Cafer Elmas


Bilecik 1. Amatör Futbol Ligi’nde, sonucu merakla beklenen 8’inci hafta mücadelesinde, lig lideri Edebalispor’la en yakın takipçisi Osmanelispor karşı karşıya geldi. Ligin kaderini etkileyecek maçta Edebalispor güçlü rakibini 3-2’lik skorla yenerek namağlup liderliğini sürdürdü.

Pazar günü Edebali Stadı’nda oynanan mücadeleye hızlı başlayan Edebalispor ilk yarıda bulduğu 2 golle devreyi 2-0 önde kapattı. İkinci yarıya da golle başlayan Bilecik temsilcisi 3 farklı üstünlüğü eline geçirdi. Bu dakikadan sonra oyundan düşen Edebalispor’a baskıya başlayan Osmaneli temsilcisi, attığı iki golle farkı 1’e indirdi fakat kalan sürede başka gol olmayınca maç 3-2 Edebalispor üstünlüğüyle sonuçlandı.


Bu galibiyetle puanını 22’ye çıkaran Edebalispor 8’inci haftayı 7 galibiyet ve 1 beraberlikle lider olarak kapattı. Haftanın bir diğer mücadelesinde Vezirhanspor’u 5-1 yenen Gölpazarı Belediyespor puanını 18’e çıkararak ligde 2’nci sıraya yükseldi.

Maç sonrası açıklama yapan Edebalispor Kulübü Başkanı Ahmet Subaşı, geçen hafta aldıkları şanssız beraberlik sonrası bu maçın öneminin daha da arttığını söyledi ve alınan 3 puanın kendileri için çok değerli olduğunu ifade etti. Osmanelispor’un güçlü bir ekip olduğunu söyleyen Subaşı, “Sezon başında koyduğumuz hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. İlimizi Bölgesel Ligde temsil etmek için gerek futbolcu arkadaşlarım gerekse teknik heyetimiz canla başla çalışıyor. İnşallah sezonu şampiyon olarak tamamlayıp Bilecik’i üst liglerde temsil edeceğiz. Bizi desteklemeye gelen taraftarlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. 




Editör: TE Bilişim