Nitelikli dolandırıcılık suçu işleyen 3 kişi 4 ili dolandırdılar. Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile İstanbul’da yakalanıp Bilecik’e yollandılar.

Alınan bilgilere göre, Söğüt ilçesinde meydana gelen Nitelikli Dolandırıcılık olayı ile ilgili olarak Jandarmanın Dedektifleri JASAT Ekiplerinin Bilecik, Sakarya, Kocaeli ve İstanbul illerinde yapmış olduğu kapsamlı araştırma ve takip sonucunda, dolandırıcılık olayını gerçekleştiren, bu kişilere yardım ve yataklıkta bulunan şahısların İ.T. ve Y.D. ve M.E.G. isimli şahıslar olduğu tespit ettiler.

Söğüt Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İstanbul ilinde yapılan operasyon sonucu şahıslar yakalanarak Bilecik ilinde adli makamlara sevk edilirken, yakalanan şahıslardan İ.T. isimli şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış, Y.D. isimli şahıs adli kontrol şartıyla, M.E.G. isimli şahıs ise ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakılmıştır.  

Dolandırıcılıkta ele geçirilen ürünlerin tahmini miktarı:  7500 Dolar, 17 tane tam altın, 28 tane çeyrek altın, 1950 TL para, 1 tane beşi bir yerde, 220 riyal para, 1 adet bilezik, 1 adet zincir kolye olarak oluştu.

                                                                 

Editör: TE Bilişim