Bilecikspor eski Kulüp Başkanlarına  futbolcuların prim borçlarını ödemedikleri gerekçesi ile SGK'dan yüksek rakamlarda ceza yağdı.

Geçtiğimiz günlerde ilk kez gazetemizin duyurduğu 4 eski Kulüp Başkanına kesilen cezalara 6 Kulüp Başkanı daha eklenebilir. Bilecikspor eski Kulüp Başkanlarından Turgut Özen, Yaşar Tüzün, Kayhan Güven, Ertuğrul Yalı, Özkan Sözkesen ve Lütfü Çakır'a da ceza makbuzlarının gidebileceği  iddia  edildi.

SGK 1995 yılı ile 2008 yılı arası kulüp Başkanlığı ve Yönetim Kurulu üyeliği yapan kişilerin Dernekler Müdürlüğü tarafından listesini istedi ve bu tarihlerde futbolcuların pirim borçlarını ödemede aksaklık gösteren başkanlara ceza tebligatı gönderdi.

Geçtiğimiz hafta 4 eski Kulüp Başkanı Ahmet Özünlü'ye 42 Bin TL., Erol Çim'e 44 Bin TL., Mehmet Sınmaz'a 64 Bin TL., Cengiz Özer'e ise 22 Bin TL. rakamlarında cezaların SGK'dan futbolcuların prim borçlarını ödemedikleri gerekçesi ile ceza yağdığını duyurmuştuk.

Kendilerine ceza makbuzları gelen  eski Kulüp Başkanlardan Ahmet Özünlü Mehmet Sınmaz ve Cengiz Özer, Dernekler Müdürlüğüne başvurarak görev yaptıkları süreleri netleştirmişler ve hukuki yola başvurmuşlardı.

Kendisine ceza gelen Erol Çim, itiraz etmemiş ve devlet bu cezayı rücu eder diyerek ödemeleri taksitlendireceğini belirtmişti.

Bu 4 eski Kulüp Başkanlarına 6 kulüp başkanının daha eklendiği öğrenildi ve bu başkanlara da ceza makbuzunun gidebileceği iddia edilirken, Turgut Özen'e 16 Bin TL’lik cezanın gittiği ancak Turgut Özen'in anaparasını yatırdığı gelen bilgiler arasında.

Editör: TE Bilişim