İl Emniyet Müdürlüğü bir açıklama yayınlayarak, hafta sonu Söğüt 100. Yıl İlkokulu’nda Atatürk büstünün kırılması olayıyla ilgili iki öğrencinin yakalandığını ve gerekli işlemlerin yapılması için adli makamlara gönderildiklerini duyurdu.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ömer Yel, Söğüt 100. Yıl İlkokulu bahçesinde bulunan Atatürk büstüne zarar verildiğini önceki gün sosyal medyadan duyurmuş ve kınamıştı. Yel’in ardından CHP İl Başkanı Çağatay Karaahmet bir grup partiliyle birlikte Söğüt’e giderek bir basın açıklaması yapmıştı.

 Son dönemde ülke genelinde Atatürk büstlerine yapılan saldırılar nedeniyle ideolojik temelli olabileceğinden şüphelenilen olayın failleri iki ilkokul öğrencisi çıktı. İncelemeye alınan güvenlik kameralarından tespit edilen iki öğrenci önceki gün yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İlimiz Söğüt İlçesi 100. Yıl İlköğretim okulunda görevli yöneticiler tarafından 27/10/2014 Pazartesi günü saat.08.00 sıralarında Söğüt İlçe Emniyet Müdürlüğüne “Okul bahçesinde bulunan Atatürk büstünün kırıldığı” şeklinde ihbar yapılması üzerine,

Konu ile ilgili yapılan çalışmalar neticesinde;

B.P. ve A,Ş isimli ilçemiz de ikamet eden ilköğretim okulu öğrencileri olduğu tespit edilmiş, bu öğrencilerin ve Atatürk büstünün kırılmasında ideolojik bir yanın bulunmadığı ilk yapılan çalışmalarda anlaşılmış şahıslar hakkında gerekli işlemler yapılmak üzere adli makamlara gönderilmiştir.

Editör: TE Bilişim