Söğüt ilçesinde, Ahmet Ergün (54), isimli vatandaşa 2012 yılında Noter aracılıyla sattıktan sonra 7 kez el değiştiren otomobili 2016 yılında bir kazaya karışınca 65 bin lira icra tebligatı geldi. Olayı yargıya taşıyacağını söyleyen Ergün, "konuyla ilgili şaşkınız ve mağduruz, mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz" dedi.

Söğüt ilçesine bağlı Hayriye Köyü'nde yaşayan Ahmet Ergün, 2012 yılının Ocak ayında 16 TS 979 plakalı otomobilini Bursa'da Noter aracılığıyla sattı. Bu satıştan sonra da 7 kez el değiştiren otomobil, 2016 yılında Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde bir kazaya karıştı. Kazanın ardından 6 yıl sonra ise, Ahmet Ergün'e kaza masrafları olan 65 bin liralık icra tebligatı geldi. Gelen tebligat sonrasında büyük bir şok yaşayan Ergün, satış işlemini gerçekleştirdiği Noter belgelerini icra dairesine sunduğunu ancak bir sonuç alamadığını söyledi.

'ŞAŞKIN VE MAĞDURUZ'

Gelen icra tebligatını gördüğü zaman çok şaşırdığını belirten Ahmet Ergün, “2012'de aracımı sattıktan sonra 7 kez el değiştirmiş. Ardından 2016 yılında Mustafakemalpaşa ilçesinde bir kazaya karışmış. Bunun üzerine bana kaza masrafları olan 65 bin liralık icra tebligatı geldi. Karşı tarafın iddiası, aracı yeniden üstüme almışım. Ben tekrar aracı kesinlikle geri almadım. Trafik kayıtlarında da aracı geri almadığım belli. Bize, 'sizin kesinlikle bu araba ile bir ilişkiniz yok. Kesinlikle sizden bir şey talep edemezler' denildi. Ben bununla alakalı 5 avukatla görüştüm. Mustafakemalpaşa yolundan hayatımız boyunca hiç geçmedik bile. Konuyla ilgili şaşkınız ve mağduruz, mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz" dedi.

Ahmet Ergün’ün eşi Fatma Zehra Yekin ise, “Bursa Mustafa Kemalpaşa’da yaşanan kazayla ilgili hiçbir ilişkimiz yok. Aracın sevk ve idaresinde Ahmet Ergün’ün olmadığı gibi araç onunda üzerine değil ve Mustafa Kemalpaşa yolunda daha önce hayatımız boyunca hiç bulunmadık. Ayrıca üzerimizde düşen vazifemiz olarak, mağduriyetimizi gidermek için yaptığımız araştırmada Bursa Acemler Emniyeti’nde yaptığımız araştırmada aracın trafikten çekildiğini, hurdaya çıkarıldığını ve plakanın boşta olduğu söyleniyor. Peki nasıl oluyor da hurdaya çekilen, plakası boşta olan araç kaza yapıyor ve kazanın birinci dereceden faturası ve icra takibi bizim üzerimize geliyor? Faiziyle, masraflarıyla ve avukat masrafıyla birlikte 65 bin liraya yakın bir icra talep ediliyor ve şurada da yazdığı gibi ödemediğimiz takdirde hapis cezasıyla tasdik olacaktır, yazıyor. Mağduruz, mağduriyetimizin giderilmesi için yardım talep ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim