Gökay Şimşek

Pazaryeri Kaymakamlığı kitap okumayı teşvik etmek için “Kitap Konuşuluyor” adıyla yeni bir çalışma başlattı.

Buna göre; 5 öğrenci ve 1 öğretmenden oluşan 10 ayrı grup oluşturuldu. Bu gruplar 15 günde 1 kitabı okuyarak, bu süre sonunda bir araya geliyor ve kitabı kendi aralarında tahlil ediyorlar. Bu şekilde sene sonuna kadar, belirlenen 15 kitabın tamamının bitirilmesi hedefleniyor. Bu yıl pilot uygulaması yapılan proje, sadece lise öğrencilerine yönelik uygulanacak. Önümüzdeki yıl ise ortaokullarda da uygulanmaya başlanacak.

"Yaban isimli eseri okuyarak tahlilini yaptık"

Proje hakkında görüş belirten Kaymakam Bayram Sağır, şunları söyledi: “Okullarda yaptığımız çalışmalarda öğrencilerin büyük çoğunluğunun kitap okuma alışkanlığının olmadığını fark ettik. Bu yüzden hem onları kitap okumaya, hem de okudukları kitap hakkında münazara yapmaya teşvik etmek amacıyla böyle bir çalışma başlattık. Bu çalışmanın en büyük özelliği hiçbir zorlama olmadan hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin tamamen gönüllü olarak katılmalarıdır.

Bu sene için sadece lise öğrencilerine bu projeyi ilan ettik ve toplamda 50 öğrencimiz katılmak için müracaat etti. İlçe Kaymakamı olarak onları teşvik etmek amacıyla bende bir grup oluşturdum ve grupla Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun “Yaban” isimli eserini okuyarak tahlilini yaptık .

Bu çalışmayı bu yıl pilot olarak seçilen liselerde uygulandığını gelecek yıl ortaokullarda uygulayacaklarını belirterek nihai hedeflerinin ilkokul’dan itibaren her sevide kitapları belirleyerek lise’yi bitirene kadar sürekli okuyup kendini geliştirmelerini sağlamaktır, bu vesile ile gönüllü olarak bu projeye katılan öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyor, diğer öğrencilerinde bu çalışmaya katılmalarını istiyorum.”

Editör: TE Bilişim