Vezirhan Belediye Başkanı Hüseyin Ocak, Belediye borçlarına ilişkin çeşitli açıklamalarda bulundu.

Bilecik Arena Programı’na katılan Başkan Ocak, kendisine yöneltilen, “Vezirhan Belediyesi’nde borç ne durumda ve Vezirhan’da 2 yılda ne değişti?” sorusuna cevaplar verdi.

Göreve geldiklerinde ellerindeki evrakta 1.5 Milyon borç olduğunu gördüklerini söyleyen Başkan Ocak, daha sonra ekstradan çıkan borçlarla birlikte Belediye’ye ait 3 milyon lira kadar bir borç olduğunu söyledi.

Başkan Ocak, “biz Belediye’yi devraldığımız zaman elimize kağıt tutuşturdular. Bizde acemiyiz tabi samimiyete dayanarak dedik ki bize 1 buçuk milyon borç var. Belediye binasından yayın yaptık ama şimdi gördük ki bir meydan düzenlemesi vardı. Meydan düzenlemesi bitmiş Mart ayında, yani bununla ilgili bir sürü faturalar geldi. Emekli Sandığı’na geçmiş dönem memur emeklisinin ödenmemiş borçları geldi. Buna benzer birçok borçlarla beraber totelde borçların 3 milyonu aştığını biliyoruz.

Biz bu borcu aşağı seviyelere düşürdük şimdiki borcumuz kamuya döndü yani şimdi piyasaya hiçbir borcumuz yok, alacağı olan bir tane esnaf arkadaşımız yok, kredi borcumuzu da bitirdik. Emekli Sandığı ve yıllık aidatımız vardı onları da bitirdik, bizim sadece kamuya borcumuz var onlara da yapılandırma çıktı yapılandırmalarını yaptık.”

“VEZİRHAN'DA 2 YILDA NE DEĞİŞTİ?”

Belediye Başkanlığına seçildiği günden bugüne kadar yaptıklarını da anlatan Başkan Ocak, “Vezirhan'da siyaseten çok kutuplaşma vardı biz bu kutuplaşmayı bitirdik. Kapımızdan giremeyen hiç kimse yok, altyapı noktasında ve üst yapılarda çok ciddi bir iş yaptık. 2 kilometrelik yolda sati kaplama yaptık şimdi 2. etap başlayacak Kervan Caddesi dediğimiz noktada Ocak gibi bitireceğiz, okulda yaptık, havuzumuz vardı bizim en çok kullanılan fakat Haziran’ın ortasında atıl hale gelmiş durumdaydı çökmüş bir sistem vardı 2019 yılının başında hemen düzenlemeye geçtik. Bir bayan, bir erkek hoca tuttuk ve bütün çocuklarımız yüzmeyi öğrensin dedik orta refüjlerimizde sulama alt yapıları yapılmamıştı eksik yerleri vardı onları yaptık. Futbol sahamızı yaptık ve altına sulama sistemi yaptık, meydan çalışması yapıldı şehre yakışan bir çalışmadır” dedi.

Editör: TE Bilişim