İl Sağlık Müdürlüğünün amatör spor müsabakalarına ambulans vermek için saatlik 154 lira kiralama bedeli istemesi nedeniyle bir süredir maçlarda ambulans bulunmuyor. Bu soruna çözüm üreten Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, Sağlık Müdürlüğünde görevli 6 sağlık çalışanıyla anlaşarak maçlarda görev almalarını sağladı. Ambulans ihtiyacını geçici olarak 112 Acil’le çözdüklerini belirten federasyon Başkanı Nusret Tosun, sporcuların can güvenlikleri açısından büyük önem taşıyan konunun Bakanlıklar düzeyinde çözülmesi gerektiğini söyledi.

Konunun çeşitli toplantılarda sık sık gündeme geldiğini fakat Sağlık Bakanlığının aldığı karar nedeniyle bu güne kadar herhangi bir çözüm üretilemediğini belirten Tosun, 15 gün önce yapılan İl Spor Güvenlik Toplantısında özellikle bu konunun görüşüldüğünü söyledi. Bu sorunun yalnız ilimizde değil Türkiye’nin 81 ilinde problem olduğunu ifade eden Tosun, Sağlık Bakanlığı ile Gençlik Spor Bakanlığı arasında yapılacak bir protokol ile sorunun çözülmesini beklediklerini söyledi.

Her hafta 8-10 maç oynattıklarını belirten Tosun, her maça ambulans kiralamalarının hem maddi olarak mümkün olmadığını, hem de ilimizde ambulans sayısının kısıtlı olması nedeniyle bunu yapamayacaklarını söyledi. Ambulans ihtiyacını 112 Acil servisiyle çözdüklerini belirten Tosun şu açıklamayı yaptı:

“Bizim esas mücadelemiz, kurs görmüş yetkin sağlık personelimizin sahada bulunmasıydı. Şu anda maçlarımızda bu eğitimi almış kadrolu sağlıkçılar bulunuyor. Geçtiğimiz hafta sonu oynanan maçlara geldiler. Konu Bakanlıklar arasında görüşülüp çözüm üretilmesi gereken bir sorun. İl müdürlüklerini de aşıyor bu işler. Bakanlıkların arasındaki bir protokolle bu iş çözülecek diye düşünüyoruz.”

Editör: TE Bilişim