Cumhuriyet Halk Partisi Söğüt Belediye Başkanı Aday Adayı Aykut Tosun, yoğun çalışma programında bu kez Plastik Sanayicileri Derneği’ni (PAGDER)  ziyaret etti. Projelerinde istihdam ve ekonomik kalkınmayı ön plana alan ve sürekli olarak bu konu üzerinde çalışmalar yürüten Aykut Tosun, PAGDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Semerci ile temaslarda bulundu.
 

Aykut Tosun ve beraberindeki CHP Söğüt Heyeti, ilk olarak PAGDER İstanbul ofisinde Plastik Sanayicileri Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Semerci ve PAGDER Genel Sekreteri Barbaros Demirci ile, “Söğüt Organize Sanayi Bölgesi” gündemli bir toplantı yaptı. Buluşmada, istihdam ölçeği, sektörün işleyişi ve planlanan protokoller hakkında detaylı bilgi alışverişinde bulunuldu. 

Toplantının ardından Semerci’nin daveti üzerine yemekte buluşan grup, Söğüt Organize Sanayi Bölgesi’ne yapılması planlanan yatırımlar hakkında görüştüler. Görüşme hakkında açıklama yapan Aykut Tosun şu ifadeleri kullandı: 

“İlçe Başkanımız Tevfik Akkaş, Başkan Yardımcılarımızdan Cahit Hekim ve Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Murat Çimen ile beraber Sayın Pager Yöneticileri ev sahipliğinde temaslarda bulunduk. Oldukça verimli geçen bu görüşme inanıyorum ki Söğüt’ümüz ve Söğütlümüz için hayırlara vesile olacaktır. Her zaman dile getirdiğim gibi bizim kimseyle ve hiçbir siyasi parti ile kavgamız yok. Bizim tek kavgamız Söğüt halkının ekmek kavgasıdır. Ekmek kavgasının siyaseti olmaz, hele ki ekonomik dar boğazı iliklerine kadar hisseden Söğüt’ümüz için Organize Sanayi Bölgesini siyasi rant olarak kullanmayız, kullanmaya çalışanın da karşısına dikiliriz. Önemli olan bu yatırımların Söğüt’ e gelmesidir. Sayın Semerci ve Sayın Demirci şahsında Plastik Sanayicileri Derneği ile ilçemiz için bir çok noktada fikir ve güç birliğimiz var. Sayın Valimiz ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğimiz ile beraber protokol çalışmaları sürmektedir. PAGDER’ in topladığı ön taleplere de baktığımızda oldukça yüksek bir talep var. Sanayicilerimiz heyecanla Söğüt’ ü bekliyor. Yaklaşık olarak 5000 kişilik istihdam söz konusu. Hatta şu anki nüfusumuzun kaldıramayacağı bir iş gücü potansiyeli oluşacak. Ve Allah’ın izniyle ekonomik sıkıntılardan dolayı memleketlerinden başka yerlere çalışmak için göç etmek zorunda kalan vatandaşlarımız bu vesileyle Söğüt’ümüze geri döneceklerdir. Bu boyuttan da düşündüğümüzde İnşallah Söğüt’ümüz refah günlerine uzun yıllar sonra tekrar kavuşacak. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak her daim konunun ve yatırımın takipçisiyiz. Sanayicilerimizle projelerimiz konusunda çok güzel çalışmalar yapıyoruz, yapacağız. Tek derdimiz Ekmek Kavgası. O parti, bu parti, şu parti değil Söğüt’ümüz kazansın. Seramik Sektörünün kalesi olan ilçemize artık alternatif sektörlerin yatırım yapma zamanı gelmiştir. Emekleri geçen herkesten Allah razı olsun.”

Editör: TE Bilişim