18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü Vali Dr. Kemal Kızılkaya, Belediye Başkan Vekili Muharrem Tüfekçioğlu, Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, Bilecik Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Hayati Durak ve tüm İl protokolün katılımıyla gerçekleşti.

Valilik önünde bulunan Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleşti. Cumhuriyet Meydanı’nda günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Bilecik Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Hayati Durak: “ Ülkemizin bağımsızlığı, bütünlüğü ve cumhuriyet uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan, yurdumuzun ve Dünya’nın dört bir köşesinde, şehitliklerde elbiseleri dahi çıkarılmadan, bilinmeyen yerlerde kefensiz, bazıları da mezar taşları olmadan ama görevini yapmış olmanın huzuru içerisinde yatan kahraman şehitlerimizi anmak için buradayız. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bugüne kadar şehitlik mertebesine ulaşmış tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Huzurlarında saygı ile eğiliyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene.” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen anma etkinliğinin ardından Bilecik Şehitliği ziyaret edildi. Saygı duruşu ve saygı atışı töreni gerçekleştikten sonra şehit mezarlarına çiçek konulması, şehitlik defterinin imzanlanmasının ardından dualar okunarak şehitler anıldı. Şehitlik defterine yazı yazan Vali Kızılkaya, “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 107. yıl dönümünde, Aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bulunmanın onurunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözünün yazıldığı, Kurtuluş Savaşı’mızın mücadele ruhunun meşalesinin yakıldığı, tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanının yazıldığı Çanakkale Zaferi tüm mazlum milletlere de umut ışığı olmuştur.

Bugün de 107 yıl önce olduğu gibi vatanımıza, geleceğimize ve bağımsızlığımıza sahip çıkma azim ve kararlılığımızı en güçlü ve gür seda ile tüm dünyaya haykırmaktayız.

Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin manevi hatırları önünde tazimle eğiliyorum. Ruhları şad olsun.” ifadeleri kullanarak şehitleri andı.

Editör: TE Bilişim