19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.

Kutlama etkinlikleri, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir’in Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başladı. Daha sonra Atatürk Spor Salonu’na kadar yürüyüş gerçekleştirildi. Kutlama programı burada gerçekleştirilen etkinlikler ile devam etti. Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda kutlamalarında Mehter Takımı’nın gösteri yapması bazı vatandaşlar tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yaptığı açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Unutmamalıyız ki; ancak gençlerine güvenen, gençlerini en iyi şekilde yetiştiren milletler, gelecekte daha güçlü olacaktır.

Bu anlayışla; geleceğin teminatı olan gençlerimizin kişisel ve sosyal gelişimi ile ülkemizde sporun yaygınlaşmasını temel amaç edinen; kurumumuz önemli çalışmalara imza atmaktadır.

Bu doğrultuda; gençlerimizin ders dışı zamanlarını verimli bir şekilde geçirmeleri amacıyla birçok gençlik ve spor faaliyeti planlayarak gençlerimizin gelişimine katkı sunmaktayız.

Sözlerime son verirken buradan genç arkadaşlarıma seslenmek istiyorum.

Biliyoruz ki sizler, Türk milletinin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde, nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişmeniz için; bizler var gücümüzle çalışıyoruz.

Sizlerin de “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır” sözünü rehber edinerek çok çalışıp, ilerde şahsınıza verilecek olan görevleri en iyi şekilde yapacağınızdan asla şüphemiz yoktur.”

Müdür Özdemir’in konuşmasının ardından Mehteran Gösterisi sahne aldı. Bozüyük Osmanlı Mehter Takımı’nın kulakların pasını silen konserinin ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü halk oyunları gösterileri izleyenlerden tam not aldı. Günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okunduktan sonra spor gösterileri gerçekleştirildi. Çeşitli branşlarda gösteriler yapan sporcular salondan büyük alkış aldı.

Etkinliklere, Vali Dr. Kemal Kızılkaya, Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, Milletvekili Yaşar Tüzün, Belediye Başkanvekili Melek Mızrak Subaşı, daire müdürleri, STK temsilcileri ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Editör: TE Bilişim