Cafer Elmas

Yenipazar Harmankaya Kanyonu yakınında bulunan mermer ocağının ruhsatını yenilediği öğrenildi.

Milli Park ilan edilmesine rağmen koruma bandı dışında olduğu gerekçesi ile kanyon yakınında bulunan mermer ocağının maden işleri başkanlığından ruhsatını yenilediği ortaya çıktı.

Bu durum MHP İl Genel Meclis üyeleri tarafından gündeme getirilirken verilen önerge ille Meclis’te görüşülmesi için dünkü toplantıda gündeme alınmasına karar verildi.

Yenipazar MHP İl Genel Meclis üyesi Osman Varol’un gündeme taşıdığı kanyona ilişkin İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant kısa açıklamada bulundu.


Nalbant, ruhsat verilme işleminin kendilerinin dışında gerçekleştiğini mermer ocağının ruhsatını Maden İşleri Başkanlığından  yenilediğini bu durumun Meclise taşınarak komisyon oluşturulup incelenebileceğini aktardı.

İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım önergeyi kabul ederek yapılacak İl Genel Meclisi toplantısında gündeme alınmasını oyladı ve oy birliği ile Yenipazar Harmankaya Kanyonu’nun Meclis’te görüşülmesi kabul gördü.

Bilindiği gibi ilk kez gazetemizin gündeme taşıdığı kanyonun mermer ocaklarının tehlikesi altında bulunduğu haberimizin ulusal basında yeralması ile geniş yankı bulmuş ilimiz turizmine yeni kazanım olarak görülen  Yenipazar Harmankaya Kanyonu milli park ilan edilmişti.

Kanyon etrafındaki mermer ocaklarının ruhsat sürelerinin bitmesi sonrası yenilenmeyeceği söylenirken ve bu yönde Bilecik Valiliğinin yaptığı girişimleri olurken Maden İşleri Başkanlığı tarafından kanyon yakınındaki mermer ocağının ruhsatının yenilenmesi Yenipazar’ı ve Harmanköylü vatandaşları huzursuz etti.

Editör: TE Bilişim