Vali Dr.Kemal Kızılkaya; İl Özel İdare Genel Sekreteri Seda Bayrakçı, İl Özel İdaresi Birim Müdürleri ve Teknik personeller ile birlikte Akçasu Köyü’ne yaptığı ziyarette vatandaşlarla bir araya geldi.
Yakacık ve Akçasu köylerinin kullanımı için yapılan yeni su deposunun hayırlı olmasını dileyen Vali Dr. Kemal Kızılkaya, köylere yapılan yatırımların devam edeceğini belirtti.

İl Özel İdare tarafından konuyla ilgili yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi:

“Özel İdaremiz Teknik personellerince hem mahallinde zorlu arazi şartlarında hem büro ortamında büyük özveri ile başlanan proje hayata geçirilmiştir. Su kaynağının Akçasu ve Yakacık köylerimize tahsis çalışması sonuçlanmış ve Bursa Halk Sağlığı Laboratuvarlarında suyun analizi yaptırılmıştır. İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliğine uygun olduğu tespit edilen kaynağın projelendirme işlemlerine hız verildi. KÖYDES ödeneği ve İdaremiz iş makineleri ile yol platformunun açılması ile devam edilen proje; Sayın Valimiz Dr. Kemal Kızılkaya' nın içme suyu işlerine ayırdığı KÖYDES ödenekleri ile tamamlanmıştır. İl Özel İdaremizin öz kaynaklarından faydalanılarak içme suyu borusu, vana ve vantuz parçaları ile ekleme parçaları yardımı yapılarak isale hattı bitirilen projemiz vatandaşlarımızın kullanımına sunulmuştur.
Su kaynağının Yakacık ve Akçasu köylerimize isale edilmesi ile köylü vatandaşlarımız daha sağlıklı suya kavuşmuştur.”

Editör: TE Bilişim