Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, 20 projesini ilçe halkına tanıttı:

 “SİZ EMANET ETTİNİZ BİZ DEĞİŞTİRDİK GELİŞTİRDİK”

Cafer Elmas

Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın aşure gününde halkı ile bir araya geldi. Kültür sitesini tıklım tıklım dolduran vatandaşlara seslenen Yalçın, slayt eşliğinde  yaptıkları ve yapacakları  projelerini anlattı. Siyasilerin hesap vermeleri gerektiğini belirten Belediye Başkanı, kendisinin göreve getiren pazaryeri halkına hesap verdiğini söyledi.

Pazaryeri’nin kabuğunu kırması ve büyüyüp gelişmesini ulaşım, sanayi-istihdam, tarım, imar değişikliği, turizm-tanıtım ve birlik beraberlik olmak üzere 6 maddeye bağlayan Yalçın, yaptığı ve devam eden 100 Milyon TL tutarında 20 projeyi vatandaşları ile ayrıntılarıyla paylaştı.

Şehir hamamın dahi kapalı olduğu Pazaryeri’nde Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın'ın düzenlediği halk günü aşure gecesine katılım oldukça yoğun oldu. Yalçın projelerini anlattıktan sonra katılımcıların sorularını yanıtladı. CHP İlçe Başkanı Ömer Berk ve MHP  İlçe Başkanı Mustafa İsmail’in de katıldığı aşure gecesinde, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın’ın sunuma iyi hazırlandığı gözlendi. Pazaryerililerin 2. sınıf muamele görmemesi gerektiğini belirten ve “Birlik beraberlik içinde iri diri ve bir olmamız lazım” diyen Yalçın, ilçeye yatırımların geldiğini, birbirlerini çekiştirmek yerine Pazaryeri’nin büyümesi gelişmesi için çaba saf etmek ve çalışmak gerektiğini aktardı. Belediye meclis üyeleri ile birlikte  kendilerine güvendiklerini, Pazaryerililerin desteğiyle  hayata geçirecekleri  projeler ile isimlerinin altın harflerle tarihe yazdıracaklarını belirten Muzaffer Yalçın “Biz Pazarcıklıyız, yaparız” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Pazaryeri'nde yapımı devam eden ve planlanan projeler hakkından bilgilendirmelerde bulundu. Yalçın şu bilgileri verdi:

“TARİH BİZİ ALTIN HARFLERLE YAZACAK”

"20 projemiz yaklaşık 100 milyon lirayı bulacak. İlçeden geçecek olan otoyol kavşağı ile 200 kişilik sağlık okulu ve yurt binası projesi, Gençlik Merkezi, Ahı dağı yolunun iyileştirilmesi, Dereköy barajı, 4 dekarlık park, ilçe stadı sentetik çim kaplama ve tribünleri, konferans salonu tefrişatı ve tam donanımlı süpürge gibi toplam değeri 99 milyon 829 bin lirayı bulan bir çok proje onaylandı. İktidarı, muhalefeti ve ilçe halkıyla beraber ilçeyi çok güzel yatırımlara kavuşturmak için birlikte çalışacağız ve başaracağız. Pazaryeri'nin başlıca sorunlarından bahsederek konuşmasına başlayan Yalçın, "Eğer ilçe içindeki insanlar birlikte hareket edemezse, hedefleri bir olmazsa, hayalleri bir olamazsa o ilçe için gerekli kalkınmayı sağlayamıyor. Bu bir gerçek. Biz burada yaşayan Pazaryerililer olarak bu sorunun hepsini biliyoruz. Belediye meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte bu sorunların hepsinin üstesinden geleceğiz. İnanıyoruz, biz kendimize güveniyoruz, sizlere güveniyoruz.  Bu ekip bu tarihi yazacak ve bir gün tarih altın harflerle bizi yazacak. Bir sorunumuz da birlik ve beraberlik sorunu. Bozüyük Pazaryerililer Derneği Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri burada. Bursa Pazaryeri Dernek başkanı ve yönetim kurulu üyeleri bauda. Derneklerimiz çok iyi çalışıyor. Hepsinden Allah razı olsun. Öyle bir hava var ki Pazaryeri’nde bu birlik ve beraberlik havası inşallah hayallerin ve hedeflerin gerçekleşmesinde büyük katkı sağlayacak.”

KAVŞAK PROJESİ

“Hayallerimiz gerçek oluyor. Biraz önce söyledim 1974 senesinde Ankara-Bursa yolunun Pazaryeri’nden Mezit boğazına kaymasıyla büyük bir göç yaşandı. İşte hayallerimiz gerçek oldu. Ankara İzmir otoyolu Pazaryeri’nden geçiyor. Pazaryeri’nin güneyinden bin 200 metre  güneyinden geçiyor. Şu anda haritalar çizildi 1 / 5 bin haritaları inşallah önümüzdeki Nisan-Mayıs aylarında bitecek ve ihaleye çıkacak. Bizim en büyük sorunumuz Bilecik kavşağıydı. Biz Karayolları genel müdürlüğüne gittik. Dedik ki; Ankara-İzmir otoyolunun bağlantı noktası Bilecik kavşağıdır. Çünkü Ahmetler Köyü yolu 300 metre bir bölünmüş yol. Pazaryeri’ne kadar yine bir bölünmüş yol.  Ve birinci köprüye kadar bölünmüş yol. Girişimlerimizin sonucunda bu gişelerin bağlantısını Bilecik kavşağına çektik. Böylece Bilecik kavşağında bir otoyol kavşağı yapımı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı. Böylece bu Bilecik dönüşü Pazaryeri’ne kadar 2+2 yani bölünmüş yolla Pazaryeri'ne kadar yani ilçe merkezine girilecek. Hem kavşak projesi onaylandı hem de bölünmüş yol Pazaryeri’ne kadar gelecek. Yani bundan sonra Pazaryeri’ne Bilecik’ten döndüğünüz zaman Pazaryeri merkezine kadar bölünmüş yolla geleceksiniz. Bu kavşağın kazaların olduğunu ve can ve mal kaybına sebebiyet verdiği için bu kavşak projesini şu anda çiziyorlar Nisan-Mayıs ayında kavşak projesini çizdikten sonra hemen ihaleye girecek. Sadece kavşağın maliyeti 15 Milyon  TL. İnşallah otoyol ile birlikte bu bölünmüş yolu da bitirmiş olacağız. Bazıları bunlara hayal projesi diyebilir. İnşallah önümüzdeki yıl otoyol kavağına ilçemiz kavuşacak.Daha sonrada otoyol ile birlikte bölünmüş yol ile ilçemize bağlanacak.”

AHI DAĞI PROJESİ

“Büyüklerimiz geldiği zaman hep Ahı dedik. Faruk Çelik bakanımız geldi, Bülent Arınç bakanımız geldi. Biz onlara hep Ahı Dağı'nı söyledik durduk. Tabi Pazaryeri'nin ile bağlı olmasından dolayı biraz zaman alacağını söylediler. Ama en sonunda söyledik söyledik, kabul ettirdik. Biz Sayın Başbakanımızın Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın babası Reşit  Bey ie gittik dedik ki; Bizim 50-60 seneden beri beklediğimiz  bir projemiz bu. Sağ olsun kıramadılar kendileri de. Ahı Dağı yoluna Ocak ayında başlıyoruz. Müjdeler olsun diyorum. Çünkü Bursa'da bizim 25-30 bin tane insanımız var. Bu bizim Bursa’ya açılan bir kapımız. Şu anda Pazaryeri Bursa'ya da kapalı olduğu için nefes alamıyor. Ama o inatçılığımızın, o illaki olsun dememizin semeresini aldık. Ahı Dağı yolumuz bakım onarım çalışması yapılarak 10-15 metreye çıkacak yolumuz. Oradaki virajlar kalkacak yani bakım onarım çalışmasını yapacağız. Zaten bizim isteğimiz de buydu. Yani 406 tane virajın 15-20 ye düşmesiydi. İsteğimiz kabul oldu. 2015 yatırım programına alındı.”

SAĞLIK MESLEK LİSESİ

“Bu topraklardan bakan çıktı. Sayın Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Nabi Avcı. Bir ilçeye Sağlık Meslek Lisesi açılması için 30 bin nüfus kriteri var. Devletin bazı kriterleri var diyor ki şu kadar nüfusunuz varsa şunlardan faydalanabilirsiniz diyor. Sağlık Meslek Lisesinde 30 bin kriteri vardı. Biz sayın bakanımızdan talep ettik. Şöyle bir anımı da anlatmak istiyorum, Süleyman Deniz Vali yardımcısı dedi ki başkan buraya kesinlikle Sağlık Meslek Lisesi olmaz. Kriterlere uygun değil. Ne olması lazım, sizin 30 bin nüfusa çıkmanız lazım. Yani bol bol çocuk yapmanız lazım dedi. Ben de ya sizin dediğiniz olacak ya da bakan olacak dedim. Sayın bakanımız bizi kırmadı ve toplam 10 buçuk milyonluk yatırımı olan bir Sağlık Meslek Lisesi ilçemize kazandırdı. Ben buradan sayın bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Şu anda imar çalışmaları bitti. Kamulaştırma çalışmalarına geçeceğiz. Herhalde Aralık ayında Sağlık Meslek Lisesinin inşaatına kazmayı vurmak istiyoruz. 16 derslikli 200 kişilik pansiyonu olan ve içinde kapalı spor salonu olan bir yer olacak. Dikkat ediyorsunuzdur, Sağlık Meslek Lisesi okul yurt ve spor tesisi olarak geçiyor. Bunu 2015 yılında inşallah ilçemize kazandıracağız. Bu projede hiçbir sıkıntımız yok. Projemiz güzel bir şekilde devam ediyor.”

DEREKÖY BARAJI PROJESİ

“Biliyorsunuz 40 yıldan beri yapılmayan bir baraj vardı. Sayın Başbakanımız Mustafa Eldemir barajının yapılması talimatını verince 40 yıldır yapılmaya baraj 2 senede bitti. 8 bin dekar alan suluyordu. Pazaryeri merkezi ilgilendiren büyüklerimizin o dönem çabalarıyla bir Çoban dere barajı vardı. Ben ilk göreve geldiğimde ilk işim Devlet Su İşleri Bölge Müdürü’ne gitmek oldu.  Hatta Ankara’ya gittim Mustafa Eldemir ile görüştüm. Ona da Çobandere barajını söyledim. Çobandere'deki o toprak fazla suyu tutmadığı için rantabl çıkmadı. Daha sonra bazı girişimler yaptık. Çobandere havzasını Dereköy Baraj projesinin içine kattık. Çobandre barajı yapılsaydı 2 bin 200 dekarlık alan sulanacaktı. Çobanderedeki alan sulanacaktı. Dereköy barajının sulama kapasitesi 10 bin 150 dekar alan.  Toplam 73 metre temelden yüksekliği var. Toplam maliyeti 55 Milyon TL. 10 bin 150 dekar alan sulanacak.  Ve bunun 7 bin 500’ü de kendi alanı ilçe merkezini ilgilendiriyor. Çok büyük bir proje. İnşallah bundan sonra Pazaryeri’nin güney tarafı tamamen sulu tarıma geçiyor. Bundan sonra hemşerilerimizin yapacağı tek şey işte Tarım ilçe müdürüm burada. Proje yapacağız, çilek üreteceğiz. Proje yapacağız fasulye üreteceğiz. Üreteceğiz, üreteceğiz ve ilaç ekonomisine katkı sağlayıp bu iklimin gelişmesine, kalkınmasına yardımcı olacağız. Eski parayla 1 milyar para kazanmış olsak ilçe ekonomisine 7 buçuk Milyon TL katkı sağlayacak. Bu çok önemli bir şey. İnşallah tarımdaki sorumuzu da bu projeyle ortadan kaldırıp ilçenin gelişmesine, kalkınmasına yardımcı olacak”

KIZILDAMLAR ÇÖP ALANI

“Biliyorsunuz biz çöplerimizi Esemen Köyü’ne vahşi depolama yapıyoruz. Hatta ben şu anda soruşturma geçiren bir belediye başkanıyım. Bir şahıs bizi 25 seneden beri döküldüğü halde orada nedendir bilmem bizi mahkemeye verdi ve şu anda 19 Kasımda mahkemem var. Biz buradaki vahşi depolamayı Bilecik belediyeler birliği olarak tüm Bilecik belediyeleri olarak toplam 11 tane belediye var Katı Atık Entegre yönetim sisteminde. Bunların hepsini bütün belediyeler Kızıldamlar’daki 200 dönüm yer kamulaştırılıp 2012 yılında sözleşmesini Bilecik Belediyeler Birliği Başkanı Selim yağcı tarafından imzalandı. Bundan sonra 2015 yılında çöplerimizi Kızıldamlar’a göndereceğiz. Pazaryeri’ndeki çöpler yerinde ayrışacak. Yani plastik, metal, kağıt gibi çöpler yerinde ayrıştırılarak toplanacak. Sizlere bilgilendirme de yapılacak.”

GENÇLİK MERKEZİ PROJESİ

“Biz 30 Mart seçimlerinde Yüzbaşı Cami kahvesinde bir şey söyledim. Eğer eski sağlık ocağını atıl durumdan kurtaramazsam biz sizin karşınıza bir daha siyasi olarak çıkmayacağız dedik. Çünkü birinci dönemde çok içimde bir uhde kaldı. Biz orayı belediye binasına götürmek istedik. Fakat olmadı ama her şerde bir hayır vardır. Daha hayırlı bir iş oldu. Yine sayın bakanlarımızın müthiş destekleriyle eski sağlık ocağını gençlik merkezi olarak gençlik spor bakanlığı tarafından onaylandı. Şu anda serpeme dayanıklılık projeleri çiziliyor. İnşallah 2015 yılında oraya güzel bir Osmanlı ve Selçuk mimarisi kaplama yapılarak yeni bir Gençlik Merkezi yapacağız. 30 kişilik bir yatak kapasitesi olacak. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gençlerimiz gelecek burada konaklayacak bizim hem doğamızı hem tarihimizi hem turizmimizi inceleyip yeniden yerlerine gidecekler. Atıl durumda olan eski bina 2-3 ay sonra güzel bir görünüme kavuşacak.”

KARAELMALAR DERESİ ISLAHI PROJESİ

“Bu bitmiş bir projemiz bizim. Pazaryeri’nin iki tane deşarj noktası var. Birincisi çarşı mahallesi ikincisi Karaelmalılar deresi. Çarşı mahallesi deşarj noktasını geçtiğimiz dönemde çevre bakanlığından hibe alarak kapattık. İkincisine yine burada Mustafa Eldemir’in çok büyük katkısı vardı. Burada üç tane çalışma alanı var. Birincisi ıslah ikincisi deşarj noktası kanalizasyonun geriye taşınması üçüncüsü oradaki köprünün yeniden yapılması. Birincisinin ıslah projesini Devlet Su İşleri yaptı. Kanalizasyonu belediye olarak biz imkanlarımızla götürdük. Üçüncüsünü de Karayolları genel müdürlüğümüz yaptırdık. Şu anda hepsi de bitmiş durumda. Halkımızın hizmetine sunulmuş durumda.”

SENTETİK ÇİM SAHA VE SOSYAL TESİS PROJESİ

“Toplam maliyeti 850 milyardır. Onun da şu ana çalışmaları yapılıyor. Aralık sonuna kadar sentetik çim sahamıza kavuşacağız. Gençlik Spor Bakanlığı hibe destekli bir projedir. Uğraştık, çabaladık artık BAL Ligi yani standartlara göre 70’e 105 oldu. Orada bin 500 tan e koltuk kaplayacağız. Yanındaki eski soyunma odalarını yıktık. Yerine yeni soyunma odaları, duşlar ve orada yeni bir sosyal mekan olacak. İhalesi oldu. Çalışmalara başlandı. Aralık sonunda havalar müsaade derse sahamız halkımızın hizmetine sunulacak.”

“BORÇLARI SIFIRLIYORUZ”

“Bu projeler devamlı hükümet kaynaklı genel yönetimle yerel yönetimini birlikte hareket etmesiyle birlikte oluyor. Pazaryeri Belediyesi’nin bütçesi ben bunları sizinle paylaşmak zorundayım 3,5 Trilyon TL. Şu anda bizim 20 tane proje sunumu yapıyoruz toplam maliyeti 100 Trilyon TL. Yani 30 yıllık Pazaryeri belediyesinin bütçesi kadar yatırım oluyor. Bir de şu müjdeyi vermek istiyorum. Bizden önceki belediye başkanları ben oraya 1 Trilyon TL borçla verdim. 3 Trilyon TL oldu. Devletin devlete borcu olmaz. Fakat biz bunu kaldırdık. Bizim dönemize gelmeden önce 3 Trilyon 600 milyon borcun 3 Trilyonunu bu dönem biz ödedik. Ama 2016 yılında Pazaryeri belediyesini borçsuz bir belediye yapacağız. Borçlarımızı sıfırlıyoruz.”

 

4 BİN METREKARELİK PARK PROJESİ

“Yine Çevre Bakanlığından 4 bin metrekarelik bir park projesi. Eskişehir- Afyon-Kütahya ve Bilecik illerini kapsayan iller bankası kaynaklı bir projedir. 4 tane ilin içinde 8 tane belediye var. Bu 8 tane belediyenin içinde hemen hemen 120 tane belediye var toplam. Bu 120 tane belediyenin içinde Pazaryeri belediyesi de var. 8 tane belediyenin içine girdik. Ve 450 milyarlık yatırımı ilçemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Halı sahamızın hemen altındaki kısma bir park olacak. Halı sahanın oraya bir sosyal tesis yapıyoruz. Gençlik Spor bakanlığından bir basketbol sahası yapmıştık. Daha sonrada parkı yapıp om adayı Pazaryeri’ne yakışır bir vaziyete sokacağız. Şu anda yer teslimi yapıldı. 10-15 gün sonra çalışmalara başlanacak. İnşallah 2-3 ay içinde ilçemize yakışır modern bir parka bu alan kavuşacak.   İlçemize hayırlı olsun diyoruz.”

DOĞANLAR CAMİİ PROJESİ

“Doğanlar Camiimiz tarihi bir yer. Tabi bu eski tarihe baktığımızda Pazaryeri’nde fazla bir şey bulamadık. Mesela Pazarlıbey’in bir resmini dahi tarih kitaplarından bulamadık. O heykeli yaparken dedik ki yakışıklı bir dedemiz olsun. Fakat şöyle bir baktığımız zaman ilçemizin tarihi Milattan önce 3 binli yıllara dayanıyor. İnşallah bu ileriki yıllarda bu tarih çalışmalarına daha büyük önem vereceğiz. Çünkü biz Osmanlının torunlarıyız. Bizim kendimize güvenmemiz lazım. Biz Pazarcıklıyız. Biz her şeyi yaparız. Doğanlar Camisi Vakıflara ait bir camidi. Ben burada Vakıflar Bölge Müdürü Mürsel Sarı’ya çok teşekkür ediyorum. İlk önce 2013 yılında restorasyon projesini yaptılar. Daha sonra da 2014 yılında çalışmalara başlandı. Şu anda Doğanlar Camimiz bitti. Güzel bir görünümü oldu. Burada da bir kanalizasyon çalışması yaptık.  Bu kanalizasyonu da bağladık. Şu anda proje bitti. Projenin toplam maliyeti 600 milyar TL.  İnşallah bundan sona ikinci tescilli binamız Beşikli Camii. Beşikli Camiinin de bu sene proje çalışmalarına başlayacağız. İnşallah Beşikli Camiini de ilçemize yakışır bir şekilde Doğanlar Camii gibi restore edeceğiz.”

PAZARLIBEY KONAĞI PROJESİ

“Maliyeti 185 bin TL. Yine Pazaryeri belediyesinden bir kuruş para çıkmadı. Emlak vergisi katkı payından kültür varlıkları katkı payı var. Emlak vergisinin yüzde 10’unu biz valiliğe yatırıyoruz. Valilik de tescilli binalara bir ödenek veriyor. İşte bu projenin hem kamulaştırmasını hem restorasyon projesini hem de yapımının tamamen valilik kanalında olan katkı vergisinden alarak yeni binamızı gerçekleştirdik. İnşallah bundan sonra bu çalışmalara da önem vereceğiz. Destek vereceğiz. Uğraşacağız. Bundan sonraki binalarımızı da aslına uygun hale getireceğiz. Şimdi bir tane daha kamulaştırma yapıyoruz. Taşlık Mahallesi’nin oralarda İsmail Erhan’a ait evi yer sahipleriyle anlaştık yakında burayı da kamulaştırıp burayı da güzel bir konak yapacağız. Bunun yapımı için de yine belediyenin bütçesinden bir kuruş para çıkmayacak. Kamulaştırma parasını bugün Vali Bey’den aldık. Bunun zaten restorasyon projesi hazır. İnşallah biz tarihi kentler birliği üyesiyiz. Tarihi kentlerde de bunun yapımını yapıp ilçemize kazandıracağız.”

OSMANLI EVLERİ PROJESİ

“Bizim amacımız Pazaryeri’nin girişinden çıkışına kadar, biz Osmanlı torunlarıyız dedik ya, Osmanlı evleri oluşturmak. Bunun proje çizim maliyeti var. Yani Pazaryeri belediyesinin bütçesi o kadar iyi olmadığı için en azından dedik 150 metrede 16 ev tayin ettik. Bunun bir tanesi Pazarlıbey konuk evi. Diğer 7 tanesi tescilli 8 tanesi de normal ev. Bu projenin maliyetini de çevre bakanlığından alacağız. Amacımız Pazaryeri’nin girişine çıkışına kadar Osmanlı evlerinin kaplamasını yani burada tescilli olup olamaması önemli değil. Ücretsiz olarak yer sahiplerini kaplattıracağız. Bir Osmanlı evi konumu olacak. Hedefimiz dört kilometre yapımı 2015 yılında. 150 metreden başlayacağız. Bunun çizimini yapa yapa inşallah daha ileriki yıllarda daha hızlı bir şekilde yapıp ilçemizin Osmanlı torunları olduğunu, Pazaryeri’nin Osmanlı’nın başkenti olduğunu hissettireceğiz ve bu çalışmalara devam edeceğiz. Toplam maliyeti bu projenin de 200 bin TL’dir.”

KONFERAS SALONU

“Hemen yukarıda şu an çalışma yapılıyor. Bunun Bilecik çapında ne kadar büyük bir proje olduğunu şöyle basit bir şeyle söyleyeyim. Biliyorsunuz Selim başkan 680 kişilik kültür ve kongre merkezi yaptı. Nüfusu 50 bin iken yaptı. Ama bakın bizim nüfusumuz daha 6 bin 800.  Belki bizim standartlarımızda yapılan standartların üzerinde olabilir. Ama biraz önce söyledim. Pazarcıklılar bunu hak ediyor. Onun için biz de 293 kişilik bir konferans salonu yapıyoruz. Bir ay içerisinde bu konferans salonu sizlerin hizmetine sunulacak. Ziraat odasının çiftçilere bir bilgilendirmesi mi var, açacağız ücretsiz salonumuzu. Veya bir büyüğümüz geldi veya halkımızla bir istişare toplantımız var. Ücretsiz açacağız. Güzel ve nezih bir ortamda konferanslarımızı burada yapacağız. Bilecik ilçelerinde bir bizde olacak bir de Bilecik de var. Yani sizi ne kadar sevdiğimizin bir ispatı bu.”

İMAR PLANLARI REVİZE EDİLECEK

“Eğer siz imar durumunu düzeltmezseniz bir ilçenin gelişmesi, kalkınması az olur. Bizim imar planlarımız 1978 model. Şu anda o imar planlarını 2014-2015 model yapıyoruz. Bütün imar planlarımızı revize edeceğiz. Ve ilçenin önünü açcağız. Arka yolumuzda bir çevre yolu güzergahımız var. Bu çevre yolu güzergahımızda 80 dönümlük bir arazi var. 1947 senesinden beri insanlarımız burada bir tane çivi çakamıyor. Biz o çevre yolu güzergahını kaldırdık ve şu anda imar çalışması yapıyor Pazaryeri belediye meclisi. Orada yeni bir Pazaryeri oluşturacağız. Bu imar sonunda Pazaryeri’ni ortadan kaldıracağız inşallah ilçemiz o hayal ettiğimiz yerlere birlikte getireceğiz. Ama sizlerinde katkılarıyla olacak bu. Sadece bizim istememizle olmaz. Biz bunu birlikte başaracağız. Bunun lamı cimi yok.”

İKİ ADET ARAŞTIRMA KUYUSU

Biliyorsunuz bundan 2-3 ay önce Karasu’da bir problem olmuştu. Sularımızda baya bir sıkıntı yaşanmıştı. Daha sonra hemen bir su araştırma durumuna geçtik. Devlet Su İşlerinden ekipler geldi buraya. Pazaryeri’nin bütün her tarafını bir gezdik. Nerede suyumuz var diye. Şimdi bizim suyumuz 1 ile 10 metre arası. Bizde yer altı suyu yok Pazaryeri’nde. Ama bizim bir karımı ormanın yanında olduğumuz için dağlardaki suyu iktisatlı, israf etmeden ilçe merkezine gelmekte. Onun için devlet su işlerinin araştırmalarına göre, iki yerde sondaj kuyusu açabilirsin raporu çıktı. Bunların bir tanesi Gerdirme bir tanesi de Taşaltı. Yani iki tane Derboyu’nda. Başka yerde bizim suyumuz yok. Yeterli suyumuz yok. Devlet Su İlerinde dedik ki; “Tamam, iyi söylüyorsunuz da bizde de para yok.” Sonra sağ olsun yine Mustafa Eldemir'e gittik. Bu iki tane araştırma kuyusunun maliyeti 100 bin TL. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Yer Altı Suları Daire Başkanlığı'ndan iki adet araştırma kuyusu açılması uygun görülmüştür yazısı geldi. Yakında bizden hiçbir ücret çıkmadan kuyularımızı açacağız. İlçemiz sanayi yönünden de çok büyük bir ilerleme kaydediyor. Artık bizim suya ihtiyacımız var. Pazaryeri ileride büyüyeceği için bu projeleri yapmamız lazım. Seneye iki tane araştırma kuyusu açacağız ve su sorununu ortadan kaldıracağız.”

 YOL SÜPÜRME ARACI

“Çevre Bakanlığında bir projemiz bu da. İlçemizin çoğu sokağını yaptık. Modern bir yol süpürme aracı talep ettik. Aralık ayında tam donanımlı bir yol süpürme aracı gelecek. Toplam maliyeti 260 miyar TL. Aralık ayında ilçemizin hizmetine sunacağız. Hayırlı olsun.”

AMBULANS

“Bu yine 2014 yılında ilçemize kazandırılan ambulans. Şunu anlamıyorum, bu ilçenin hastanesi kapanıyor. Ahı Dağı konusunda, adliye konusunda tabi tenkitler yapılıyor ama bu tenkitlerin hiçbirisi bize yarar sağlamaz. Biz gelin oturalım, bu ilçemizi nasıl bir adım daha öne götürebiliriz, nasıl bir şeyler daha yapabilirizi konuşalım. Yani hastanenin kapanmasını, hastanenin devlet hastanesi statüsünü alması için 20 bin kriteri olması lazım. Yani biz buraya köylerimizle birlikte 20 bin nüfus olursak zaten bizim hastanemiz devlet hastanesi statüsüne geçecek. Ama kan kaybedersek buradaki ilçe hastanemiz de gidebilir. Bu bizim elimizde. Onun için ne yapabiliriz. Nüfusu nasıl artırırız. Pazaryerinin sorunlarını nasıl bir adım daha ileri götürebiliriz onu düşünmemiz lazım. Kapanmakla, köy olmakla, olmaz. Çünkü biz bu topraklarda doğduk. Hepimiz bu topraklarda doğdu kimse topraklarını bırakıp gitmek istemez. Şu anda öyle bir gücümüz var ki salonu dolduran şey bu. Hepinizin içinden bu ilçenin kabuğunu kırması lazım, gelişmesi lazım, kalkınması lazım geçiyor. Hissediyorum. Bunu biz başaracağız. Kapanacak bir hastaneye sıfır ambulans verilir mi. Onun için daha iyisini yapacağız. Yine aynı şekilde röntgen cihazımız da burada bir önceki kaymakamımız Eyüp Kaykaç'ı anmadan geçemeyeceğim. Onun da çok büyük katkısı vardır röntgen cihazına. Bilecik'te, Bozüyük'te bile bu röntgen cihazı yok. Gıpta ile bakılıyor. Biz artık gıpta ile bakılan bir toplum olmamız lazım. Aşağılanan, ikinci derece sınıfta olan bir ilçe olmamamız lazım. Biz bunu başarabiliriz. Tamam bizim bir hatamız olabilir. Fakat bilerek bir hata yapmıyoruz. Çünkü bizim hayalimiz büyük. Bizim hedefimiz büyük. İri olmamız, diri olmamız lazım, bir olmamız lazım. Bizim ihtiyacımız bu. Bu siyasi ortamı, bu güçleri kullanıp inşallah başaracağız. İşte Ahı Dağını yapıyoruz. İşte kavşağı yapıyoruz. İmarı ona göre yapıyoruz. Yatırımlar geliyor. Artık kimse Pazaryeri köy olacak, Pazaryeri kapanacak, Pazaryeri'nde yaşanmaz demesin. Buraya gelen herkes Pazaryeri çok güzel diyor Burasının doğal güzelliği var havası, suyu güzel. İnsanlar iyi diyor. İşte bunu kullanalım arkadaşlar. İnşallah bu dönem hep birlikte ben buradan bütün siyasi partilere sesleniyorum. İlçemizin gelişmesi için, ilçemizin kalkınması için, ilçemizin bir yerlere ulaşması, bizim hayallerimize ulaşması için biz lütfen bir olalım beraber olalım. Ondan sonra bu siyaseti, ondan sonra bu seçimi yapalım. Vatandaş kimi seçerse eyvallah diyelim. Ama birbirimize desek olalım. Çünkü biz Pazarcıklılar olarak biz eğer ilçe içindeki insanlar birlikte hareket edemezsem, hedefleri bir olmazsa, hayalleri bir olamazsa o ilçe gerekli kalkınmayı sağlayamıyor. Bu bir gerçek. Biz bauda yaşayan Pazaryerililer olarak bu sorunun hepsini biliyoruz. Ben belediye meclis üyesi arkadaşlarımla birlikte bu sorunların hepsinin üstesinden geleceğiz. İnanıyoruz, biz kendimize güveniyoruz, sizlere güveniyoruz ve bu ekip bu tarihi yazacak ve bir gün tarih altın harflerle bizi yazacak.”

Bir sorunumuz da birlik ve beraberlik sorunu. Bozüyük Pazaryerililer Derneği Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri burada. Bursa Pazaryeri Dernek Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri burada. Derneklerimiz çok iyi çalışıyor. Hepsinden Allah razı olsun. Öyle bir hava var ki Pazaryeri’nde bu birlik ve beraberlik havası inşallah hayallerin ve hedeflerin gerçekleşmesinde büyük katkı sağlayacak.

20 projesini slayt eşliğinde anlatan Yalçın, projelerine destek aldıkları öncelikle Başbakan Ahmet Davutoğlu, hemşerileri Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Başbakan Yardımcısı Dr. Yalçın Akdoğan, Milletvekili Fahrettin Poyraz, Müsteşar Yardımcısı Mustafa Eldemir'e ve kendisini bu göreve ardı ardına layık gören Pazaryeri halkına teşekkür etti. Sunum ve soruların ardından dua okudu ve katılımcılara aşure ikram edildi.

Editör: TE Bilişim