme suyu sorununu çözdüğü için teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim