Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, üniversite öğrencilerine yönelik “Bi’Genç Üniversiteli Eğitim Desteği” programı kapsamında 445 öğrenciye toplam 1 milyon 780 bin TL ödeme yapıldığını açıkladı.
Belediye tarafından eğitim hayatını sürdüren gençlere destek amacıyla hayata geçirilen programın ikinci dönem ödemelerinin hesaplara aktarıldığını belirten Başkan Subaşı, öğrenci başına 4 bin TL destek verildiğini ifade etti.
Başkan Subaşı yaptığı açıklamada, ekonomik şartların öğrenciler üzerindeki yükünü hafifletmek için çalışmaların sürdüğünü vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Bugün itibariyle 445 öğrencimize 1 milyon 780 bin Türk lirası desteğini hesaplarına ulaştırdık. Ülkemizin zorlu ekonomik şartlarında eğitimlerini sürdüren gençlerimizin her zaman yanında olmaya çalışıyoruz. Onların yükünü bir nebze de olsa hafifletmek istiyoruz. Bilecik Belediyesi olarak yalnızca bugün değil her zaman onların umutlarına ve hayallerine destek vermeye devam edeceğiz.”
Subaşı, gençlere yönelik sadece maddi desteklerin değil, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin de devam edeceğini belirterek, gençlerin sosyal gelişimlerine katkı sunmayı sürdüreceklerini ifade etti.
“Bi’Genç” programı kapsamında yapılan bu ödemenin, gençlerin eğitim hayatına önemli bir katkı sunduğu belirtilirken, belediyenin ilerleyen dönemlerde de öğrencilere yönelik desteklerini sürdüreceği kaydedildi.
