2021'i kapatmaya hazırlanırken, yılı tanımlayan oyunlara bakmanın zamanı geldi. COVID-19 salgını, biz 2021'e geçerken çıkış tarihine kadar çıkış tarihi talep etti, ancak oyun endüstrisi durmadan uzaklaştı. Yılın çıkış programının sürekli bir değişim halinde olmasına rağmen, 2021'de yine de çok sayıda harika oyun aldık. Bu listede, 2021'in En İyi Oyunlarını özetleyeceğiz ve her birini neyin bu kadar özel kıldığını size anlatacağız.

Not : Bu yıl sonu oyun özetlerinin çoğunu geçmişte kendi başıma hallederken, bu yıl Programlama Hocam da editörlük yapmış arkadaşlardan da yardım aldık . Her girişten kimin sorumlu olduğunu baş harflerimizle (EA ve JH) sonunda not edeceğim, böylece kimin ne yazdığı açık. Takıma hoş geldin kütük! Gelelim oyunlara.

tetikçi 3

IO Interactive , World of Assassination Trilogy ile Hitman serisini yeni bir seviyeye taşıdı ve Hitman 3 , herkesin en sevdiği kel suikastçının son destanına mükemmel bir son oldu. Üçüncü oyunda, IO, bilinen etkileşimli ortamları oluşturur ve hedefleri ortadan kaldırmak için yeni yollar ve ayrıca dünyayı dolaşmak için yeni yollar ekleyerek bahisi daha da yükseltir.

Hitman 3 ile ilgili belki de en heyecan verici şeylerden biri, üçlemenin önceki iki girişindeki tüm görevleri en son motora getirmesiydi. Buna yeni performans geliştirmeleri, yeni özellikler, silahlar ve araçlar dahildir. Parmaklarınızın ucundaki pek çok seçenekle Hitman 3 , Ajan 47 olarak oynamayı şu anda oyun içinde bulabileceğiniz en iyi sandbox deneyimlerinden biri haline getirdi.

Hitman 3 kadar az oyun dikkatimi çekmeyi başardı ve yılın başında piyasaya sürülmesine rağmen, kendimi sürekli olarak Ajan 47'nin evrenini daha cüretkar ve muhteşem suikastler yapmak için şansımı denemek için tekrar ziyaret ederken buluyorum. -JH

Döngü Kahramanı

Hiç şüphe yok ki, roguelike uzay 2021'de burada biraz kalabalıklaşıyor. Türün son birkaç yılda bağımsız uzayda baskın olanlardan biri haline geldiğini gördük ve yapabileceği çok fazla roguelike oyun var. yeni başlıkların öne çıkması zor olabilir. Loop Hero için durum böyle değildi .

Loop Hero , birçok yeni fikir sunar ve birçok roguelike gibi, "öğrenmesi kolay, ustalaşması zor" oyun ile tanımlanır. Her ne kadar iyi olsa da, Loop Hero bu listedeki oyunu tarif etmesi en zor olanı olabilir. Bir Lich dünyayı sonsuz bir hiçliğe sürükledi ve özelleştirilebilir bir iskambil destesinden sonsuz döngülerin yanına binalar, düşmanlar ve hatta araziler yerleştirerek onu yeniden inşa etmek oyunculara kalmış. Konsept biraz meta olsa da, temel oyun döngüsü (punto amaçlanmamıştır) sağlamdır ve bir şans verilir, Loop Hero size en verimli desteleri ve düzenleri kısa sürede teori oluşturmanızı sağlayacaktır.

Loop Hero , sadece biraz boş zamanı olanlar için mükemmel bir al ve oyna oyunudur ve aynı zamanda uzun süre dişlerinizi geçirebileceğiniz bir oyundur. Roguelike türünde harika bir dönüş sunuyor ve kendisini roguelike bir hayran olarak gören herkes kontrol etmeli. - EA

samur

En patlayıcı ve aksiyon dolu oyunlarda kaybolmak kolay olabilir ama Sable öyle değil. Sable , sonsuz bir mücadele yerine, ağır çekim gün batımları ve ufalanan taş kalıntıları gibi güzel manzaralarla sizi selamlıyor. Oyun, The Legend of Zelda: Breath of the Wild gibi fantezi RPG'lerden sonra yoğun bir şekilde tasarlandı , ancak tüm savunma ve yeni silahlar bulmadan.

Savaşmak yerine, her geçen saniye sizi içine çeken güzel bir dünyayı keşfetmek için zaman harcayacaksınız. Kum yığınları bir okyanus gibi önünüzde uzanıyor, önünüzdeki her kum tepesinin diğer tarafında beklediği tüm sırları deneyimlemenizi bekliyor. Size savaşın mutlak bir başyapıt olması için oyunun merkezinde olması gerekmediğini hatırlatmak için harika bir iş çıkaran güzel bir oyun. -JH

iki kişi alır

It Takes Two 'dan sonra Hazelight Studios'un unutulmaz co-op deneyimleri yaratmakta usta olduğu açık. Stüdyonun ilk oyunu A Way Out bazı kusurlara sahip olsa da It Takes Two hakkında eleştirecek çok şey bulmak zor .

It Takes Two'da oyuncular , birlikte çalışmak zorunda kalan ve sihirli bir şekilde bebeğe dönüştükten sonra ilişkilerinin başarısızlıklarını inceleyen boşanmış bir çiftin rolünü üstleniyorlar. Oyuncuları bulmacaları çözmek ve oyun boyunca ilerlemek için birlikte çalışmaya zorlayan işbirlikçi oyun, seslendirme ve yazma gibi birinci sınıftır.

It Takes Two , çok çekici bir oyun ve daha önce oynamamış olan herkes için kısa listede olması gereken mükemmel bir işbirliği deneyimidir. Sizi bir arkadaşınızla veya sevdiğiniz biriyle oynamaya zorladığı gerçeğiyle daha da iyi hale gelen, türü tanımlayan deneyimlerden biri. Henüz oynamamış olanlar, The Game Awards'da Yılın Oyunu ödülünü almasının garip olduğunu düşünmüş olsa da, oynayanlar neden seçildiğini ve neden bu onuru hak ettiğini biliyorlardı. - EA

Resident Evil Köyü

Capcom'un Resident Evil'i birinci şahıs bakış açısına alma kararı hakkında ne düşünürseniz düşünün , Resident Evil Village'ın baştan sona bir RE oyunu olduğu tartışılmaz. Oyun, rahatsız edici yaratıklar, gergin anlar ve ölümsüzleri öldürme eylemiyle dolu. Bir de sosyal medyadaki herkesin nedense aşık olduğu çok arsız bir vampir kadın var.

Geride durmayan harika bir korku oyunu arıyorsanız, Resident Evil Village'a göz atmanızı şiddetle tavsiye ederim . Oyun içindeki ortamlar harika ve Ethan Winters'ın yedinci oyundaki hikayesini Romanya'nın köyleri ve kalelerinde muhteşem bir yürüyüşle sürdürüyor, Resident Evil 7'de keşfettiğimiz Lousianna'nın arka ormanlarından harika bir değişiklik .

Capcom'un Resident Evil Village'da aksiyon ve hayatta kalma korku unsurlarını harmanlama şekli hakkında beğenilecek çok şey var . Orijinal oyunlardan daha fazla aksiyona sahip olduğu için, orada bulacağınız en saf Resident Evil formu değil . Ancak, yıllar içinde çok fazla gelişen ve değişen bir dizi için, Resident Evil Village , bu diziyi başlangıçta bu kadar iyi yapan şeyin köklerine bir yürüyüşün başlangıcı gibi geliyor. -JH

Metroid Korku

Dünyanın Metroid hayranları, etraftaki en sabırlı oyuncular arasında olmalı. Yıllardır Metroid Prime 4'ü bekliyorlar, ancak yeni bir 2D Metroid oyunu için bekleme süresi daha da uzun oldu ( Sıfır Görev ve Samus Returns yeniden yapımlarını saymadığımızı varsayarsak ).

Bu 2D Metroid hayranları sonunda Metroid Dread'de bu yıl beklediklerini aldılar ve kesinlikle hayal kırıklığına uğratmadı. Son yıllarda çoğunlukla spin-off'lara dayanan dizi için mükemmel bir forma dönüş oldu - bu genellemede bir kereden fazla duyacağınız bir cümle -.

Metroid Dread hemen hemen hepsine sahip - mükemmel bir harita, sıkı kontroller, yoğun dövüş, zorlu patron dövüşleri ve bulunacak birçok sır. Bir Metroid hayranıysanız, Metroid Dread bir rüya gibidir ve muhtemelen bu yıl Nintendo Switch'te yayınlanan en iyi oyundur. Uygun bir 2D Metroid için bizi bu kadar uzun süre beklettiği için Nintendo'ya yazık , ama uzun zamandır ilk girişi parkın dışına çıkardığı için bravo. SlashGear'ın Metroid Dread hakkındaki tam incelemesini okuyun . - EA

Marvel'in Galaksinin Koruyucuları

Square Enix, Guardians of the Galaxy için bir oyun yapacağını duyurduğunda gerçekten ne bekleyeceğimden emin değildim . Sonuç, yine de, yazı ve tasarımda mutlak bir şaheserdir.

Aslında, Marvel'in Galaksinin Koruyucuları'nda sevilecek o kadar çok şey var ki , eski save dosyalarımı yükleyerek kendimi oyunun en sevdiğim kısımlarından bazılarını tekrar ziyaret ederken buluyorum. Oyunla ilgili her şey çizgi roman hayranları için eve geliyor. Yazma, diyalog, hepsi bir Guardians of the Galaxy çizgi romanına mükemmel bir şekilde sığacakmış gibi geliyor ve ben bunun için buradayım.

Oyunun dövüşünün bir süre sonra biraz eskidiğini ve birçok savaşın biraz fazla samey hissetmeye başladığını söyleyeceğim. Olduğu söyleniyor, oyunun geri kalanı muhteşem ve Guardians hayranıysanız deneyimlemeye değer - ister James Gunn'ın versiyonu ister kahraman grubunun orijinal çizgi roman versiyonu olsun. -JH

Forza Ufuk 5

Forza Horizon 5 , Forza Horizon 4 ve 3'e çok benziyor, buna hiç şüphe yok. Oyun modları çok benzer, açık dünya sürüşü çok tanıdık geliyor ve hatta karakterlerin çoğu önceki oyunlardan atlamayı yaptıkları için aynı. Daha önce Forza Horizon 3 veya 4 oynadıysanız, Forza Horizon 5'ten ne bekleyeceğiniz konusunda iyi bir fikriniz var.

Playground, Forza Horizon 5 ile işleri biraz fazla güvenli oynamaktan suçlu olsa da, şimdiye kadar yapılmış en iyi açık dünya yarış oyunlarından biri – en iyisi değilse bile . Geliştirici, gelecekteki girişlerde işleri biraz daha dramatik bir şekilde sarsmayı düşünmek isteyecektir, ancak ne olursa olsun, Forza Horizon 5 , yalnızca zorlayıcı bir oyunla değil, aynı zamanda zorlayıcı bir dünyayla açık dünya yarışçısı yapma konusunda bir ustalık sınıfıdır. SlashGear'ın Forza Horizon 5 hakkındaki tam incelemesini okuyun . - EA

Psikonotlar 2

Psychonauts 2 için 15 yıl bekledik ve hayal kırıklığına uğratmadı. Buna yılın en eğlenceli oyunlarından biri demek yetersiz kalır, ancak tamamen dürüst olmak gerekirse, böyle olmasaydı aynı hissettirmezdi.

İlk Psychonauts gibi, ikinci başlık da dizinin ana kahramanı Raz'ı takip ediyor. Raz, insanların zihinlerine dalabilir ve oluşturmuş olabilecekleri çeşitli zihinsel yapıların üstesinden gelmelerine yardımcı olabilir. Double Fine'ın yıllardır çok ünlü hale geldiği renkli ve çılgın tasarımla daha da iyi hale getirilen ilginç bir fikir.

Bu aksiyon-platform ile ilgili her şey, ortamlardan müziğe ve hatta karşı karşıya kaldığınız düşmanlara kadar iyi hissettiriyor. Büyürken aşık olduğum aksiyon platformları için mükemmel bir geri dönüş ve Double Fine'ın yarattığı eşsiz ve keyifli dünyada Raz'ın hikayesini anlatmaya devam etmenin mükemmel bir yolu. Artık tek umudum yeni bir Psychonauts oyunu için 15 yıl daha beklemek zorunda kalmamam. -JH

Cırcır ve Clank: Rift Apart

Ratchet & Clank: Rift Apart benim için yılın en önemli olaylarından biriydi ve daha fazla yıl sonu kapanışına dahil edilmediğini görmek beni şok etti. PlayStation 5'in bu yıl birkaç etkileyici münhasır özelliği olsa da,beni konsol vizyonunda satan Ratchet & Clank: Rift Apart oldu.

Güzel görseller, harika oynanış, mükemmel seslendirme ve hatta iç ısıtan bir hikaye ile Ratchet & Clank: Rift Apart , oynanabilir bir Pixar filmi gibidir. Rift Apart'ı baştan sona sevdim ve bu karakterlerle bir sonraki oyunu sabırsızlıkla bekliyorum.

Ayrıca Rift Apart , PS5'in DualSense denetleyicisini ve SSD'sini iyi bir şekilde kullanıyor. Bu, nesiller arası oyunlar denizinde yeni nesil bir deneyim ve bir sistem satıcısı düzeyinde olduğunu düşünmesem de, aksiyon-macera oyunlarını seven herkes için rafta bir yeri hak ediyor. SlashGear'ın Ratchet & Clank: Rift Apart hakkındaki tam incelemesini okuyun . - EA

İmparatorluk Çağı IV

Age of Empires hayran kitlesini memnun etmek zor bir grup olabilir . Age of Empires III , kendi başına iyi bir oyun olsa da, çoğu hayran, selefi Age of Empires II ile yıllardır takılıp kalıyor. Microsoft'un Age of Empires serisindeki son Definitive Edition sürümleri, yalnızca franchise sevgisini yeniden alevlendirdi - özellikle Age of Empires II - ve Age of Empires IV'ün çıkış tarihine yaklaşırken , çoğu kişi (ben dahil) Microsoft'un devam edip edemeyeceğini merak ediyordu. bunca yıldan sonra iniş.

Age of Empires IV mükemmel olmasa da seriye çok iyi bir giriş . En azından, Age of Empires II profesyonellerini yıllarca ve yıllarca oynadıktan sonra bu oyundan uzaklaştıracak kadar iyi. Şahsen, Age of Empires IV'te berbatım ama bu girişte oyunun sağlam olduğunu ben bile görebiliyorum. Kampanyalarda oynarken size tarih dersleri bile veriyor! Ne aşk değil?

Age of Empires II gazilerinin eninde sonunda yıllarca yuva olarak adlandırdıkları oyuna geri dönüp dönmeyeceklerini zaman gösterecek , ancak birçoğunun hala Age of Empires IV oynuyor olması, bunu yazarken bunun bir kanıtı olmalı. Bunun sadece bir strateji oyunu olmadığı fikri. Grafikler hayran kitlesi arasında bir çekişme noktası olsa da, şikayet edecek çok fazla şey bulmak zor, bu yüzden bu, on yıldan fazla bir süredir yeni bir giriş bekleyen bir topluluk için büyük bir kazanç. - EA

Halo Sonsuz

Size Temmuz 2020'de Halo Infinite'in yılın en iyi oyunları listesinde yer alacağını söyleseydim, muhtemelen bana inanmazdınız. Halo Infinite'in sorunlu gelişiminin detayları bu noktada iyi biliniyor ve şüphe varsa, geçen yıl gördüğümüz kampanya demosu, Microsoft'un amiral gemisi serisinde her şeyin yolunda gitmediğinin somut bir göstergesiydi. Şirket, oyununu Xbox Series X lansman penceresinin ötesine erteledi, ancak bir yıl sonra Halo Infinite nihayet çıktı ve erteleme kararının doğru olduğu açık.

Halo Infinite'in kampanyası, kesinlikle lineer değil yarı açık bir dünya olduğu için dizi için oldukça farklı. Açık dünya aslında oyuna beklediğimden çok daha fazlasını katıyor ve 343'ün Halo Infinite'e DLC olarak eklenip eklenmeyeceğini veya bağımsız ürünler olarak piyasaya sürüldüğünü ilerideki kampanyalarda 343'ün onunla ne yapacağını görmek beni heyecanlandırıyor.

Halo Infinite kesinlikle 343 Industries'in şimdiye kadar yaptığı en iyi Halo oyunudur. Oyunun bağımsız çok oyunculu modunda oynaması ücretsiz para kazanma ile ilgili bazı sorunlar var - kısacası çok açgözlü - ancak oyun kesinlikle mükemmel. Halo'nun geleceği için heyecanlıyım ki bu, Bungie'nin bu serinin dizginlerini eline aldığından beri gerçekten hissetmediğim bir şey. Umalım ki 343, Halo'da bundan sonra ne yaparsa yapsın, Grappleshot'ı içerir, çünkü vay be bebeğim, kullanması eğlenceli bir araç. SlashGear'ın Halo Infinite hakkındaki tam incelemesini okuyun . - EA

Valheim

Normalde, erken erişimli bir oyun, bitmemiş olarak kabul edilmesi gerçeğiyle bu listeyi oluşturmaz. Bununla birlikte Valheim özel bir durumdur, çünkü önünde çok daha fazla çalışma ve geliştirme olsa bile, içinde kaybolmak için zaten bol miktarda içerik vardır.

Arkadaşlarla oynanan Valheim , şu anda oyundaki en iyi hayatta kalma deneyimlerinden biri haline geliyor. Retro esinli 3D grafikleri kesinlikle güzel görünüyor (en azından bunlara alıştığınızda) ve oyunun tüm sistemleri şaşırtıcı derecede iyi çalışıyor, ancak erken erişim oyununun cilasız olmasını beklememize rağmen.

Valheim'ın geleceği için çok heyecanlıyım ve bence tüm hayatta kalma hayranları henüz yapmadıysa bu oyunu kontrol etmeli. Tam sürümünü beklemeyin, sadece oyunu alın ve dalın. İnsanların erken erişim oyunlarını bu kadar hevesle satın almalarını sık sık önermiyorum, ancak Valheim gerçekten özel bir şey. - EA

Bu bonus bölümünde, 2021'de piyasaya sürülen en iyi yeniden düzenleme ve yeniden sürümlerden bazılarının üzerinden geçeceğiz. Yeniden düzenleme ve yeniden yapımlar sektörde yaygın hale geldi ve bazıları nostaljiden ve başka bir şey değil (size bakarak, GTA Trilogy ), bazıları kaynağa adanmışlık ile yapılır ve geçmişten bu oyunları oynamanın kesin yolu haline gelir.

Birincisi , bu yıl oyun oynamanın en iyi değeri olabilecek Mass Effect Legendary Edition . Bir değil üç remaster içeren Mass Effect Legendary Edition , modern platformlar için tüm zamanların en iyi oyun üçlemelerinden birini güncelliyor. İlk Mass Effect'in kenarlarda hala biraz kaba olduğu doğru, ancak bu oyunun bile anlatacak zorlayıcı bir hikayesi var ve bu sadece olağanüstü Mass Effect 2 ve Mass Effect 3'ün habercisi . Tüm Mass Effect hayranlarının Legendary Edition'ı denemeleri gerekiyor çünkü sevilecek çok şey var.

Square Enix'in Final Fantasy Pixel Remasters'ı da bu yıl etkiledi, ancak bizim için en büyük sorun hepsini oynamak için zaman bulmaktı. Square Enix'in bu oyunları yeni piksel grafiklerle ve gerçekten harika yeniden düzenlenmiş müziklerle güncelleme çalışması, bu eski tarz oyunları modern çağa zarif bir şekilde taşıyor. Final Fantasy VI'yı hala beklerken , ilk beş oyun PC ve mobil cihazlarda mevcut. Square Enix'in onları Xbox, PlayStation ve Switch'e getirmeye karar vermesini ve böylece konsol kardeşlerimizin bu klasikleri kendileri için yeniden deneyimlemelerini umuyoruz.

Son olarak, Ghost of Tsushima: Director's Cut'taki çalışmaları için Sucker Punch'taki insanlara şapka çıkartın . Director's Cut hem PS4 hem de PS5'te mevcut olsa da , ikinci platform istediğiniz platformdur. PS5'te Ghost of Tsushima: Director's Cut'taki görseller tek kelimeyle nefes kesici; onları tarif etmenin daha iyi bir yolu yok. Anlatı ve sanat yönetmenliği üslup sızarken, dövüş her zaman olduğu gibi yerinde. Bu noktada, Sucker Punch, 2022 için başka bir yeniden yayınlandığını duyurabilir ve Ghost of Tsushima: Director's Cut'ın ne kadar harika olduğu göz önüne alındığında, gemide olacağız .

Sarmak

İşte karşınızda: SlashGear'ın 2021'in en iyi oyunları. Daha da uzun olabilecek uzun bir liste ve COVID pandemisinin gelişimi rayından çıkarmak için en iyi çabalarına rağmen oyun endüstrisinin sağlam sürümlerle dolu bir yıl geçirdiğinin kanıtı. Pandemiden kaynaklanan tüm bu gecikmeler sayesinde, 2022'de daha da büyük bir yıl bekliyoruz, bu yüzden hazırlanın çünkü sürümler sadece buradan daha iyi olacak.

Eh, yaparsınız ve yapmazsınız, çünkü oyun ne kadar tanıdık gelse de, Forza Horizon 5'i öncekilerin üzerine çıkaran oyun içi dünyadır. Meksika, Forza Horizon Festivali için güzel bir yer ve Playground'un ülkeyi ele geçirmesi henüz eskimedi.

KAYNAK