Son yıllarda Bilecik amatör futbol liglerinde fırtına gibi esen Edebalispor, bundan böyle 1299 Bilecik adıyla mücadele edecek. Yeni Başkan Şahin Onur ve yönetim kurulu üyelerinin aldığı kararla ismi değişen kulüp, 2016-2017 sezonunda Bilecik 1. Amatör Futbol Ligi’nde yer alacak. Asıl amaçlarının Bilecik halkına ve gençlere spor yaptırmak ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak olduğunu söyleyen Kulüp Başkanı Şahin Onur, “Spor yapmak, futbol oynamak isteyen tüm Bilecik gençlerini antrenmanlarımıza bekliyoruz” dedi. Kent Ormanında yapılan basın açıklamasında konuşan Başkan Onur şunları söyledi:

 “Öncelikle Ülkemizin yatanımızın yaşadığı bu zor günlerde 15 temmuzda vatanı, hainlere teslim etmemek pahasına şehit olan kardeşlerimize Allahtan rahmet yaralılara da acil şifalar diliyorum.2016 -2017 Bilecik 1.amatör liginin Bilecik’imize ve futbolseverlere hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Kulübümüzün ana amacı yarışmacı kimliğinden hariç Bilecik gençliğine, halkına sporu sevdirmek, spora yönlendirmek gençlerimizi olduğunca kötü alışkanlıklardan uzak tutmak olacaktır. Bu bağlamda spor yapmak futbol oynamak isteyen tüm Bilecik halkını gençleri antrenmanlarımıza davet ediyoruz. Kulübümüzün Edebalispor olan ismini ilimize çok yakışacağını düşündüğümüz 1299 Bilecik olarak değiştirdik. Yeni yönetimimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyor, önümüzdeki sezon centilmence ve saygı sevgi çerçevesinde bir lig geçmesini temenni ediyorum. Az öncede belirttiğim gibi bizim asıl amacımız Bilecik halkına gençlerimize spor yaptırmak kötü alışkanlıklardan uzak tutmak olacaktır. Herkese saygılarımla.”

1299 Bilecik kulübü yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor: Başkan Şahin ONUR (Belekoma Market -Esnaf), Şakir SARSILMAZ (Esnaf), Ümit ÇİÇO (Esnaf), Naşit KÖK (Esnaf), Ahmet TOPÇU (Esnaf), Bayram ÖZDEMİR (Esnaf), Gökhan KARKAÇ (Esnaf), Ali Birkan TEKİN (Esnaf), Hüseyin YILMAZ (Esnaf), Harun     DİLEK (Esnaf), İsmail KAMALI (Memur), Sezgin  BAŞER (Esnaf), Ali MUHŞİN (Reklamcı), Ersin AKBAL (Esnaf )

Editör: TE Bilişim