Başkan Yağcı'nın istifa iddialarına ilişkin haberin detayları

         Önceki gün Bilecik gündemine bomba gibi düşen adeta 11.11 şiddetinde deprem etkisi yaratan ANKAHaber Ajansı'nın ortaya attığı  görevden alınacak 7 İl Belediye Başkanı arasında Bilecik'inde adını geçirmesi ve bunun Ankara'nın en çok izlenen sitesi gerçekgündem.cominternet sitesinde yayınlaması ile bizimde yarin11.com internet sitemizde bu iddiaları duyurmamızın ardından ortalık bir anda karıştı. Bu haber kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

         "Başkan Yağcı'nında mı görevden alınacağı?"sorusunun akıllara gelmesi başta AK Partililer üzerinde şok etkisi yarattı.

         Ben bu haberi görünce ilk olarak Belediye Başkanı Selim Yağcı'yı aradım, neyazıkki telefonu açmadı. Haberin doğruluğu konusunda teyit almak için gerçekgündem.com internet sitesi sahibi Barış Bey'e ulaşmamın ardından kendisi haberin kaynağının ANKA Haber Ajansı olduğunu söyledi.

         Ardından haberi yapan ANKA Muhabiri BesteKaralar'aulaştık. Kendisine haberin kaynağını sorduğumuzda, meslek ilkeleri gereği olarak kulis kaynaklarını açıklamayacağını fakat bilginin AK Parti kanadından iletildiğini belirtti. Kaynak olarak kendisinin rahatça gösterilebileceğini belirten Muhabir Karalar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in de istifasının istendiği haberini kendisinin yaptığını ve o zamanda büyük tepkiler çektiğini, inkar edildiğini, fakat gelinen sürecin de ortada olduğunu kaydetti.

         Bizde kamuoyuna mal olmuş ve ANKAgibi ciddi bir Haber Ajansı'nın yaptığı haberi kaynak göstererek, diğer basın kuruluşlarından önce yarin11.com internet sitemizde, habere hiçbir yorum eklemeden, sadece verilen illeri ön plana alarak haberi yayınladık.(Gerçi diğerleri görseler bu haberi yayınlayabilirler miydi?  O da düşündürücü.)

         Haberi yayınlamamızdan yarım saat sonra Belediye Başkanı Selim Yağcı, telefon ile beni aradı ve haberi sordu. Bende haberi kendimin yapmadığını,kaynağın ANKA ve gerçekgündem.cominternet sitesinde yayınlanan bir haber olduğunu söyledim.Ankara'da çıkan bir asılsız haberi yayınlamama kızdığını söyledi. Bende ilimin Belediye Başkanı hakkında ciddi bir iddiayla ilgili haber yapılmasını yayınlamanın sıkıntı olmadığını söyledim. Kendisininhem ajansa, hem gerçekgündem.com sitesine, hemde bana tekzip, yayın yasağı ve dava hakkı olduğunu söyledim. Varsa iddialara ilişkin cevap hakkı olduğunu;hemen ister görüntülü, ister telefon ile yapabileceğini sütunlarımızda yer verebileceğimizi de söyledim. Başkan Yağcı, bunun referandumda her "hayır" çıkan ilde Belediye Başkanı'nın alınacağı anlamını taşımadığını, Genel Merkez'den hiç kimsenin bu iddiaya ilişkin kendisini aramadığını ve haberimizi Genel Merkeze göndererek  ne anlama geldiğini soracağını belirterek, haberin asılsız olduğunu söyledi. Telefonu da bana sitem ederek kapattı.

         Haberi sosyal medyamızdan paylaştık ve biranda Bilecik bu iddia ile çalkalandı. Bir saatte sitemizde 7 bin 836 kişi haberi okudu.Bir anda telefonlarım kilitlendi. Bilecik'i bırakın, diğer illerden dahi onlarca kişi aradı. Şuanda okunma sayısı 54 bine ulaştı.

         Biz,Başkan Yağcı'nın açıklamasını hazırlarken bir anda baktıkki  diğer haber siteleri bu haberi bile veremeden, bizden önce Başkan'ın açıklamalarını yayınlamışlar.Bizde etik gereği Başkan Yağcı'nın telefonda bize yaptığı açıklamayı yayınladık.

         Habere ilişkin AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık'ı aradım ve kendisine ulaşan böyle bir şey olmadığını, bu habere ve iddiaya inanamadığını söyledi.

         Ardından haberin linkini attığım AK Parti Milletvekili Halil Eldemir'i aradım ve habere ilişkin düşüncelerini sorduğumda şaşırtıcı bir cevap aldım. 

         Haberden haberi olmadığını, okumadığını söyledi. Haberi yayınlamamızdan 2 saat sonra aradığım Vekile peki 2 saattir bu iddia ile ilgili bir partilisinin veya bir vatandaşın kendisini arayıp aramadığını sorduğumda ise "Hayır haberden de haberim yok" dedi. Bendekendisine "kusura bakmayın Vekilim siz o zaman bu ilin Milletvekili olamamışsınız" dedim. Partisine mensup bir Belediye Başkanı'nın istifasına ilişkin ciddi bir iddia ile Bilecik çalkalanacak, sizin haberiniz olmayacak. Doğru olmayabilir, ilin başarılı çalışkan Vali'si bir yılı doldurmadan görevden alınarak Ağrı'ya atanırkende sizin haberiniz olmamıştı. O gün sizi aradığımda tayinden benim haberim yok demiştiniz.Bir ilin Vali'sinin yeri değişecek o ilin iktidar Milletvekili'nin haberi olmayacak,kusura bakmayınız Vekilim bu kabullenilebilir bir durum değil.Sizi sevdiğimi ve saydığımı bilirsiniz,belki çevrenizdekileriinandırabilirsiniz ama beni çok zor.

         AK Partikanadı bu haberi benim Başkan'ın ailemizin işlettiği  Belediye’yeait dükkanı yıktığı için yazdığımı düşünüyor algıda bu yönde biliyorum. Vallahi ve billahi kim ne düşünürse düşünsün umurumda değil.İlimin Belediye Başkanı için çok ciddi bir iddia ulusal bir haber ajansında yer alacak, gazeteci olarak benim bunu yazmaktan daha doğal hakkım yok dedim. Zaten Başkan Yağcı'nındükkanımızı yıktığı 4 ay oldu. Ben yazacak olsam, Başkan Yağcı'yı yıpratacakolsam belgeli olan birkaç haberim elimde mevcut onları kullanırdım biz artık bazı şeyleri aştık.

Aslında bu iddia bana 10 gün önce önemli ve yetkili birinden geldi. Fakat ben inanamadım, bu kişi bana “bunu kulak arkası yap takip et” dedi. Haberi yapacak olsam o zaman yapardım. Benim gazeteciliğimi az çok bilen bilir, ben araştırmadan, belgeye ulaşmadan, emin olmadan haber yapmam.

Haberin ardından AK Partililer bir anda savunma mekanizması oluşturdu ve beni hedef alıyorlar. Milletvekili Halil Eldemir'in ardından, İl Başkanı Fikret Karabıyık, onların ardından AK PartiBelediye Meclis üyeleri, muhtar ve sivil toplum kuruluşları. Tabi ki bunlar en doğal şeyler.Belediye Başkanlarına sahip çıkmaktan daha doğal başka bir şey olabilir mi? Fakat hepsinin paylaşımlarını, ekran alıntılarını alıp sakladım, gün ola harman ola.Haberde adı geçen illerdeki internet siteleri ve gazetelerde kendi Belediye Başkanları ile ilgili haberler yaptılar, internetten bakabilirsiniz biz yapınca ortalık ayağa kalkıyor.

         Yalnız ister inanın, ister inanmayın Allah var yukarıda, bende Belediye Başkanı'nın iddia da olsa Belediye Başkanlığından alınmasına karşıyım. Severiz sevmeyiz,Başkan sonuçta seçilmiş.Görev süresi devam ederken Belediye Başkanları'na bu şekilde görev bıraktırılması son derece yanlış. Görev süresi biter bir daha aday yapmazsınız olurbiter.  Seçilirken, partiye oy kazandırırken iyiydi, hizmet sunarken iyiydi... Şimdi ne değişti, neden açıkça söylenmiyor?Başka birşeyler mi var?

         Ben şahsım olarak Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın görevden alınacağına inanmayanlardanım ve inanmak istemeyenlerdenim ama bekleyip hep beraber göreceğiz.“Ateş olmayan yerden duman çıkmaz” derler.Ben olası böyle bir olayda Başkan Yağcı'nın görevi bırakmayacağını ve bağımsız olarak başkanlığa devam edeceğini düşüyorum. Çünkü böyle bir durumda Meclis de, Partide çok ciddi karışır.

Geçtiğimiz günlerde Belediye’ye Cemil Çiçek geldi. Hoşgeldi de, aniden gerçekleşen bu ziyaret şaşırtıcı bulundu. İddialara göre,Melih Gökçek'e de giden Cemil Çiçek olmuş.

         Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019'un hesabını yapıyor. Keserin sağıda solu da kesiyor. HerşeySayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ıniki dudağının arasından çıkacak kelimeye bakıyor. Başkanlık sistemine geçmek isteyenler şimdi iyi düşünmeli bence.

İddiaların ve haberin doğru olmaması umuduylasüreci bekleyip göreceğiz. Saygılar.