Bilecik Atatürk Spor Salonu’nda oynan maçta, Bilecik Belediyespor Kütahya Belediyespor’u 79-74 mağlup etti. Son dakikalara kadar çekişmeli geçen mücadelenin ilk çeyreği 19-24 konuk takımın üstünlüğüyle tamamlanırken, ikinci çeyreğin 8. dakikasında takımımız 26-25 öne geçti. Rakibine üstünlüğünü kabul ettiremeyen ve dağınık bir görüntü çizen Bilecik Belediye, bir ara 9 sayı geriye düşmesine rağmen, çeyrek sonunda attığı 3’lükle skoru 45-46’ya getirdi ve ilk yarıyı 1 sayı geride tamamladı.

 

İkinci yarıya  yüksek motivasyonla başlayan takımımız ilk 5 dakikada 10’a 2’lik bir seri yakaladı ve 55-48 öne geçti. Rakibi bir türlü baskı altına alamayan ve hücumlardan eli boş dönen temsilcimiz farkın kapanmasına engel olamadı ve 3. çeyrek 63-61 takımızın üstünlüğüyle kapandı.

 

Kıran kırana bir mücadeleye sahne olan son çeyrek karşılıklı basketlerle başladı. Her iki takım da savunmada açıklar verirken, maçın tamamlanmasına 3 dakika kala skor 70-70’de eşitlendi. Bu dakikadan sonra, salondaki taraftarın desteğini de arkasına alan takımımız üst üste hücumlardan sayıyla döndü ve maçı 5 sayı farkla 79-74 kazanmasını bildi.


Galibiyet sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 8 senedir ligde mücadele eden takımızın belli bir tecrübeye sahip olduğunu söyledi. Bu sene Erkekler Bölgesel Basketbol Liginin çetin bir mücadele sahne olacağını söyleyen Yağcı, rekabetçi bir takım oluşturmaya çalıştıklarını ve üst lig hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini ifade etti.

 
Koç Yeşer Karabulut da; düşündüklerinden zor bir maç olduğunu ama iç sahada kazanma alışkanlıklarını devam ettirdiklerini söyledi. Karabulut salonu dolduran ve takıma maç boyu destek olan taraftara teşekkür etti.

 
Maçı izleyenlar arasında MHP Belediye Başkan adayı Hüseyin Şensoy, MHP teşkilatından Hakif Pekince, Mustafa Aydoğan ve Hüseyin Köymen de vardı. 

Editör: TE Bilişim