Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, üreten çiftçiye müjdeyi verirken, ‘‘Topraktan Sofralara Kadın Eli ’’ projesi kapsamında ilçede kurulacak olan Konserve Fabrikası’nın için ilk imzayı attı.

Pazaryeri Belediye Başkanlığı ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ortaklığında ilçedeki kadın istihdamına yönelik ve ilçede yetişen ürünlerin işlenmesi ve katma değer kazandırılması amaçlanarak hazırlanan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında ‘‘ Topraktan Sofralara Kadın Eli ’’ projesinin makinelerinin alım süreci ve montajı için gerekli ihalenin tamamlanması ile birlikte imzalar atıldı.

Pazaryeri Belediye Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda makinelerin temini ve montajını gerçekleştirecek olan SCE Makine Gıda ve Dan. İnş. Tah. İth. İhr. San. Tic. Ltd. Şti. yetkilisi Mustafa Güneş ve Belediye Başkanı Zekiye Tekin arasında imzalar atıldı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Zekiye Tekin, ‘‘tüketen değil üreten Pazaryeri olma yolunda, üreten çiftçimizi desteklemek, kadın istihdamı oluşturmak ve ilçemizde yetişen ürünlerimizin katma değere kazandırılması adına hazırlamış olduğumuz ‘ Topraktan Sofralara Kadın Eli ’ projesi ile ilçemizde yetişen ürünlerimize olduğu kadar üreticilerimize de sahip çıkmayı hedefliyoruz.

Gerçekleştirmiş olduğumuz toplantı neticesinde Konserve Fabrikamızın kurulum işlemleri, ihaleyi kazanan firma tarafından en kısa sürede tamamlanması adına imzalarımızı atmış bulunmaktayız.

İlçemizde böyle bir tesisin açılacak olmasının heyecanını ve gururunu yaşamaktayım. Her şey güzel ilçem Pazaryeri için’’ dedi.

Editör: TE Bilişim