Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz Söğüt’teki altın madeni ocağından 2022 yılında ilk dökümü gerçekleştireceklerini söylerken, diğer yandan da 2023 yılına kadar bölgeye 450 milyon dolarlık yatırımın geleceği tahmin ediliyor.

Tarım Kredi iştiraki Gübretaş A.Ş.’ye ait Söğüt’teki maden ocağında çalışmalar devam ediyor. Bilecik’in Söğüt ilçesinde geçtiğimiz yıl Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerine ait altın sahasında yaklaşık 3 milyon 500 bin onsluk altın rezervi tespit edilmiş ve Gübretaş Yönetim Kurulu Başkanı hemşerimiz Fahrettin Poyraz, bölgede yaklaşık 3 milyon 500 bin onsluk altın rezervi tespit edildiğini açıklayarak “Borsaya bilgi raporu verdik. Buna göre sahada yaklaşık 3,5 milyon ons kaynak olduğu ortaya konuldu. Bunun 1 milyon 920 bin onsunun kesinleşmiş, şu anda çıkarılmaya hazır altın rezervi olduğu ortaya konuldu. Ayrıca 1,6 milyon onsun da kaynak olarak yüzde 83 oranında rezerve dönüşeceğinin tespiti yapılıyor. Bu miktarı da hesaba katınca Söğüt altın madeni sahasında yaklaşık 3,2 milyon ons civarında altın varlığından bahsedebiliriz. Bugünkü fiyatlar üzerinden yaklaşık 6 milyar dolar civarında bir değerden bahsediyoruz” şeklinde konuşmuştu.

Diğer yandan madene ilişkin uluslararası akredite kuruluş tarafından hazırlanan raporun da bu yatırıma ilişkin finansman konusunda önemli imkan sağlayacağına işaret eden Poyraz, finansman boyutunda kendileriyle çalışmak isteyen kuruluşların bulunduğunu söylemişti. Poyraz, bu yatırımın Bilecik ve Söğüt'ün ekonomisine ve istihdamına da ciddi katkı sağlayacağını sözlerine eklemişti.

Poyraz’ın açıklamaları doğrultusunda Gübretaş’ın Söğüt ilçesi başta olmak üzere bölgede ciddi bir istihdam yaratacağı öğrenilirken, bu noktada 1000 kişiye de iş kapısının açılacağı tahmin ediliyor.

450 MİLYON DOLARLIK YATIRIM GELİYOR

Söğüt altın madenindeki çalışmalara ilişkin son bir değerlendirmede bulunan Genel Müdür Poyraz, 2022 yılında ilk altın dökümünün gerçekleşeceğini belirtirken, bu gelişme ile birlikte 2023 yılına kadar ise bölgeye 450 milyon dolarlık yatırımın yapılacağı tahmin ediliyor.

Editör: TE Bilişim