Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik’in 5 amatör spor kulübüne sezon açılışı öncesi 2000’er liralık yardım yaptı. Yağcı, başkanlık makamında kulüp yöneticileri ile gerçekleşen toplantıda, kulüplere desteklerinin süreceğini söyledi. 

Bilecik'in spordaki başarısının artmasında, amatör spor kulüplerinin önemli rolü olduğunu belirten Yağcı, sporun önemine dikkat çekti ve ilimizin adını sadece futbol ile değil, diğer spor dallarında da duyurmak istediklerini ifade etti. 


Amatör spor kulüplerine yaptıkları yardımın geçen sene de aynı zamanda yapıldığını hatırlatan Yağcı, yardımın seçim öncesinde olmasının yanlış yorumlanmamasını istedi. Yağcı, "Geçen yıl da bu yardımı bu zamanda yaptık. Buradan farklı yorumlar çıkarılabilir. 'Niye seçim öncesi?' diye, ama spor kulüplerimizin harcamaları ve organizasyonları bu zamana denk geliyor. Geçen yıl bu zamanlarda da bu yardımı gerçekleştirdik. Amatörden başlayarak, inşallah ileriye doğru şehrimizin sesini duyurmak ve gençlerimizin sporla uğraşmalarını amaçlıyoruz." açıklamasını yaptı.


Bilecik Belediyesi olarak spora yaptıkları ve yapacakları tesislerle en büyük desteği verdiklerini vurgulayan Yağcı, kentin tüm spor dallarında  söz sahibi olması için çalıştıklarını sözlerine ekledi.  Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Nusret Tosun ise Yağcı'ya desteklerden dolayı teşekkür etti.


Yağcı, konuşmaların ardından kulüp temsilcilerine, üzerinde ”Amatör spor kulüplerimizi gönülden destekliyor ve başarılar diliyorum’ yazılı tablo hediye etti.  

 




Editör: TE Bilişim