Bursa'nın Nilüfer İlçesi Ertuğrul Mahallesi Ahmet Taner Kışlalı Caddesi'ndeki Acarsoy Sitesi'nde meydana gelen olayda Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu Yasemin Yetim, evde tartıştığı annesi Sülbiye Yetim tarafından başına merdaneyle vurularak öldürüldü. Sülbiye Yetim olayın ardından polis tarafından gözaltına alındı. Anne Yetim'in ifadesinde "Yasemin esrar içiyordu. Onu bir türlü kurtaramadım. Bugün gelip benden para istedi. Kendisine 'hayır' deyince bu kez bıçakla bana saldırdı. Bacağımdan yaraladı. Ben de kendimi korumak için elime geçirdiğim merdane ile ona vurdum" iddiasında bulunduğu öğrenildi.

Ölen Yasemin Yetim'in cesedi otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Yapılan otopsiden sonra Yetim'in cenazesi bu sabah yakınları tarafından Adli Tıp Kurumu morgundan alınarak memleketi olan Bilecik'in Pazaryeri ilçesine götürüldü.Yasemin Yetim için Pazaryeri ilçesindeki Karamustafa Paşa Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene baba Hilmi Yetim, yakınları ile çok sayıda kişi katıldı.


Yakınları, cinayet olayı ile ilgili herhangi bir açıklamada bulunmazken bazı yakınları ise cenaze törenini görüntüleyen basın mensuplarına tepki gösterdi. Yasemin Yetim'in cenazesi öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra ilçe mezarlığında gözyaşları içinde toprağa verildi.


Gözaltına alınan Anne Sülbiye Yetim ise önce Nilüfer İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne, ardından tedavisinin yapılması için Çekirge Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada pansumanı yapılan Sülbiye Y. taburcu edilince, Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'nde sorguya alındı. Sorgulaması tamamlanan Sülbiye Yetim ise cinayet suçundan adliyeye sevkedildi ve tutuklandı.


DHA: 
http://www.dha.com.tr/uyusturucu-parasi-isteyen-kizini-oldurdu_574809.html

Editör: TE Bilişim