Geçtiğimiz hafta sonu Kütahya deplasmanından galibiyet ile dönen takımımız da moraller yerinde ligde oynanan  9 karşılaşma sonunda 6 galibiyet elde eden temsilcimiz grubunda ilk 3 sırada yer almak için de iddiasını kuvvetle sürdürüyor. Elde ettiği 6 galibiyet sonrasında 15 puanı bulunan temsilcimiz 3. sırada bulunurken bu hafta sonu konuk edeceği Yalova temsilcisi ise hemen arkasında 4. sırada bulunmakta. Bu kritik karşılaşmayı kazanması halinde ilk üç sıra için yerini garanti altına alacak turuncu beyazlı temsilcimiz. Bir üst turada yükselmiş olacak.

Temsilcimizde ayak bileğinde hafif sakatlığı bulunan altyapıdan yetişerek bu yıl takıma önemli katkılar yapan Ercan  Öner'in hafta sonu karşılaşmada oynayacak duruma geleceği sevindirirken ta-kımda başka sakat veya cezalı oyuncu bulunmamakta.

Takım Menajeri Dilaver Tetik, “Bu yılki Basketbol sezonunda Basketbol sever ve özellikle Sporsever halkımızın maçlarımıza gösterdiği ilgiden çok memnun olduklarını, bu ilginin oyuncularımızın maçlara motivasyonu ve performansı açısından  önemli artı kazandırdı. Bu hafta da çok kritik bir müsabaka oynayacaklarını ve sporsever halkımızın bizlerin yanında olacağını düşünüyorum ve  onları salonumuza bekliyoruz.

Bilecikli taraftarlarımıza her zaman çok teşekkür ediyorum. Bizi yalnız bırakmıyorlar. Hatta birkaç haftadır duyuyorum, işte hocam deplasmana gelelim mi, otobüs ayarlayalım mı? diye. İnşallah onların bu ihtiyaçlarını da birkaç hafta içinde karşılanacaktır diye düşünüyorum. şunu söyleye-bilirim. Bu hafta Yalova Belediyesi ile karşı karşıya geleceğiz. Yalova Belediyesini burada yendiğimiz taktirde bu grubu ilk 3'te bitirmeyi garanti altına almış olacağız. Dediğim gibi biz iyi bir basketbol oynamak istiyoruz. Seyircinin böyle zevk alacağı, heyecan duyacağı bir karşılaşma istiyoruz. Bilecik için bakıldığı zaman Pazar günü soğuk havada, kapalı spor salonundaki sıcacık bir atmosferde güzel bir maç izlettirmeyi amaçlıyoruz. İnşallah galibiyet de elde ederiz. Ben buradan bütün gelen herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum. Bizi yalnız bırakmasınlar. Biz onlarla birlikte daha güçlüyüz. ” dedi.

HEDEFİMİZ

3. LİGE ÇIKMAK

Bu hafta, bölge derbisi diye adlandırdığımız Kütahya Belediyespor ile karşılaş-masına dair Bilecik Beledi-yespor Basketbol Antrenörü Yeşer Karabulut şunları söyledi; “Kendi evimizde 5 sayı ile yenmiştik Kütahya Belediyespor ekibini. Dediğiniz gibi bölge derbisi diye adlandırdığımız zor bir maçtı. Kütahya ekibi, bizim beklediğimizden daha iyi bir performans ortaya koydu. Rövanşta biz daha da zorlanacağımızı biliyorduk. çünkü onlar da kendi evlerinde bizi yenmek istiyorlardı. Ama biz buradaki maçtan da dersler çıkararak, biraz daha iyi motive olduk ve genel anlamda iyi oynadık. En azından sürekli maçın içinde olduk. Maçın sonunu da iyi getirdik ve 76 - 68'lik bir skorla maçı kazandık. Daha önce de söylediğimiz gibi bu grupta 3.'lük iddiamızı sürdürüyoruz. Onun için de sevinçliyiz. Bilecikli basketbol severlere bir galibiyet hediye etmiş olduk.

Biz yola çıktığımız tarih olan 2005 yılından itibaren Sayın Belediye Başkanımız Selim Yağcı da sağ olsun her noktada bize destek vererek, uzun soluklu bir plan düşün-müştük. Yani bizler burada uzun süre var olmaya hedefledik ve gerçekten de basketbol takımı olarak Türkiye'de bilinen ve tanınan bir ekip olduk. Bilecik'in sesini duyurduk. Bu noktada 3. ligde yer almak istiyoruz düzenli olarak. Bununla ilgili olarak şehrin de çok güzel tepkileri var. Karşılaşmalarımızı takip edi-yorlar. Hedefimiz 3. ligde yer alabilmek ve ilimizi orada başarıyla temsil etmektir. Bildiğiniz gibi İstasyon Mahallesi yakınlarında Kapalı Spor Salonu-muzun yapımı tamamlanıyor. Bununla birlikte üniversite öğrencilerimizin sayısı artıyor ve şehrimiz gelişiyor. Şehrimiz ve taraftarımız takıma sahip çıktıkça, daha iyi günler ve daha iyi bir geleceğin bizleri bekle-diğine inanıyorum.”dedi.

Bilecik Belediyespor alt yapısı ayrıca oyuncu da yetiştiriyor

Karabulut, “Biz Bilecik potansiyeli içinde gençlerimize ulaşabildiğimiz kadar ulaşmaya çalışıyoruz. Gerek okul takımları, gerek alt yapılarda faaliyetlerimiz oluyor. Öte yandan yetenekli gençlerimizi çıkarıp kulübümüzün içerisine dahil etmeye çalışıyoruz. Bizim alt yapıdaki bu faaliyetlerimiz daha çok aileye ulaşmamızı da sağlıyor. Tabi ki yetenekli gençlerimiz var. Mesela bugün grupta Ercan Öner var, onun dışında A takım kadrosunda Ömer, Tolga ve Bora gibi gençlerimiz var. Onlar hafif hafif süreler alıyorlar ve tabi ki kolay değil basketbolcu olmak. Bir süreç ve çalışma gerektiriyor. Şehrimiz de büyük bir nüfus ve potansiyele sahip değil. Ama küçük bir şehir olmamıza rağmen bu potansiyeli en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Belki A takımında bir basketbolcu yetiştirmek amacımızdır ama diğer taraftan da ufaklara spor yaptırmak, sporu sevdirmek ve kötü alışkanlıklardan uzak tutabiliyorsak o da bizim için sevindirici bir durumdur. İnşallah bunun devamını getirmeyi de biz de umut ediyoruz.”

Basketbol şehri olma yolunda emin adımlar

“Bir basketbol şehri olabiliriz. Bugün Uşak 1. ligde oynuyor. Niye biz de ilerleyen yıllarda oralarda olmayalım? Bazen sitemkar sözler duyuyoruz futbolla ilgili. Tabi şehrimizdei futbolla ilgili olarak Sayın Başkanımızın projeleri var ileriye dönük. Futbol çok büyük bir endüstri ve çok büyük bir sektör. Bazen böyle sitemler duyuyoruz. Evet, futbolda niye yokuz ama gerçekten basketbolda daha cüzi rakamlara, şehrin daha kaldırabileceği rakamlara birşeyler yapmak mümkün.

Bu noktada bizim basketbol takımımıza harcanılan paralar gerçekten daha düşük. Ben ilerleyen yıllarda, şehrin büyümesiyle birlikte ve Sayın Başkanımızın da bizlere vereceği desteklerle, kafasından geçen düşünceleri biliyorum en azından. Ondan gelecek desketlerle neden Bilecik'te bir basketbol takımımız olmasın. Neden 2 bin kişilik bir salonda Beko Basketbol Ligi oyna-mayalım? Bence olmaması için hiçbir sebep yok. Çok güzel seyircimiz var burada. Belediyemizin imkanları var.

Çok ciddi kurum ve kuruluşlar var. Şehir ile bunlar bütünleşirse neden olmasın? İnşallah umudumuz o yönde.” dedi.

Editör: TE Bilişim