Bilecik’in Pazaryeri ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 101.inci törenle  kutlandı.

Pprograma Pazaryeri Kaymakam vekili Adem Öztürk ve Belediye Başkanı Zekiye Tekin’in yanı sıra, İlçe Jandarma Komutanı Recep Kuş, İlçe Emniyet Amiri Emrah Turan, Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever, MHP Bilecik Başkan Yardımcısı İbrahim Bağ, İl Genel Meclis Üyeleri Alaattin Emral, Mehmet Pulat, Pazaryeri Belediyesi Meclis Üyeleri, İstanbul Bilecikliler Derneği Yönetimi, Bozüyük Pazaryerililer Dernek Yönetimi, Bozüyük Tüketici Hakları Derneği Yönetimi, gaziler ve şehit yakınları, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, köy ve mahalle muhtarlarının yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Pazaryeri Hükümet Konağı önünde yapılan törende Bozüyük Kaymakamı, Pazaryeri Kaymakam vekili Adem Öztürk ve Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin tarafından Atatürk Büstüne çelenk sunumu yapıldı.  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından  Pazaryeri ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun temsili,  Avcılar ve Atıcılar Kulübü üyelerince genç kızı düşman elinden temsili kurtarma gösterisi yapılırken, kurtarılan genç kız Türk bayrağını Kaymakam Öztürk’e verdi.

Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin programda, yaptığı günün anlam ve önemini belirten konuşmada “Bu gün, tam 101 yıl önce Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan, Kurtuluş mücadelesinde esareti, tarihin hiçbir döneminde kabul etmeyen karakteri yüksek Türk milletinin Pazaryerinde ateşle imtihan olduğu gündür.

Bu kutlu gün, buram buram şehit kokan gün, vatanımızın kıymetini bilenlere, rengini şehitlerimizin kanından alan şanlı bayrağımızdaki hilalle yıldızın anlamını bilenlere, derdi vatan olanlara, kutlu olsun. Tarih yazmak, tarih yapmak’ kadar mühimdir. Yazan yapana sadık kalmazsa değişmeyen hakikat insanlığı şaşırtacak mahiyet alır” diyen ve bu cennet vatanı büyük fedakarlıklarla bizlere armağan eden, başta devletimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, güzel ilçemizin kurtuluşuna mücadele veren tüm geçmişlerimizi, kutsal vatan toprağı için canlarını feda eden, aziz şehitlerimizi, merhum gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, hayatta olan kahraman gazilerimize, şehitlerimizin ve gazilerimizin değerli aile fertlerine şükranlarımı sunuyorum. 5 Eylül kurtuluş bayramımızı kutluyor,  hepinizi hürmet ve muhabbetle selamlıyorum” ifadelerine yer verdi.

Hükümet Konağı önündeki program; halk oyunları Mehteran Takımının gösterilerinin ardından yemek ikramı ile sona erdi. GAMZE ELMAS

Editör: BETÜL KESİK