HSYK, adli ve idari yargı kararnamesini tamamladı. Adli ve idari yargıda birçok hakim ve savcının yeri değişirken Bilecik adliyesinde de büyük değişim yaşandı.
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Dairesi tarafından Adli ve İdari yargı kararnamesi ile hakim ve savcıların atamaları yapıldı. Ülke genelinde Adli yargıda 3228, idari yargıda ise 518 hakim ve savcının yeri değişirken Bilecik’te ise 11 savcı ve hakimin yeri değişti. Kararnameye göre Bilecik C. Başsavcılığından İzmir Bölge Adliye Mahkemesi C. Savcılığına Atanan Bekir Şahiner’in yerine Cizre C.Başsavcısı Cuma Çoban gelecek. Bilecik Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Bekir Evim İnegöl Ağır Ceza Mahkeme Başkanlığı’na atanırken yerine Patnos Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’ndan atanan Cengiz Doğan gelecek.
Bilecik adliyesinde görev yapan; Bilecik Ağır Ceza Mah.Başkanı Ali Bekir Evim İnegöl Ağır Ceza Mah. Başkanlığı’na, Bilecik Hâkimi Miyase Özkan Kara İstanbul Anadolu Hâkimliği’ne, Bilecik Hâkimi Mustafa Altun Bakırköy Hâkimliği’ne, Bilecik Hâkimi Orhan Ayaz Bartın Hâkimliği’ne, Bilecik Hâkimi Alptekin Küçükince İstanbul Anadolu Hâkimliği’ne, Bilecik Hâkimi Sevgi Küçükince İstanbul Anadolu Hâkimliği’ne, Bilecik C.Savcısı Hakan Tekin İstanbul Anadolu C.Savcılığı’na, Bilecik C.Savcısı Murat Ağaoğlu Eskişehir C.Savcılığı’na, Bilecik C.Savcısı Adnan Kara İstanbul Anadolu C.Savcılığı’na, Bilecik C.Savcısı Musa Kasımoğlu Afyonkarahisar C.Savcılığı’na, Bilecik C.Savcısı Serkan Gültekin Bingöl C.Savcılığı’na atandı.
HSYK, adli ve idari yargı kararnamesi ile Cengiz Doğan Bilecik Ağır Ceza Mah.Başkanlığı’na, Derya Doğan Bilecik Hâkimliği’ne, Ahmet Çelik Bilecik Hakimliği’ne, Cuma Çoban Bilecik C.Başsavcılığı’na, Metin Bilgili Bilecik C.Savcılığı’na, Emrah Yaldızkaya Bilecik C.Savcılığı’na, Cüneyt Demirdaş Bilecik C.Savcılığı’na atandı.