Yenipazar’ın Dereköy Köyü COVİD-19 salgını nedeniyle karantinaya alındı.

15 kişinin olduğu köyde 3 pozitif vakanın çıkması sonucu virüsün diğer köylülere yayılmasını önlemek amacıyla karantina uygulanmaya başlandı.

Yenipazar Kaymakamlığı’nca köye giriş çıkışlar yasaklanırken, kurallara uymayanlara 3.150 TL idari para cezası uygulanacağı belirtildi.

Kaymakamlık’tan yapılan açıklamada, “Pozitif vaka teması nedeniyle Dereköy Köyümüz karantinaya alınmıştır. Köye giriş çıkışlar yasaklanmıştır. Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. Maddesi gereği karantina kurallarına uymayanlara 3.150 TL idari para cezası uygulanacaktır” denildi.

Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden de yaptığı açıklamada, “Kıymetli vatandaşlarımız;

İlçemiz Dereköy Köyünün karantina kapsamına alınmasından dolayı vatandaşlarımızın tedirgin olduğu, sosyal medyada tartışma yarattığını görüyoruz.

Karantina kapsamına alınması Kaymakamlığımız İlçe Hıfsızıhha Kurulunun kararı ile uygun görülmüştür. Karantina kapsamına alınması tamamen tedbir amaçlıdır. Hepinizin malumları olduğu gibi bütün dünya yarım yılı aşkın bir süredir bu salgın ile mücadele vermektedir, hiç şüphesiz de dünya üzerinde mücadelenin en güzelini Türkiye Cumhuriyeti Devleti vermiştir. Mücadeledeki bu güzelliğin mimarları ise, başta sağlık bakanlığımız olmak üzere, valiliklerimiz, kaymakamlıklarımız, belediyelerimiz ve ülkemizin bu mücadeleye kurumlarımızın yaptığı çalışmalara destek veren siz değerli vatandaşlarımızdır.

Bütün vatandaşlarımızın saçlarının bir teli bile bizim için değerlidir. Bu güne kadar kurumlarımızın vermiş olduğu bütün mücadeleler vatandaşlarımızın rahatı, huzuru ve sağlığı içindir. Bundan sonrada mücadelelerimize bütün kurumlarımız ile hız kesmeden devam edeceğiz. Vatandaşımızın sağlığının bizler için önemli olduğunu bilmenizi isteriz, yapılan testlerimizin,  negatif ile sonuçlanması ve halkımızın kafasında soru işaretlerinin kalkması, yine altı aydır koruduğumuz sıfır vakalı ilçe olma özelliğini korumamız en büyük temennimizdir.

Bu günler elbet geçecek, Allah bu hastalığı mutlaka insanlığın üzerinden elbet defedecektir. Bir an önce eski günlere geri dönmemiz, yine hep birlikte sıcak ve samimi ortamlarda bir arada oturup sohbet edebilmemiz için en büyük görev siz değerli vatandaşlarımıza düşmektedir.

Lütfen maskelerimizi takalım, aramızdaki mesafeyi koruyarak hijyen kurallarına dikkat edelim ve sosyal medyada birbirimizi kırıp dökecek söylemlerden uzak duralım, dünya dar ama yenipazar daha da dar, birbirimizi kırıp dökerek ileride yaşayacağımız güzel gümlerimizde birbirimizin yüzüne utanarak bakmayalım,

Sağlıklı ve güzel gümlerimizin en kısa zamanda geri gelmesi temennisi ile, sağlıklı kalın, dostça kalalım. Selam ve saygılarımla” dedi.

BELEDİYE’DEN 3 KİŞİ EV KARANTİNASINDA

Diğer yandan, Dereköy’de pozitif vaka çıkan bir vatandaşın Yenipazar Belediyesi’ne giderek 3 kişiyle temasta bulunması sonucu bu kişilere test yapıdığı ve sonuçların beklendiği belirtilirken, 3 Belediye çalışanının ev karantinasına alındığı da gelen bilgiler arasında.

Editör: TE Bilişim