Vezirhan Belediye Başkanı Hüseyin Ocak eğitimin kendisi için en önemli unsur olduğunu söylerken bu noktada Vezirhan Beldesi’ndeki okulu yenilediklerini söylerken, “Okul yapan ilk belediyeyiz” vurgusunu yaptı.

Bilecik Arena Programında basın mensuplarının soruların ı yanıtlayan Vezirhan Belediye Başkanı Hüseyin Ocak,geçtiğimiz aylarda beldede bulunan ve kullanışsız olan okulu yenide baştan yaptıklarını söyledi.Eğitime verdiği önemi bir kez daha yineleyen Başkan Ocak eğitim için Bilecik merkeze gitmeye gerek kalmadığının altını çizdi.

“Eğitimin yapılabilmesi için sağlıklı bir binanın olması gerekiyor”

Başkan Ocak yenilenen okul binasına ilişkin yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “Bir şehrin eğitiminin sağlıklı olması için okul binası olması gerekiyor. Yani bizim 300-500 çocuğumuz aynı anda Bilecik merkeze gidiyor. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Bununla alakalı ilgili kurumlarla biz gerekli görüşmeleri yaptık. Tam pandemi dönemindeydi çalışmaların görüşmelerini yaparken. Baktığınız zaman bazı yerlere gidiyorsunuz cevap alamıyorsunuz. Ama biz ısrarla okul binasının güçlendirilmesi veya yenisinin yapılması noktasında talebimiz oldu.

“Okul binamız komple yenilendi”

Bu çalışmalar sonunda da güçlendirme çalışmaları başladı. Onunla beraber tabi okulda hazır güçlendirme çalışmaları başlamışken yanına bir tane engelli asansörü yoktu onu istedik. Bizim sosyal binalarımız var spor salonumuz ve toplantı salonumuz var. İkinci kata tüp geçidi istedik. Onu yaptılar. Çatıyı değiştirin dedik. Onu değiştirdiler. Bizim bina komple yeni bina haline geldi. Yüksek katlı binaydı. Çocuklar için risk oluşturuyordu. Bunları değiştirin dedik. Tabi bunlar olurken bizim başka eğitim verebileceğimiz Vezirhan da başka kamuya ait bina yoktur.

“İş göremez raporu verilmiş”

2015’te bu binanın iş göremez raporu ortaya çıkmış. Kimse bunun arkasından ne bir çalışma yapmış ne de bir talepte bulunmuş. Okuldaki inşaat çalışmaları başlayınca şöyle bir sorun ortaya çıktı. Bu çocuklar 7 ay boyunca nerede eğitim görecek? Bu geçici süreçte başka okullarda eğitim göreceğini söylediler. Böyle bir pandemi döneminde siz çocukları Vezirhan merkezden alacaksınız Bilecik merkeze getireceksiniz. Orda bir zaten okul mevcudu var üstüne bir mevcut daha ekleyeceksiniz ve çocuklara burada eğitim vereceksiniz. Bu bize iyi bir durum gibi gelmedi. Böyle olunca biz hızlı bir şekilde okulumuza başladık ve yaptık. Bu yetişmez dediler mümkün değil dediler ama biz yaptık. Bir işletmeyi işletmek belediye adına zor bir iştir. Biz bu yükü üzerimize aldık.

Editör: TE Bilişim