Prefabrikten modern binalara...

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, 2007 yılında resmi olarak kurulmasının ardından hızlı bir gelişim sürecine girdi. Prefabrik barakalarda başlanan eğitim, Rektör Prof. Dr. Azmi Özcan yönetiminde, bugün son derece modern binalarda sürüyor. Projeleri Selçuklu mimarisinden esinlenerek çizilen fakülte binaları bir bir yükselirken, üniversitemiz hem şehrimize hem de ülkemizin geleceğine ışık tutuyor.

Önceleri, Eskişehir Anadolu ve Kütahya Dumlupınar üniversitelerine bağlı yüksekokullara ev sahipliği yapan Bilecik, Şeyh Edebali Üniversitesi Gülümbe Kampüsü’nün kurulmasıyla birlikte kendi üniversitesine kavuştu. 2007 yılında kurulmasının ardından büyük bir hızla gelişmeye başlayan Şeyh Edebali Üniversitesi, bugün yeni açılan fakülteleri ve 12 bine yaklaşan öğrencisiyle hem şehrimizin ekonomisine katkı sağlıyor hem de ülkemizin geleceğine ışık tutuyor. Üniversitenin ilk yıllarında prefabrik dersliklerde eğitim gören öğrenciler, fakülte binalarının tamamlanmasıyla birlikte çok daha modern ve konforlu bir eğitim imkanına kavuştular.


Emekleme dönemini hızla geçen ve artık kendi ayakları üzerinde durabilen bir üniversite haline gelen Şeyh Edebali Üniversitesi’nin gelişimini ve bu gelişimin baş mimarlarından olan Rektör Prof. Dr. Azmi Özcan’ı öğrencilere sorduk. Mikrofon uzattığımız öğrenciler sorularımızı içtenlikle cevapladılar.

Öğrencilerin büyük bölümü üniversitenin kısa sürede gerçekleştirdiği atılımdan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. İlk yıllarında prefabrik dersliklerde eğitim gördüklerini, şimdi ise modern eğitim binalarına kavuştuklarını ifade eden öğrenciler, Rektör Özcan’dan da övgüyle bahsettiler. Rektörlerinin her türlü sorunlarıyla yakından ilgilendiğini söyleyen öğrenciler, Özcan’ın her zaman kendileriyle iç içe olduğunu, kendisine ulaşmakta hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını belirttiler.


Prefabrik derslikler


Prefabrik dersliklerin içi

“Rektörünüze iletmek istediğiniz bir mesajınız var mı?” sorumuza “Biz zaten kendisine rahatlıkla ulaşabiliyoruz. Derslerimize girdiğinde hepimizle yakından ilgileniyor, ayrıca randevu alıp görüşme şansımız da var. Bununla birlikte e-posta ile kendisine ilettiğimiz sorularımıza da cevap alabiliyoruz.” diyerek Azmi Özcan’ın öğrencilerle kurduğu yakın iletişimi ortaya koydular.

Başlıca problemlerini sorduğumuz öğrenciler, Bilecik’in ve üniversitenin sosyal alanlardaki yetersizliğinden şikayet ettiler. Kampüste yalnızca fakülte binaları olduğunu ve boş zamanlarında vakit geçirebilecekleri sosyal alanlara ihtiyaç duyduklarını ifade eden öğrenciler, Rektör Özcan’dan öğrenci otağına alternatif alanlar yapılmasını istediler. Öğrenciler ayrıca, üniversite kültürünün bir parçası olan “bahar şenlikleri”nin bu yıl yapılmaya başlanmasını istediler.


Mühendislik Fakültesi


İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

“Bilecik’te yaşayan bir öğrenci olarak, şehirde yaşadığınız başlıca sorunlar neler?” sorusunu yönelttiğimiz öğrenciler, şehir içi ulaşımdan ve kiraların yüksel olmasından şikayet ettiler. Özellikle sınav günlerinde şehir içinden üniversiteye ulaşmak için 1 saat minibüs sırası beklediklerini söyleyen öğrenciler, 1+1 apartlarda kendilerinden istenen kiraların da yüksek olduğunu ifade ettiler. Bilecik’te sosyal faaliyetlerin yetersizliği nedeniyle sıkıldıklarını da söyleyen öğrenciler, alışveriş imkanlarının kısıtlı olmasının da bir diğer sorunları olduğunu belirttiler.


Yapımı devam eden İlahiyat Fakültesi

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, bu yıl %20 oranında artan bütçesi ve her geçen gün çoğalan öğrencileriyle büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Henüz 6’ncı yılında olan üniversitemiz, Selçuklu’nun muazzam mimari anlayışına göre şekilleniyor ve tarihten aldığı güçle temellerini sağlam atıyor. Gösterişli ve modern fakülte binaları ve yapımı tamamlanmak üzere olan kütüphanesiyle eksiklerini hızla kapatan Şeyh Edebali Üniversitesi, Anadolu’nun yeni yıldızlarından biri haline geliyor.


Selçuklu dönemine ait, kültür ve sanatının en temel figürlerinden biri olan sekiz köşeli yıldız motifini üniversitenin çeşitli yerlerinde görmek mümkün.


Editör: TE Bilişim