Erkekler Basketbol Bölgesel Ligi (EBBL) ilk hafta mücadelesinde Gemlik deplasmanından mağlubiyetle ayrılan Bilecik Belediyespor, evinde oynadığı ilk maç olan İnegöl Çarşıspor mücadelesine mutlak galibiyet parolasıyla çıktı. Pazar günü Atatürk Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye çok sayıda taraftarın desteğiyle hızlı başlayan temsilcimiz ilk dakikalarda üstünlüğü ele geçirdi ve ilk periyodu 22-7 önde kapattı. İkinci çeyrekte üstün oyununu devam ettiren Bilecik Belediyespor rakibine gerek hücumda gerekse savunmada göz açtırmadı ve devre 42-16 takımımızın üstünlüğüyle sonuçlandı.

 

İlk hafta Edremit deplasmanında rakibine fark atan İnegöl Çarşıspor’a geri dönüş izni vermeyen takımımız 3. Çeyreğe de fırtına gibi başladı. Üst üste hücumlardan sayıyla dönen Belediyespor,  çeyreği 38 satı farkla 65-27 önde tamamladı. Yüksek skor farkını yakalamasına oyun disiplininden kopmayan temsilcimiz güzel basketbolunu maçın son çeyreğine de yansıtınca maçtan 45 sayı farkla 82-37’lik skorla ayrıldı. Temsilcimiz bu sonuçla, mücadele ettiği EBBL 6. Grup’ta 2’nci sıraya yükseldi.

Maça oldukça yoğun ilgi gösteren Bilecikli basketbol severler maç boyu yaptıkları tezahüratlarla takımın galibiyetinde pay sahibi olurken, mücadeleyi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lütfi Doyuk ve Basketbol İl Temsilcisi Aziz Torun da izledi.

 

Bilecik Belediyespor Antrenörü Yeşer Karabulut, maçın ardından yaptığı açıklamada, son çeyreğe kadar oyuncularının iyi mücadele ettiğini ve karşılaşmadan iyi bir sonuçla ayrıldığını ifade ederek, "Ligin ikinci haftasında kendi sahamızda İnegöl Çarşı Spor'u rahat bir skorla yendik. Bunun için çok sevinçliyiz. Ligin ilk haftasında  Gemlik Belediye Gücümspor'a mağlup olmuştuk ama bunu telafi ettiğimizi düşünüyorum. Rahat bir karşılaşma oldu bizim için. Bizi destekleyen taraftarımıza teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

 

Takımı Genel Menajeri Dilaver Tetik ise, ''Ligin ilk haftasında Gemlik deplasmanında aldığımız yenilgi sonrası, Bilecik'te evimizde kazanmak istiyorduk. Oyuncularımız iyi bir mücadele ortaya koyarak kazandılar. Kendilerini iyi mücadele ettikleri için kutluyorum. Bu arada salonu dolduran seyircilere ise buradan çok teşekkür ederim her maç bizi yalnız bırakmıyorlar. Gençler, aileler ve çocuklar salona gelerek takımımızı alkışlıyorlar.  Kendilerini, Bilecik'teki tüm maçlarımıza bekliyoruz. Takımımızın bu galibiyeti onlara armağan olsun. Bu hafta maçımız yok. Daha sonraki hafta 17 Kasım Pazar günü bölge derbisi olarak tarif edebileceğimiz Kütahya Belediyesi maçımıza tüm Bilecikli hemşerilerimizi bekliyoruz. Karşılaşmayı takip eden basın mensuplarına ayrıca bize her fırsatta maddi manevi destek olan sayın belediye başkanımız Selim Yağcı' ya teşekkür ederiz.'' açıklamasını yaptı.


 

 

Editör: TE Bilişim