Türkiye Basketbol 3. Ligi C Grubunda mücadele eden temsilcimiz Bilecik Belediyespor sahasında konuk ettiği iddialı rakibi Adanaspor'a 58-77 mağlup oldu.

Atatürk Spor Salonu'nda oynanan mücadeleye tempolu başlayan Adanaspor, ilk periyotu 20-9 önde kapattı. , İkinci periyota iyi başlayan temsilcimiz bir ara farkı 5 sayıya kadar indirse de 2. periyot Adanaspor’un 12 sayı üstünlüğüyle 43-31 tamamladı.


Üçüncü periyotta oyuna iyiden iyiye ağırlığını koyan Adanaspor’a karşı hücumlarda etkili olamayan ve oyundan kopan Belediyespor, son çeyreğe 25 sayı farkla 67-42 geride girdi. Son periyotta da güçlü rakibi Adanaspor karşısında istenen basketbolu sergileyemeyen temsilcimiz mücadeleyi 21 sayı farkla 77-58 yenik tamamladı.

Maçı çok sayıda basketbolseverin yanı sıra İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lütfi Doyuk ve Basketbol İl Temsilcisi Aziz Torun da izledi.   


Adanaspor Antrenörü Şahin Ateşdağlı, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında; gruptaki bütün deplasmanların zor olduğunu ve tüm karşılaşmalara ayrı ayrı hazırlandıklarını belirterek, "Takıma yeni katılan oyuncularımızı görme şansımız oldu. Eksikliklerimize rağmen iyi mücadele ettik. Rakip takımda iyi mücadele etti. Grupta üst sıralarda olabilirler" dedi.

Bilecik Belediyespor Antrenörü Yeşer Karabulut da sahalarında kaybetmenin kendilerini üzdüğünü ancak güçlü bir rakiple karşılaştıklarını ve seyirciye iyi bir karşılaşma izletmeye çalıştıklarını kaydederek, şöyle konuştu:


"Oyuncularımız iyi mücadele etti ama tabi kadro ve antrenman kalitesi rakip takibi ön plana çıkarıyor. Onların hedefi çok daha farklı, bizim hedefimiz daha farklı. Karşılaşmada eksikliklerimizi ve yanlışlarımızı görme fırsatımız oldu. 3. Ligde taraftarımıza galibiyetler hediye edeceğiz. İyi transferler yaptık ve takıma katkı sağladılar. Gruptaki diğer maçlarda daha iyi oynayacağız, yeni transferler ve oyuncularımız bu umudu verdiler. 3. Ligde daha iyi hakemler bekliyoruz. Hakemler iyi niyetliler ama hata yapabiliyorlar. Bugün ki skoru hakemlere bağlamak yanlış olur. Güçlü bir takımla oynadık. Adanaspor'u tebrik ederim."

Editör: TE Bilişim