Bilecikspor kulübü, dün Cuma namazı sonrası Şeyh Edebali Türbesi’nin bulunduğu Orhangazi Camii önünde pilav dağıttı. Şampiyonluk yarışında Özel İdare ve Osmaneli Gençlerbirliği takımlarıyla kıyasıya bir mücadeleye giren Bilecikspor, ligin tamamlanmasına sayılı maçlar kala cemaatin hayır dualarını aldı. Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, MHP Milletvekili ve Milletvekili Adayı Bahattin Şeker ile CHP Milletvekili adayı Yaşar Tüzün de Cuma namazı çıkışında Bilecikspoor’un pilavından yiyerek kulübe desteklerini sundular.

Kulüp Başkanı İsmail Cinoğlu basın mensuplarına yaptığı açıklamada, göreve geldiklerinde amaçlarının kulübü ligde tutmak olduğunu ancak başarılı sonuçların ardından hedef büyüttüklerini, şimdi kulüp olarak şampiyonluk istediklerini söyledi. Cinoğlu şöyle konuştu:

“İlk günden beri Vali Bey, Belediye Başkanımız ve şehrimizin ileri gelenleri kulübümüze desteklerini esirgemediler. Güzel gelişmeler olacağına inanıyoruz. Tesisleşme konusunda kendilerinden isteklerimiz oluyor. Bize her türlü konuda destek olacaklarını söylüyorlar. Çok güzel bir sinerji yakaladık. Bu sinerjiyle inşallah profesyonel faaliyetlerimizde çok güzel gelişmeler yaşayacağımızı düşünüyorum. Kulübü sevdirmek lazım, şu anda da onu başarıyoruz.”

Geçtiğimiz ay başlayan 1111 üye projesiyle ilgili de konuşan Cinoğlu; “Kayıtlarımız devam ediyor. Kulüp binamızın açılmasıyla ilginin daha da artacağını düşünüyorum. Hedefimiz bu yıl sonuna kadar 500 üyeyi tamamlamak” açıklamasını yaptı.  

Ligin son haftalarına gelindiği şu günlerde kıyasıya bir şampiyonluk mücadelesi yaşandığını belirten Cinoğlu; “Bilecikspor bu sene elinden geleni yaptı. Bütün derbileri kazandık, 15’te 15 yaptık. Gerek yöneticiler gerek futbolcular olarak yapılabilecek her şeyi yaptık. Ekstra bir performans gösterdik. Şu anda lig 2’ncisiyiz. Puan puanayız. Şampiyon olamazsak 2 gol averajıyla olamayacağız. Ama olursak, şakayla karışık söylüyorum, üniversitelerde tez konusu olabilecek kadar zor bir şampiyonluk gelecek. İlk gün de söyledik, düşmesin diye aldık bu kulübü. Arkadaşlar hedef yükseltti. Bu sene böyle geçse de seneye zaten bu işi bitiririz. Önümüzdeki iki hafta sonunda şampiyon olursak da çok şık olur. Bunun için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim