Erkekler Basketbol Bölgesel Ligi’nin (EBBL) 12’nci haftasında, Bilecik’te oynanan maçta Yalova Belediyespor’u 83-77 yenen Bilecik Belediyespor, grup mücadelelerinin bitimine 2 hafta kala Erkekler Basketbol 3. Ligi’ne (EB3L) yükselmeyi garantiledi. Takımımız, 36 takımın mücadele edeceği ligde sezon sonunda ilk 24 takım arasına girmeyi başarırsa, önümüzdeki sezon ilimizi 3’üncü ligde temsil edecek.



Atatürk Spor Salonu'nda oynanan maçta, ilk periyodu 17-14 önde bitiren Bilecik Belediyespor, ikinci periyodu da 42-25 üstün tamamladı. Üçüncü periyotta, oyundaki hakimiyetini devam ettiren Bilecik ekibi, son çeyreğe 65-48 önde girdi. Bilecik Belediyespor, maçtan 83-77 galip ayrıldı.


Belediye Başkan Selim Yağcı, maç sonrası yaptığı açıklamada, kentin sportif değerlerini daha üst seviyeye çıkarmak için gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi. Başkan Yağcı, takımı galibiyetten dolayı tebrik ederek, şunları söyledi:

''Bilecik'te basketbol sporunun gelişimi noktasında kendimize belirgin hedefler koymuştuk. Geçen yıllarda bazen iniş ve çıkışlarımız oldu ama bu yıl oluşturduğumuz kadro ile yeni yetiştirilen Bilecikli gençlerimizle basketbolda emin adımlarla ilerliyoruz. İnşallah basketbolda uyguladığımız bu taktiği gelecek zaman dilimi içerisinde futbola da yönlendirerek, Bilecik'in sportif değerlerini daha da üst seviyelere getiririz. Biz günlük değil ve bugüne yönelik değil, geleceği planlayarak çalışmalarımızı yerine getiriyoruz. Ben, Bilecik'e bu güzel sonucu kazandıran Bilecik Belediyespor Basketbol Takımı hocamızı, yönetim kadrosunu ve oyuncularımızı can gönülden tebrik ediyorum. Onlar böyle azim gösterdikçe ve başarılı oldukça bizler de yöneticileri olarak elimizden gelen desteği sağlarız.''


Bilecik Belediyespor Antrenörü Yeşer Karabulut ise takımının başarılı bir performans gösterdiğini ve karşılaşmadan galibiyetle ayrıldığını belirterek, başarılı sonuçların devamını hedeflediklerini kaydetti. Karabulut şöyle konuştu:

''Burada Yalova ekibini yenmek istiyorduk ve sizin de gördüğünüz gibi taraftarımızın bizlere verdiği destekle bu maçı aldık. Buraya gelen bütün taraftarlarımıza ve oyuncularımıza teşekkür ediyorum. Güzel bir galibiyet oldu. Onlar bize destek verdiği sürece biz onlara böyle güzel galibiyetler kazandırırız.''

Maçı, Belediye Başkanı Selim Yağcı,  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lütfi Doyuk, Basketbol İl Temsilcisi Aziz Torun, Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Nusret Tosun ve basketbolseverler izledi. 

Editör: TE Bilişim