Bilecik Belediyespor’un Koçu Yeşer Karabulut, hafta sonu oynayacakları Kütahya Belediyespor maçı öncesi takımın son durumunu gazetemize değerlendirdi. İlk hafta Gemlik deplasmanında grubun en iddialı takımına yenildiklerini belirten Karabulut, ilk maç olması ve deplasmanda oynanması sebebiyle konsantrasyon sorunu yaşadıklarını belirtti. Maçta takımın gösterdiği mücadeleden memnun kaldığını söyleyen Karabulut, rövanş için iddialı olduklarını sifade etti. İkinci haftada ise evimizde karşılaştığımız rakibimiz İnegölspor’u farklı mağlup ettiğimizi hatırlatan Karabulut: "İlk hafta yenildiğimiz için bu maça biraz daha konsantre olarak çıktık. İnegöl de biraz daha vasat bir kadroya sahip. Maçı rahat kazandık. Kazanmak bir alışkanlıktır. Biz içerideki maçlarımızı kaybetmek istemiyoruz, mutlaka dışarıda da maç kazanacağız ama basketbolda iç sahada maç kazanabilmek çok önemli. Bunu sürdürmeye çalışıyoruz. Bunun için de gayret gösteriyoruz. Bu hafta da Kütahya Belediyesi ile içerideki galibiyet alışkanlığımızı sürdürmek istiyoruz.” dedi.


“Kütahya Takımını İzledim”

Bu hafta karşılaşacağımız rakibimiz Kütahya Belediye hakkında da bilgi veren Karabulut: “Kütahya’yı izledim. Geçtiğimiz hafta Kütahya’ya gittim. Normal düzeyde bir takım. Gemlik kadar iyi görmedim açıkçası ama yine de sert, iyi mücadele etmeye çalışan bir ekip. Burada kazanacağımızı düşünüyorum. Bakalım 17 Kasım’da, Pazar günü saat 15.00’da karşılaşma olacak. Karşılaşmaya da herkesi bekliyoruz. Bütün iç saha maçlarımızı saat 15.00’te oynuyoruz. Buradan basketbol severlere de söyleyelim; basketbol maçları standart olarak, pazar günleri saat 15.00’de oynanıyor.”


“Taraftarı Bu Hafta da Bekliyoruz”

İki hafta önce oynanan İnegöl maçındaki seyirciden oldukça memnun kalan Karabulut: “İnegöl maçında çok güzel bir seyirci vardı. Aileler, çocuklar, gençler… Karma bir seyircimizin olması, daha nezih, sporseverlerin aileleriyle birlikte gelmesi bizi çok mutlu etti. İnşallah onları tekrar bekliyoruz. Eğer Pazar günlerinde bizlere vakit ayırabilirlerse seviniriz. İnşallah onlara bu hafta da güzel bir galibiyet hediye ederiz. Onların da yüzlerini güldüren bire biçimde salondan ayrılmalarına vesile oluruz.”


“Takımı Bilecikli Çocuklardan Oluşturmak Mümkün Değil”

Hafta içi altyapıdan A takıma yükseltilen genç sporcularla ilgili olarak da: “Bu arada hafta içerisinde 2 tane alt yapı oyuncumuzu A takımına kazandırdık. Yetenekli çocuklarımız var ama mutlaka bunların zamana ihtiyacı var. Bizim A takımında altyapıdan 2 tane önemli yeteneğimiz var. Ama tabi bunların sahada aldıkları süreler kendi istek ve çalışmalarına bağlı. Biz istiyoruz ki takımımız komple Bilecikli çocuklardan oluşsun. Ama bu mümkün değil. 12 kişilik kadromuzda 4 Bilecikli yer alıyor. Diğerleri de transfer yoluyla gelen çocuklarımız.  Alt yapıdan oyuncuları çıkarmaktaki amacımız biraz da, altyapıdaki çocuklara “İleride bende bu takımın içerisinde yer alabilirim” duygusunu hissettirmektir. Önlerine hedef koyuyoruz. Çevre illerle rekabetçi takım yapmak için transferlere ihtiyaçlarımız var.


“Amacımız Sporsever Gençler Yetiştirmek”

Bilecik’in nüfusunun az olması sebebiyle bir takımı oluşturacak tüm basketbolcuları ilimizden çıkarmanın mümkün olmadığını söyleyen Karabulut; “ Bilecik’ten yaparsın ama bu sefer rekabetçi düzeyini arttıramazsın. Bu noktada Bilecikli gençlerin de bu rekabetçi gençlerin içerisine girmeleri ve süre almaları çok kolay olmuyor. Bizim amacımız sadece A takımda maç kazanmak değil, aynı zamanda alt yapıdaki çocuklara spor yaptırabilmek. Bugün en büyük problemimiz; gençlerimizin, çocuklarımızın internetin, bilgisayarın başından kalkmamaları. Bizim amacımız bu çocukları harekete geçirmek. Basketbol sayesinde spor yapmaya teşvik etmek.  Yani siz alt yapıdan yetiştirdiğiniz her çocuğu profesyonel sporcu yapamazsınız, ama her çocuğu sporsever yapabilirsiniz. Biz sporsever gençler yetiştirelim, sporcular da olursa harika olur.

Editör: TE Bilişim