Bilecikspor Başkanı Batuhan Çolak, yönetim olarak istifa ettiklerini bir basın bildirisiyle kamuoyuna duyurdu. Bildiride görevi bırakma gerekçelerine de yer veren Çolak, daha önce anlaşma sağladıkları sponsorlarının eski kulüp başkanlarının SGK borçlarının gündeme gelmesinin ardından sponsorluktan çekildiklerini belirtti ve eski yönetimlerde yer alan isimlerin yeniden göreve gelme talebine karşılık görevi bıraktıklarını söyledi. Batuhan Çolak’ın basın açıklaması şu şekilde:

 
KAMUOYUNA DUYURULUR

Bilecikspor ile ilgili gerek gazetelerde gerekse internet haber portallarında yer alan ‘Bilecikspor Başkanlarına SGK’dan ceza yağdı’ haberlerine ilişkin bir açıklama ve bundan sonraki Bilecikspor ile alakalı aldığımız kararları, yönetimi devraldığımız günden itibaren yapılan faaliyetleri açıklama gereksinimi duyduk.

 

Değerli Bilecik Halkı;

Kulübü devraldığımızda Bilecikspor’un ne futbolcusu ne bir tesisi ne de 2. amatör ligine katılabilecek durumu söz konusuydu, tek bir forma dahi bulunmamaktaydı. 15 kişiden oluşan seçkin yönetici arkadaşlarımla beraber bu enkazı devir almaya talip olduk.

Bizler yönetim olarak 2013-2014 sezonunda 200.000 tl’lik bir bütçeyle Bilecikspor’un bulunduğu ligde faaliyet gösterebilmesi için formasından-ayakkabısına, antrenman eşofmanından-yeleğine ve topuna kadar, Bilecikspor’un piyasaya olan borçlarını da üstlenerek sorunsuz bir şekilde 25 futbolcusu 1 teknik direktörü ve yardımcısı olmak üzere eksiksiz bir kadroyla çok şükür ligi şampiyon olarak tamamladık. Bulunduğumuz her platformda öncelliğimizin tesis ve kurumsallaşma olduğunu belirttik. Kamu kurum ve kuruşları tarafından gösterilecek yer veya yerlere tüm inşaat masraflarını üstlenerek taleplerimiz oldu bizler Bilecikspor’dan almaya değil vermeye geldiğimizi her alanda beyan ettik, maalesef ki tesisler alakalı yer konusunda bir anlaşmaya varamadık. Görüşmelerin uzamasına üzerine  mevcutta bulunan Edabali Şehir Stadını kiralamak için Bilecik Gençlikspor ve il müdürlüğü ile görüşmelerimiz oldu 35.000 tl’lik borcu üstlenip stadın yenilenmesi kaydıyla 5 senelik sözlü bir anlaşmaya vardık. Bu anlaşma üzerinden Türkiye’nin saygın bir gsm operatörüyle stad giydirmesi ve takımımıza ana sponsorluk konusunda anlaşmaya vardık. Bu anlaşma üzerinden rüştünü ispat etmiş ve takımımıza profesyonellik kazandırabilecek Niyazi Güney, Düzgün Canpolat ve Caner Türe hocalarımıza imza attırdık bütün  bu olumlu görüşmelerin ardından takımımıza inancımız daha da arttı 2 yabancı 6 tane yerli olmak üzere futbolcu kardeşlerimizi de mevcut kadromuzun içine kattık. Kısacası 45 senelik  şerefli bir maziye sahip olan ata toprağımız olarak gurur duyduğumuz Bilecik’imize layık kendi ayakları üstünde durabilecek bir kulüp inşa etmek istedik.

Fakat gazetelerden öğrendiğimiz kulübümüze resmi hiç bir bildirim olmayan sgk borçları ve başkanların yaptığı açıklamaları derin bir üzüntüyle karşıladık,keşke bu başkanlar gazetelerden önce bizlere ulaşsaydı kol kırılsaydı da yen içinde kalsaydı. Bu haberlerden sonra anlaştığımız sponsorlarımız itilaflı kulüplerle prensip gereği anlaşamayacaklarını belirtip anlaşmamızı iptal ettiler. Bizde kulübümüzü geçmişte yaşanan bu tarz karanlık işlerin içine sokmamak adına Ali Han Başkanın da fikirlerini ve onayını alarak takımı lige sokmayıp Bilecikspor A.Ş olarak kurumsal bir kimlik kazandırmak istedik. Takımda bu değişikliği yapmak için resmi makamlara göre ölü sezon diye tabir edilen bir dönemde yapabileceğimizi belirttiler. Kardeş kulüp olarak gördüğümüz Edebalispor’un Başkanı Sayın Ahmet SUBAŞI ile görüşerek takımı lige sokmayıp bu işlemleri tamamlamamız gerektiğini, dışarıdan Edebalispor destek verip en uygun zamanda da iki kulübü birleştirme kararı aldık. Böylece tertemiz bir sayfa açıp gelecekten umutlu hiç bir lekeye mahal vermeyecek daha sağlam bir kulüp olacaktık. Fakat eski yönetimlerde bulunmuş arkadaşlar Bilecikspor’u lige sokmak istediklerini kulübün tekrardan kendilerine devir olmasını en doğrusunun bu olduğu yönünde yoğun bir istişarede bulundular bizde bu kararlarını geçmişte yaptıkları emeklerine saygı göstererek kabul ettik ve çok sevdiğimiz Bilecikspor’dan yaptığımız hiç bir harcamayı geri talep etmeyerek yönetim olarak istifa edip dışarıdan destek verme kararı aldık.

Bu zorlu dönem içerisinde bizden desteklerini esirgemeyen tüm Bilecik halkına ve gösterdikleri anlayıştan dolayı başta Bilecik Belediye Başkanı Sn. Selim YAĞCI’ya Bien Seramik’e, Belekoma Hotel, Tozman Restaurant’a, Engin ÖZMEN ve tüm futbolcularımıza  teşekkürü bir borç biliriz.”

 

Editör: TE Bilişim