Barış Eren

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Bozüyükspor’un Futbol Şube Sorumlusu Selami Soydan, ligin 10’uncu haftasında deplasmanda oynadıkları Alanyaspor maçının hakemi ile ilgili Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) maçın görüntüleri ile suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Soydan, tesislerde düzenlediği basın toplantısında, “Geçtiğimiz hafta Merkez Hakem Komitesindeki (MHK) hakemler ile ilgili şikayetimiz, bu hafta Alanyaspor karşılaşmasında iyice ayyuka çıkacak şekilde karşımıza çıktı. Bir takımın nasıl dağıtılması gerekiyorsa, sahaya boynu bükük nasıl çıkması gerekiyorsa, hakem arkadaşlar hepsini çok nizami uyguladılar. Bu arkadaş hakem filan değil. Ya Bozüyükspor üzerinde oynanan oyunların etkisinde kalmış veya güçlü takımların maddi ve siyasi güçlerinden etkilenerek eyyamcılık yaptıkları ortaya çıktı” dedi.

Alanyaspor – Bozüyükspor maçının, penaltı pozisyonunun avantaja bırakıldığı tek maç olduğunu iddia eden Soydan, şunları söyledi:

“Alanyaspor – Bozüyükspor maçı, penaltı pozisyonunun avantaja bırakıldığı tek maçtır. Biz hakemler hakkında konuşmadıkça, hakemler Bozüyüspor üzerindeki oyunlarını devam ettiriyorlar. İlk yarım saatte sarı kartlar ile pozisyonları öldürüp futbolcuların dirençlerini kırmaya, sonra da ters pozisyonlarla takımın direncini kırmaya ve arkasından penaltı ve kırmızı kart ile yenilginin hazırlayıcısı. Zaten Alanyaspor güçlü bir takım. Hiç böyle bir şeye ihtiyacı yokken, hakemlerin böyle eyyamcılık yapmalarına hiç gerek yoktu. Biz özellikle MHK’na kulüp olarak yazımızla belirteceğiz. Bunları mağlubiyete mazeret olarak açıklamıyoruz. Biz sahada gereken mücadeleyi veremedik, vermek için de zaten elimizi güçlendirecek her şeyi hakem arkadalar alıyor. Tam dirençleniyorsun, bir şeyler yapmaya çalışıyorsun, sarı ve kırmızı kartlar ile penaltı, senin yapmak istediğin her şeyin bir anda önüne geçiyor.”

Bozüyüspor’da mali krizin devam ettiği bu nedenle kaleci İskender Genç ile kaptan İskender Köksal’a kulüp olarak izin verdiklerini dile getiren Soydan, şöyle devam etti:

“Siyasilerimizden tekrar rica ediyoruz. Bu şahsi bir durum değil. Bozüyükspor, Bozüyük’ün takımı ve herkesin sahip çıkmasını, bu takımın hak ettiği yere gelmesi için el birliğiyle ne yapılması gerekiyorsa yapmak zorunluluğu olduğunu bir kez daha beyan ediyoruz. Bizim şahsileşmiş bir şeyimiz yok. Kulüp menfaatleri doğrultusunda yapılması gereken her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Ama tek başımıza yapacağımız da bu kadar. Önümüzdeki hayfa deplasmanda oynayacağımız Bandırmaspor maçında Ogün Özcan ve Hüseyin Keleş kırmızı kart cezalısı olduğu için forma giyemeyecek. Kaleci İskender Genç, buradaki mali krizin aile yaşantısına etki ettiğinden ve kendisini sahaya veremediğinden dolayı izin istedi. Kaptan İskender Köksal aynı konumda. Beyniyle sahada olmayan bir futbolcunun Bozüyükspor’a bir faydası yok. Tabi bundaki en büyük etken mali sıkıntı. Bandırma spor maçında, kalan futbolcuların yenilgiyi kabul edecek kişilikte olmadıklarını, inşallah bu haftaki çalışmalarla da, hakemlere rağmen olmayan arkadaşlarının da hakkını arayacaklarını düşünüyorum. Bozüyükspor üzerinde oynanan oyunları rağmen biz sahada mücadelemizi yine doğru dürüst şekilde yapmaya çalışacağız. Sonuç itibariyle de Bandırmaspor maçından en köyü ihtimalle 1 puan döneceğiz.”

Editör: TE Bilişim