Bilecik 1. Amatör Liginde maçların başlamasına bir hafta kala, ligin şampiyonluk adayı iki takımı Bilecikspor ve Edebalispor’un ligden çekileceği iddia ediliyor. Bilecikspor Başkanı Batuhan Çolak ve Edebalispor Başkanı Ahmet Subaşı’nın takımlarına yeterli desteğin gösterilmemesi üzerine bu kararı aldıkları konuşulurken, nihai kararların bu hafta içinde alınması bekleniyor.

Son iki yılda Bilecik amatör liglerinde fırtına gibi esen ve iki sene üst üste namağlup şampiyon olan Edebalispor’a ve Bilecik’in marka takımı Bilecikspor’a siyasetçilerin, bürokratların ve işadamlarının gereken ilgiyi ve desteği göstermediği, yalnız kalan kulüp başkanlarının bu yönde karar aldıkları gelen bilgiler arasında.

Çolak istifa mı edecek?

Geçtiğimiz yıl Bilecikspor’un başına geçen ve göreve geldiği günden bu yana takım için çalışan Batuhan Çolak’ın bu hafta içinde federasyona takımı ligden çektiğine ilişkin yazıyı göndereceği ve ardından görevinden istifa edeceği konuşuluyor. Çolak’ın Bilecik’in önde gelen isimlerinden destek görmediği ve yönetim olarak yalnız bırakıldığı için bu kararı aldığı söylenirken, Edebalispor Başkanı Ahmet Subaşı’nın 2 sezondur tüm yükünü çektiği takımına maddi-manevi destek verilmemesi nedeniyle takımı ligden çekeceği iddia ediliyor.

Bu yıl Bilecik 1. Amatör Liginde şampiyon olacak takım doğrudan Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) yer alacak. Merakla beklenen müsabakalar öncesi ortaya atılan bu iddialarla ilgili kulüp başkanlarından henüz bir açıklama gelmedi. İddiaların ne derece doğru olduğu bu hafta içinde belli olacak.

Editör: TE Bilişim